رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز در مراسم سیزدهمین اجلاس بینالمللی تعاونیهای آسیا و اقیانوسیه گفت: : زمانی که قانون اساسی کشور تنظیم میشد تاکید مهمی بر روی نقش تعاون در اقتصاد وجود داشت و تفکر بر این بود که تعاون سهم عمدهای از اقتصاد کشور را داشته باشد. با توجه به ظرفیتهای خوبی که در اقتصاد کشور وجود دارد این شد با تجمیع آنها شرایط خوبی برای تعاون به وجود آمد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، به گفته علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، سیاستهای مختلفی در کشور در حوزه تعاون تدوین شده است. در واقع، در زمینه تدوین اسنادی که برای رشد تعاون تهیه میشود، کاستیای وجود ندارد. در سیاستهای اصل ۴۴ تعبیه شده است که ۲۵ درصد اقتصاد کشور متعلق به تعاونیها باشد که بیسابقه است.
وی ادامه داد: در سندی که برای تعاون اندیشیده شده، اهداف کمی و کیفی خوبی در نظر گرفته شده است. در قانون برنامه ششم به موضوع تعاون پرداخته شده است. اتاق تعاون برای پیگیری بخش تعاون در نظر گرفته شده است و در حدی است گفتهایم نمایندگان اتاق تعاون در کنار نماینده دولت در همه کمیسیونها شرکت کنند و نظرات خودشان را میدهند تا در هنگام تصمیمگیری برای بخشهای اقتصادی نظر بدهند.
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه در نظر گرفتهایم نماینده اتاق تعاون حتی در صحن مجلس در کنار نماینده دولت نظر بدهد، اظهار داشت: فراکسیون بزرگی درخصوص تعاون در مجلس شکل گرفته است که ۱۵۰ عضو دارد. اینها نشان میدهد توجه به مسئله تعاون در قانون است. باید در این بخشها اهتمام بیشتری شود و معرفی بیشتر صورت گیرد و آموزش لازم داده شود. یکی از مسائل از هم پاشیدن تعاونیها، عدم آموزش کافی است.
لاریجانی یکی از مشکلات کشاورزی را خرد شدن اراضی دانست و یادآور شد: یکی از مدلهایی که میتواند موثر باشد این است که با ایجاد تعاونیها زمینهای بزرگ را توسعه دهیم تا بهرهوری زیادی داشته باشیم. ما در قانون تاکید کردهایم که از خرد شدن زمینها جلوگیری شود. یک نوع شبه تعاونی میتواند موجب همکاریهای زمینهای خرد با یکدیگر شود.
وی با اشاره به حوزه تکنولوژیهای نو مانند هایتک و آیسیتی بیان کرد: فناوریهای نو بخشی است که قدرت اقتصادی زیادی خلق میکند و نیروی جوان ما استعداد زیادی در این زمینهها دارند. با توجه به اینکه در قانون برنامه یک رشد سنگینی برای این بخش در نظر گرفتهایم، تعاونیها در این بخش میتوانند رشد کنند. میتواند یک مدل، شرکتهای دانشبیان باشند و یک مدل هم میتواند تعاونیها باشند.
رئیس مجلس در این مراسم اظهار داشت: باید سرمایه بانک توسعه تعاون را افزایش دهیم و آمادگی داریم در این زمینه پیشنهادات را در شورای هماهنگی اقتصادی یا مجلس مورد بررسی قرار دهیم.
رئیس قوه مقننه به مسئله کولبری نیز اشاره کرد و گفت: یکی از معضلات، جنسهای کاریهایی است که در تبادلات با کشورهای مختلف وجود دارد که چندان مفید نیست مانند کولبری. باید تعاونی درست کرد و کولبران را ساماندهی کرد تا جنسهای مورد نیاز وارد و کالاهای ما صادر شود. اگر این بخش ساماندهی شود، من قول میدهم حتما کمکتان کنم.
لاریجانی ادامه داد: در حوزه ساختمان، تعاونی زیاد تشکیل شده است و در این بخش هم قسمتهایی ناموفق بودند. باید کالبد شکافی شود چرا موفق نیستند. کسانی که عضو این تعاونی میشدند، دوست داشتند موفق شوند. من فکر میکنم یک دلیل عدم رعایت استانداردها هست. لازم نیست هر کسی که عضو این تعاونی میشود خود وارد کار شود. باید آنها از افراد توانمند استفاده کرده و حسابرسیهای دقیق داشته باشند.
https://iccnews.ir/?p=19558