رئیس کمیسیون دانش بنیان اتاق تعاون سمنان گفت: وضعیت کنونی تعاونی های کشور در حوزه نوآوری چندان مطلوب نیست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، ناصر محمودی، رئیس کمیسیون دانش بنیان اتاق تعاون سمنان و رئیس مرکز نوآوری و توسعه تعاون استان سمنان با بیان اینکه وضعیت کنونی تعاونی های کشور در حوزه نوآوری چندان مطلوب نیست گفت: چند سالی است حرکت کشور در مسیر نوآوری و فعالیت های دانش بنیان شتاب بیشتری گرفته است و با حمایت های دستگاه های مختلف دولتی و عمومی و خصوصی، بازیگران متنوعی از جمله شرکت های دانش بنیان، پارک های علم و فناوری، مراکز نوآوری، مراکز رشد، شتاب دهنده ها، استارت آپ ها و …، مجال بیشتری برای فعالیت یافته و ارزش های بسیاری را در کشور خلق کرده اند. معاونت امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در راستای سیاست های علمی کشور به حوزه نوآوری ورود و با توجه به نیاز مبرم بخش تعاون کشور به جریان نوآوری، مرکز نوآوری و توسعه تعاون ایران «منتا » با هدف تسهیلگری و توسعه نوآوری در تعاون ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: حدود ۶۵۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور مورد تایید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفته است که تنها حدود ۲۰۰ شرکت از این تعداد، تعاونی دانشبنیان است. این در حالی است که حدود ۹۷ هراز تعاونی در کشور ثبت شده است. این امار نشان میدهد تعاونی های فعال در سطح کشور، غالبا سنتی بوده و کمتر از مواهب نوآوری بهره مند شده اند.
مدیرعامل شرکت تعاونی دانش بنیان با اشاره به اینکه در حال حاضر توسعه حوزه نوآوری و دانش بنیان یک راهبرد اساسی در بخش تعاون است گفت: تزریق نوآوری به فرایندهای سنتی تعاونی های موجود و توسعه بخش R&D یکی از سیاست های ضروری در این بخش است. می توان برای شناسایی نیازها یا چالشهای شرکتها و اتحادیه های تعاونی و ارائه راه حل های فناورانه از کمک بازیگران نوآوری کشور بهره گرفت.
محمودی ادامه داد: بدین ترتیب با اولویت بندی نیازها،آن ها را طی رویدادهایی به زیست بوم نوآوری، ایده پردازان ومخترعان ارائه نموده و درپی یافتن پاسخ مناسب تکنولوژیک خواهیم بود و با معرفی و راهبری ایده های مناسب به تعاونی ها در نهایت موجبات توسعه فناورانه و همراه با نوآوری را در بخش تعاون شاهد خواهیم بود.
وی با اشاره به راهکارهای تحقق این هدف خاطرنشان کرد: گسترش نوآوری و حوزه دانش بنیان در شرکتهای تعاونی و دیجیتالی کردن تعاونیها، تغییر یا بهبود روشهای سنتی در بخش فرآیندها،بهرهوری و اقتصاد تعاونی ها از جمله دستاوردهای حضور نواوری برای بخش تعاون خواهد بود.
https://iccnews.ir/?p=51430