به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، حمید فاضلی مدیرعامل و عضو هیئت مدیره اتحادیه سراسری شرکتهای تعاونی صنعت مرغداری کشور بیان داشت: وجود بسیاری از بیماریها نظیربیماری آنفولانزا و بیماریهای دیگر در صنعت طیور مشکلاتی را ایجاد می کند اما مسئله اصلی این است که با این معضل چگونه برخورد کنیم و از وقوع این بیماریها و بحران و شیوع آن جلوگیری کنیم.
فاضلی ادامه داد: در کلیه بیماریها پیشگیری اصلی ترین و مهمترین مسئله بوده و در مرحله بعد جلوگیری از گسترش آن و در مرحله نهایی مبارزه و ریشه کن کردن این بیماری است که همگی این موارد بستگی به چگونگی ساختار آن بخشی که مبتلا به این بیماری است، برمیگردد . یعنی در مرحله اول باید بستر و ساختار صنعت طیور جهت اجرای موارد عنوان شده چگونه بوده و آیا میتوان در این ساختار این راهکارها را پیاده کرد یاخیر؟
مدیرعامل و عضو هیئت مدیره اتحادیه سراسری شرکتهای تعاونی صنعت مرغداری کشور افزود: توجه به این مهم ضروری است که کشور ما ساختار صنعت طیور مناسبی را دارا نیست یعنی برای حل این معضل یک استراتژی باید تدوین شود که دارای بخشهای کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت باشد و اصلی ترین فصل آن، اصلاح ساختار جزیره ای صنعت به ساختار متصل به یکدیگر و دربرگیرنده تمام حلقه های تولید باشد .
وی درتشریح سایر راهکارها گفت: مرحله بعد آموزش و اطلاع رسانی به موقع در مورد بیماری مزبور بوده همچنین پایش طیور مهاجر بومی و روستایی و طیور صنعتی بطور دقیق، معدوم سازی کل گله های آلوده بلافاصله در سریعترین زمان ممکن، پرداخت به موقع خسارت نقدی و جلب اعتماد تولید کنندگان، تخلیه کانون ها، اطراف واحدهای آلوده و کاهش جمعیت میزبان و حساس، حذف و کنترل واحدهای غیرمجاز با استفاده از قوه قهریه و قضائیه و نیروی انتظامی ارگانهای مربوطه، در مرحله نهایی استفاده از واکسنهایی که سویه آن مرتبط با بیماری است.
فاضلی اولین اقدام را در شرایط کنونی معدوم سازی و قرنطیه های سیار و تامین نقدینگی این اقدام عنوان کرد و گفت: در حال حاضر اولین حرکت و اقدام تامین نقدینگی به میزان۵۰۰ میلیارد تومان تخصیص اعتبار لازم و هزینه کرد آن با همکاری تمام سازمانهای دولتی از قبیل سازمان دامپزشکی. وزارت کشور. وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت، محیط زیست، پدافند غیرعامل نیروی انتظامی درکنار آن آموزش نیروهای کارگری برای معدوم سازی و قرنطینه های سیار و نیز آموزش صحیح واکسیناسیون خواهد بود.
فاضلی خاطر نشان کرد: این نقدینگی، مجزا و به جز پرداخت خسارت های وارده به تولید کنندگان بوده و نقدینگی مزبور فقط برای جلوگیری از شیوع آنفولانزا و ریشه کنی آن پیشنهاد شده است .
گفتنی است، موضوع آنفولانزای مرغی و علل آن همچنین چگونگی شیوع غیرمتعارف بیماری، موضوع برنامه کارشناسی شبکه دوم سیما بود که کارشناسانی به نمایندگی از بخش دولتی و بخش خصوصی حاضر بودند.
عدم ارائه پاسخ های مناسب و گاها اختیار سکوت کارشناسان، حتی اعتراض مجری این برنامه را نیز در پی داشت حتی توضیحات نه چندان کامل کارشناس تلفنی این برنامه نیز نتوانست به درستی علل عدم کنترل و جلوگیری از انتشار بیماری را در کشور بیان کند.
حمید فاضلی با اشاره به این برنامه تصریح کرد: نمایندگان بخش خصوصی فقط توانستند به کمک نماینده شرکت پشتیبانی به نوعی حمایت خود وکمک حال انحصارگر نهاده ها باشند. همچنین دستپاچگی حضّار که برخی تولید تخم مرغ را ۹ میلیون یعنی ده برابر تولید حال حاضر اعلام و حتی نماینده اتاق بازرگانی علل عدم موفقیت در صادرات را ساده تشریح کرد. البته نمایندگان بخش دولتی نیز خیلی مدافعان خوبی حتی از لحاظ عملکردی برای خود نبودند .
شایان ذکر است اصلی ترین زیان و صدمه این جلسه این بود که بینندگان تصور می کنند که صنعت طیور ایران فاقد افراد کارشناس و متخصص است.
https://iccnews.ir/?p=7486