مراسم افتتاحیه بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان تهران امروز با حضور رئیس اتاق تعاون ایران، معاونین وزارت راه و شهرسازی، معاونین وزارت صمت، جمعی از نمایندگان مجلس، رییس اتاق بازرگانی و جمعی از تعاونگران، متخصصان و فعالان این حوزه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران علی مطیع جهانی معاون پشتیبانی برنامه ریزی و امور نمایشگاهی اتاق تعاون ایران در آیین افتتاحیه نمایشگاه بینالمللی صنعت ساختمان گفت: صنعت ساختمان به عنوان یک صنعت پیشران و محرک بسیاری از صنایع کشور با برگزاری نمایشگاه های تخصصی میتواند کمک بزرگی به توسعه و رونق صنعت ساختمان کشور کند.
وی افزود: بیست و چهارمین دوره نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان با حضور ۸۵۰ شرکت داخلی و خارجی افتتاح می شود. با توجه به سابقه ای که اتاق تعاون ایران در برگزاری این نمایشگاه دارد، بیش از ۱۹ دوره این نمایشگاه توسط اتاق تعاون ایران برگزار شده و هر سال به کیفیت این نمایشگاه افزوده شده است.
معاون پشتیبانی برنامه ریزی و امور نمایشگاهی اتاق تعاون ایران تصریح کرد: ما در این رویداد ۲۳ گروه کالایی داریم که در تمامی حوزه های مرتبط با صنعت ساختمان بصورت تخصصی حضور دارند. امسال با توجه صنعت نوآوری و فرآوری های جدید در صنعت ساختمان سعی کردیم محور اصلی برگزاری این رویداد به سمت نوآوری های جدید در حوزه ساختمان باشد. همچنین حضور پاویون معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این رویداد میتواند دستاوردی در حوزه دانش بنیان و نوآوری های جدید باشد.
مطیع جهانی اظهار داشت: با توجه به اینکه این نمایشگاه از دید رسانههای غربی به عنوان یکی از بزرگترین نمایشگاه ها بوده ما شاهد حضور بازدیدکنندگان مختلف از کشورهای مختلفی هستیم. با توجه به محصولاتی که در این رویداد رونمایی میشود امیدواریم این دوره از نمایشگاه بتواند در راستای سیاست های دولت و در جهت تولید مسکن و خدمات و صادرات فنی مهندسی به کشورهای هدف به عنوان یک موتور محرکه عمل کند.
رشد اقتصادی در گرو پیشرفت صنعت ساختمان
محمد مهدی برادران معاون صنایع عمومی وزیر صمت گفت: بر اساس رهنمود رئیس جمهور، میثاق دولت، پیگیری قانون برنامه هفتم است. در قانون برنامه هفتم، رشد اقتصادی ۸ درصد هدفگذاری شده است. این رشد اقتصادی محقق نمیشود مگر اینکه صنعت ساختمان حرکت رو به جلو داشته باشد.
محمد مهدی برادران معاون صنایع عمومی وزیر صمت در مراسم افتتاحیه بیست و چهارمین نمایشگاه صنعت ساختمان توضیحاتی را ارائه کرد.
برادران در خصوص چالشهای صنعت ساختمان بیان کرد: ما درحالحاضر با مقولهای مواجه هستیم که برای بهرهوری بالاتر نیاز به افزایش راندمان در حوزه کاهش قیمت تمام شده در حوزه صنعت ساختمان داریم و همچنین موضوع بهرهوری در فضا و انرژی که متاسفانه در سالیان گذشته با توجه به اینکه حوزه شهرداریها در کشور نتوانستند استانداردهای ساختمانی را اعمال کنند، هم در استانداردهای اجباری ساختمان و هم در موضوعات تشویقی، باعث شده تا ما نسبت به برخی از کشورها چالشهای جدی در این حوزه داشته باشیم.
وی در ادامه افزود: حوزه صنعت ساختمان و سایر صنایع وابسته میتواند در زمینه رفع چالشها به ما کمک کند. صنایع وابستهای مانند لوازم آشپرخانه، لوازم حمام و بخشهای دیگر همگی در صنعت ساختمان مهم و اثرگذار هستند. به صورت مشخص در حوزه شیرآلات دغدغه ما استفاده از شیرآلات با سرب بالا است که متاسفانه هنوز در کشور مورد توجه جدی قرار نگرفته، حتی در ساختمان هایی که توسط مجموعههای دولتی احداث میشود برخی استانداردها رعایت نشده و همین موضوع ما را دچار چالش میکند.
