نایب رییس اتاق تعاون فارس در جلسه هم اندیشی با مجمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی استان فارس گفت : پیشرفتهای اقتصادی بسیاری از کشورهای توسعه یافته مرهون توسعه کارآفرینی به ویژه از طریق ایجاد کسب و کارهایی با ماهیت گروهی و تعاونی بوده است بر این اساس و با در نظر گرفتن جایگاه ویژه دولت در توسعه و ترویج کارآفرینی و به کارگیری توصیه هایی از بخش تعاون میتواند راهگشای اقتصاد باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، مجتبی محلاتی در این نشست بیان داشت: امروز تعاونیها از نیازهای ضروری اقتصاد کشور ما هستند که فعالیت هدفمند و پویایی آنها موجب افزایش بهرهوری میشود در حالی که توجه به امر بهرهوری و بخش تعاونی در کشور ما مغفول مانده است و این در حالیست که در عرصه ایجاد اشتغال و ثروت برای کشورها و استان ، بخش تعاون میتواند بیش از پیش فعالیت و نقش آفرینی کند در این در این خصوص بدیهی است که تقویت بخش تعاون موجب رشد سرمایه اجتماعی میشود و امروزه هرچه سرمایههای اجتماعی در کشورها افزایش یابد مدیریت اجرایی و سیاسی کشور به روش سهلتری انجام میشود.
علاوه بر این عدالت اجتماعی و جلب مشارکت عمومی در بخش تعاونی به مردم امکان میدهد که بدون نیاز به سرمایههای کلان در تقویت اقتصادی مشارکت داشته باشند و از منافع آن بهرهمند شوند
عضو هیئت رئیسه اتاق تعاون ایران و نایب رئیس اتاق و تعاون فارس با اشاره به اینکه تقویت و توسعه بخش تعاونی راه نجات اقتصاد کشور است و باید به سمت حل مسائل بخش تعاون حرکت کنیم گفت بخش تعاون با چالشهای مهمی روبرو است که مانع تحقق کامل اهداف این بخش قتصاد کشور میشود .
محلاتی با تشریح موانع پیش روی برای تحقق اهداف بخش تعاون اظهار داشت: کمبود منابع مالی و اعتباری از جمله چالشهای این بخش از اقتصاد است بسیاری از تعاونیها به منابع مالی کافی برای توسعه و رقابت در بازار دسترسی ندارند و این امر رشد و پایداری آنها را با مشکل مواجه میکند.
محلاتی در ادامه به مشکلات مرتبط با قانونگذاری و نظارت اشاره کرد و گفت: نبود قوانین کارآمد و نظارت ضعیف بر عملکرد تعاونیها توانایی آنها را برای دستیابی به اهداف اقتصادی و اجتماعی محدود میکند و در این راستا اصلاحات ساختاری برای ارتقای کیفیت بخش تعاون ضروری است.
وی همچنین کاهش انگیزه در بین تعاونگران و عدم بهرهگیری کافی از ظرفیتهای بخش دولتی را از دیگر چالشهای بخش تعاون برشمرد و گفت: راه حل مشکلات پیچیده در بخش تعاون همکاری بین بخشی در بدنه حاکمیت در جهت حل مشکلات این بخش می باشد. ضمن اینکه برطرف کردن دست اندازهای موجود در این زمینه نیازمند اصلاحات ساختاری نهادهای دولتی و خصوصی است تا بتوان اهداف بلندمدت در بخش تعاون را محقق کرد .
نائب رئیس اتاق تعاون فارس افزود: در نهایت موفقیت بخش تعاون در رفع چالشها و تحقق فرصتهای پیش روی تعاونیها و عوامل مختلفی از جمله حمایت دولت و مشارکت بخش خصوصی و همکاری بین بخشی و توانمندسازی نیروهای انسانی بستگی دارد و بسیاری از مشکلات تعاونیها در برش استانی قابل حل میباشند.
محلا تی در ادامه با عنوان اینکه باید به سمت حل مسائل بخش تعاون در استانها نیز حرکتهای مثمر ثمری را بیش از پیش داشته باشیم خاطرنشان کرد : بسیاری از مشکلات تعاونیها در برش استانی قابل حل میباشد وی در ادامه یادآور شد: تعاونیهای راکد و غیر فعال فارس باید نسبت به تعیین تکلیف وضعیت فعالیت خود اقدام کنند چرا که بلاتکلیفی اثر خود را در مجموعه اقتصاد استان نشان میدهد.
محلاتی با تاکید بر لزوم بررسی علل غیر فعال و راکت بودن برخی تعاونی ها تاکید کرد: موانع و مشکلات باید مشخص گردد و در صورت نیاز روند احیای این تعاونی در ستاد تسهیل دنبال شود. وی با اشاره به ضرورت بها دادن مادی و معنوی به خلاقیتهای تعاونگران گفت: ارزش دهی به این فعالیتها زمینه مناسبی برای رشد و شکوفایی استعدادها و ظرفیتهای انسان را فراهم و باعث رشد و توسعه تعاونیها میشود به گفته وی ایجاد بسترهایی به منظور شکلگیری فرهنگ کارآفرینی تقویت روحیه جمع گرایی استفاده از نظرات اعضا در تصمیمگیریها و برنامهریزیها و تفویض اختیار و مسئولیت میتواند علاوه بر حل مشکلات بخش تعاون و روشن نمودن موتورهای خاموش این بخش امکان بروز بیشتر خلاقیت و کارآفرینی اعضا را ایجاد کنند.
https://iccnews.ir/?p=63727