به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۹۵ ، جمعیت استان ۵ میلیون نفر بوده که ۸۸ درصد در مناطق شهری ۱۲ درصد در مناطق روستایی و غیر ساکن زندگی میکنند.
نتایج حاصل از طرح آمارگیری نیروی کار حاکی نشان می دهد که نرخ مشارکت اقتصادی استان در فصل تابستان سال ۱۳۹۶، ۴۱.۵ درصد و نرخ بیکاری استان در این دوره زمانی ۱۴ درصد است.
جمعیت فعال اقتصادی استان در سال ۱۳۹۵ بر اساس طرح مزبور ۱۷۷۹۳۶۶ نفر و جمعیت شاغل و بیکار به ترتیب ، ۱۵۱۹۵۶۹ و ۲۵۹۷۹۷ نفر گزارش شده است. سهم شاغلان بخش کشاورزی، صنعت و خدمات استان در سال ۱۳۹۵ به ترتیب ۱۱، ۴۳.۶، ۴۵.۴ درصد گزارش شده است.
تعداد دانشجویان موسسات آموزش عالی استان در سال تحصیلی۹۵-۱۳۹۴، ۲۹۸۸۵۶ نفر بوده که ۵۰.۹ درصد مربوط به مردان و ۴۹.۱ درصد مربوط به زنان است.
براساس گزارش دفتر آمار و فرآوری داده های وزارت صنعت، معدن و تجارت، در سال ۱۳۹۵ تعداد مجوز تاسیس کارگاه های صنعتی استان ۹۵۶ فقره و تعداد پروانه بهره برداری کارگاه های صنعتی استان ۴۸۷ فقره بوده است.
در سال ۱۳۹۵ تعداد تعاونیهای ثبت شده استان ۱۴۰ مورد با سرمایه ۵۳۳۱۹ میلیون ریال و اشتغال ۲۱۳۵ نفر بوده است. سهم بخش های مختلف کشاورزی، صنعت و خدمات از این تعداد تعاونی ثبت شده به ترتیب۲۰، ۴۲.۱، ۳۷.۹درصد است.
در سال ۱۳۹۵ میزان تسهیلات اعطایی بانک توسعه تعاون، مشاغل خانگی، بانک رفاه کارگران و صندوق کارآفرینی امید دراستان به ترتیب ۲۱۷۵، ۵۴، ۱۵۷۷۸ و ۸۵۴ میلیارد ریال همچنین میزان تسهیلات اعطایی (ضمانت نامه های صادره) صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون در استان ۱۲۶ میلیارد ریال گزارش شده است.
این استان از لحاظ تولید ناخالص داخلی GDPدر سال ۱۳۹۳ ، در رتبه ۳ کشوری قرار دارد همچنین سهم تولید ناخالص بخش کشاورزی در این استان ۹ ، صنعت ۴۶ و خدمات ۴۶ درصد اعلام شده است.
بنابراین در استان اصفهان خدمات و صنعت بیشترین ارزش افزوده را به خود اختصاص داده است و در مراحل بعدی کشاورزی قرار دارند.
در سال ۱۳۹۴ ارزش صادرات و واردات استان به ترتیب ۱۰۲۹۵۲۱ و ۲۸۰۵۴۰ هزار دلار بوده است.
https://iccnews.ir/?p=8577