معاون صنایع عمومی وزیر صمت در رابطه با اهمیت نمایشگاه صنعت ساختمان گفت: در بیست و چهارمین نمایشگاه صنعت ساختمان شاهد رونمایی از محصولات جدید با فناوری نوین در حوزه صنعت ساختمان و صنایع وابسته توسط تولیدکنندگان داخلی خواهیم بود. از مسئولانی که به این حوزه توجه دارند شامل اتاق تعاون و در کنار آن اتاق بازرگانی ایران تشکر ویژه دارم. موضوع ساختمان موضوعی است که در آن هم نیازمند تجارب جانبی هستیم و هم در حوزه دستاوردها، توانمندی هایی داریم که قابلیت صادرات محصول به کشورهای دیگر را فراهم میکند.
محمد مهدی برادران ضمن تشکر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی که در مراسم افتتاحیه بیست و چهارمین نمایشگاه صنعت ساختمان حضور داشتند، اظهار کرد: از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و همچنین جناب محمدی عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع که پیش از این نیز به حوزههای شهری و شهرداری توجه داشته اند، تشکر ویژه دارم. رویکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت این است که از تجربیات فردی مانند جناب محمد اتابک که از پیشگامان صنعت ساختمان در کشور بوده و تاثیر بسزایی در موضوع شهرک اکباتان داشته، استفاده کند. همچنین اشرافی که جناب وزیر به صنعت سیمان و سایر صنایع تکمیلی دارد که جزو نقاط قوت صنعت ساختمان است.
وی در مورد شرط پیشرفت و توسعه صنعت ساختمان عنوان کرد: بر اساس رهنمود رئیس جمهور، میثاق دولت، پیگیری قانون برنامه هفتم توسعه است. در قانون برنامه هفتم، رشد اقتصادی ۸ درصد هدفگذاری شده است. این رشد اقتصادی محقق نمیشود مگر اینکه صنعت ساختمان حرکت رو به جلو داشته باشد. اگر این هدف محقق شود، ما میتوانیم در حوزه معدن، سنگ، فلزات و سایر حوزهها شاهد رشد قابل توجهی باشیم. در بسیاری از حوزههای مربوط به صنعت ساختمان در یک سال و نیم اخیر رشد مثبتی داشته ایم، اما اکنون انتظار داریم که صنعت ساختمان یک صنعت پیشبرنده باشد که در این مسیر قطعا به حمایتهای دولتی نیازمند دارد. اگر ما بتوانیم به رشد بالایی در صنعت ساختمان دست پیدا کنیم، سایر صنایع وابسته نیز میتوانند پیشرفت خوبی داشته باشند و اشتغالزایی و ارزش آفرینی نیز رقم بخورد.
برادران در پایان به نقش وزارت صمت در حمایت صنعت ساختمان اشاره کرد و گفت: هدف ما در وزارت صنعت، معدن و تجارت حمایت از پروژههای بزرگ است. اگر صحبت ساخت یک میلیون ساختمان در سال است به تناسب آن ما باید تولید یک میلیون بخاری کم مصرف را هدفگذاری کنیم. همچنین موضوع نوسازی واحدهای مسکونی در بافتهای فرسوده نیز باید دنبال شود. امسال در بخش کولر ما توانستیم ۷۰۰هزار کولر کم مصرف را وارد بازار کرده که تاثیر ویژهای در کاهش مصرف انرژی دارد. اگر وزارتخانه هایی مانند وزارت نیرو و وزارت نفت بتوانند در حوزه بهینهسازی و تولید تیراژ بالای محصولات کم مصرف همراهی لازم را داشته باشند، شاهد پیشرفت قابل توجهی در کاهش مصرف انرژی خواهیم بود.
صنعت ساختمان یکی از لوکوموتیوهای اقتصاد است
در مراسم افتتاحیه بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان، معاون مسکن وزیر راه و شهرسازی گفت: کشور ما در خصوص صادرات خدمات فنی مهندسی در حوزه مسکن و ساختمان توانمندی بسیار بالایی دارد اما کلید اصلی عملیاتی شدن این امر مشروط به این است که بانک مرکزی خط اعتباری ریالی به صادرکنندگان خدمات فنی مهندسی تخصیص بدهد.
معاون مسکن وزیر راه و شهرسازی در آیین افتتاح بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان گفت: ما در اقتصاد کشور بخش هایی داریم که پیشران اقتصاد محسوب میشود. بخش هایی که ارتباط مستقیم و بالایی با سایر بخش های صنعتی و خدماتی دارند.
وی به سهم بالای بخش مسکن و ساختمان در ایجاد اشتغال اشاره کرد و افزود: بخش ساختمان و مسکن دومین بخش پیشران اقتصاد کشور است. بخش ساختمان یکی از لوکوموتیوهای اقتصاد کشور به حساب می آید. نکته مهم این است که این بخش علاوه بر ایجاد رشد اقتصادی، ایجاد اشتغال هم خواهد داشت و در این حوزه سهم بالایی را در اختیار دارد.
