عدد شامخ کل در مهر ماه (تعدیل نشده فصلی) (۴۴.۲۳) در مقایسه با ماه گذشته (۴۱.۵۰) افزایش جزئی داشته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، با استناد به مجموع اظهارات فعالان ساختمانی در گروه های ساخت بنا، مهندسی عمران و فعالیتهای ساخت و ساز تخصصی ساختمان مشخص شد عدد شاخص کل ساختمان (تعدیل شده فصلی) در مهر ماه (۴۸.۷۱) در مقایسه با شهریور ماه (۴۳.۰۹) علیرغم افزایش نسبی، برای چهارمین دوره متوالی بیانگر وضعیت رکود صنعت ساختمان است (عدد شاخص کل پایین تر از ۵۰ است).
براساس این گزارش، مولفههای قیمت خرید مواد اولیه یا لوازم مورد نیاز و قیمت خرید محصولات تولید شده و یا خدمات ارائه شده پس از حذف اثر فصلی، با کاهش قابل توجه نسبت به شهریور ماه، کمترین مقدار خود طی چهار دوره اخیر را به ثبت رسانده است؛ با این حال عدد مربوط به این دو مولفه همچنان بالاترین رقم در بین مولفههای این دوره را به خود اختصاص دادهاست.
افزایش مولفههای”مصرف حامل های انرژی” و “میزان فروش کالاها و خدمات” پس از حذف اثر فصلی، در نتیجه افزایش مولفه “میزان سفارشات جدید مشتریان” بوده است.
مولفه ” انتظارات در ارتباط با فعالیتهای شرکت در ماه آینده” پس از حذف اثر فصلی، تداوم روند مثبت فعالیت شرکتهای ساختمانی در آبان ماه را پیشبینی مینماید. با وجود کاهش نرخ رکود فعالیت های ساختمان در این دوره؛ عدم ثبات اقتصادی ناشی از نوسانات نرخ ارز و تاثیر آن بر فعالیت های ساخت و ساز و به طور خاص مولفه “موجودی مواد اولیه یا لوازم خریداریشده”، مضاف بر رکود این صنعت طی چهار دوره اخیر، میتواند چالشی بزرگ پیش روی فعالین صنعت ساختمان و ساخت و ساز کشور باشد.
https://iccnews.ir/?p=63616