عباسی ادامه داد: همچنین بخش مسکن در کاهش تورم نیز سهم بالایی دارد به این صورت که وقتی بخش ساخت مسکن فعال میشود و برای دهک های مختلف جامعه مسکن تامین میشود به دنبال آن نرخ تورم پایین میآید. بنابراین بخش مسکن و ساختمان بصورت همزمان سه شاخص اصلی اقتصاد کلان یعنی رشد اقتصادی، اشتغال و تورم را بهبود میبخشد.
معاون مسکن وزیر راه درباره فرآیند تامین زمین برای ساخت مسکن در وزارت راه و شهرسازی توضیح داد: در کشور ما تعداد مهندسان بالایی هستند و بخش مسکن و ساختمان پیشرفت های بسیار بالایی داشته است. همچنین مرکز تحقیقات ما قدم های بسیار بلندی را برداشته اما نکته مهم این است که بتوانیم بخش تامین مالی این حوزه را در دستور کار قرار دهیم. در وزارت راه و شهرسازی بیش از صد هزار هکتار زمین برای ساخت مسکن تامین شده است که در حال حاضر وارد فازهای عملیاتی شده اند.
هادی عباسی در پایان صحبت هایش به توانایی بالای ایران در صادرات خدمات فنی مهندسی اشاره کرد و گفت: کشور ما در خصوص صادرات خدمات فنی مهندسی در حوزه مسکن و ساختمان توانمندی بسیار بالایی دارد. اما کلید اصلی عملیاتی شدن این امر مشروط به این است که بانک مرکزی خط اعتباری ریالی به صادرکنندگان خدمات فنی مهندسی تخصیص بدهد تا این فرآیند خدمات فنی مهندسی مبتنی بر خط اعتباری ریالی در کشورهای همسایه انجام شود تا بتوانیم تقاضا برای تولیدکنندگان داخلی در کشور ایجاد کنیم.
صنعت ساختمان، نیازمند بازار صادراتی مناسب و قوی
حسنعلی محمدی، عضوکمیسیون صنعت و معدن مجلس شورای اسلامی در آیین افتتاحیه بیست و چهارمین نمایشگاه صنعت ساختمان در تهران به نیاز این صنعت به تقویت بازارهای صادراتی اشاره داشت.
عضو کمیسیون صنعت و معدن مجلس در آیین افتتاحیه نمایشگاه صنعت ساختمان گفت: پیش از افتتاح با تعدادی از شرکت های حاضر در نمایشگاه صحبت کردم و شرکت ها تقاضا داشتند که بازار صادراتی در این حوزه باید تقویت شود. تولیدکنندگان ما می توانند نیازهای داخلی بازار را پوشش دهند ولی میزان مازاد رو باید بر اساس سیاست های کشوری به کشورهای دیگر صادرات داشته باشیم. درهمین خصوص معاونت اقتصادی در وزارت امورخارجه تشکیل شده و من در کمیسیون های مختلف که با آقای عراقچی دیدار داشتم، از ایشان درخواست کردم تا این معاونت تقویت شود.
وی در ادامه مبحث بازارهای صادرات در صنعت ساختمان بیان کرد: پیش از این ما اعلام آمادگی کردیم در جهت رشد سازوکار صادراتی در زمینه صنعت ساختمان در کمیسیون صنعت و معدن در خدمت هستیم تا تمامی نیازهای تولیدکنندگان را فراهم نماییم.
محمدی در ادامه به دو مشکل اصلی تولیدکنندگان در حوزه صنعت ساختمان پرداخت و اعلام کرد: همچنین تولیدکنندگان در زمینه نقدینگی و مالی دچار مشکل هستند که باید برای این موضوع هم فکر شده و سازوکار مناسب با آن ترسیم شود تا دست تولیدکننده باز باشد. مشکل دیگر این است که تولیدکننده ۹۰ درصد فرایند را در داخل انجام می دهد اما می بینیم که بازهم برای ۱۰ درصد از فرایند تولید وابسته به واردات هستیم.
وی گفت: امیدواریم که وزیر محترم صمت که تحصیلات خودشان نیز در زمینه مهندسی تکنولوژی است، روی این مبحث تمرکز بیشتری داشته باشند. همچنین نیاز است تا با گروه های صنعتی در دنیا مشارکت کرده و فناوری های روز دنیا را بتوانیم در داخل داشته باشیم.
https://iccnews.ir/?p=62669
تهرانی
سلام و خدا قوت خدمت تمامی دست اندرکاران برگزاری نمایشگاه ۲۴ صنعت ساختمان که در ترازی فرا منطقه ای و متنوع از خدمات و تولیدات و…..مرتبط با صنعت پیشران ساختمان آنهم دز کشوری با صدها پروژه عمرانی نیمه تمام باز،آفرینی شهری و نوسازی بافتهای فرسوده و….ایجاد ارزش افزوده در مواد غنی کانی موجود در کشورهای و طرح نهضت ملی مسکن و…..کلکسیونی باشکوه از علم و صنعت و هنر آفریده است دست مریزاد