رئیس کمیسیون حمایت از تولید و نظارت بر اجرای سیاسیتهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی در نشست هم اندیشی با اتحادیه تعاونی های امور زیربنایی پیشگامان، با حضور عضو هیات رئیسه اتاق تعاون ایران و معاون امور حقوقی و مجلس و معاون اقتصادی اتاق تعاون ایران، ضمن تقدیر از مجموعه اتحادیه تعاونی های پیشگامان و اتاق تعاون ایران در جهت برنامه ریزی بازدید از توانمندی های تعاون در استان یزدگفت: شرکت تعاونی پیشگامان توانسته است چالشهای پیش روی تعاونیهای متعارف را برطرف کند و به یک مدل موفق در سطح کشور تبدیل شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، جعفر قادری رئیس کمیسیون حمایت از تولید و نظارت بر اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، گفت: گروه پیشگامان در قالب یک شرکت تعاونی متعارف یک کار ارزشمند را انجام دادند و آن نقص و کاستیهایی که در تعاونی وجود دارد را به درستی حل کردند.
وی ادامه داد: در جلسه ای که با اتاق تعاون ایران راجع به تعاونی پیشگامان یزد توضیح داده شد، دیدیم که این مدلی است که میتواند مورد استفاده قرار بگیرد و جمعبندی این شد که بیاییم و از نزدیک در جریان فعالیت های این شرکت تعاونی قرار بگیریم تا زمانی که بخواهیم این را به قانون اجرای سیاست های اصل ۴۴ تبدیل کنیم این مدل را هم دیده باشیم.
وی ادامه داد: در بخش شرکت های تعاونی سهام عدالت شهرستانی مردمی که سهام عدالت دارند، باید توجه و دقت بیشتری صورت گیرد.
وی افزود: یکی از خواستههای رئیس مجلس شورای اسلامی در جلساتی که با ایشان داشتیم این بود که وضعیت سهام عدالت را بتوانیم در این دوره حل کنیم.
عضو شورای ملی تامین مالی گفت: گروه پیشگامان در قالب یک شرکت تعاونی متعارف یک کار ارزشمند را انجام دادند و آن نقص و کاستیهایی که در تعاونی وجود دارد را به درستی حل کردند.
محمدصالح جوکار، نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی، نیز در این نشست، با اشاره به اهمیت الگوی مدیریتی پیشگامان گفت: مدل مدیریتی پیشگامان، الگویی موفق است و میتواند در حل مشکلات پروژههای مشابه، نظیر سهام عدالت، مؤثر باشد.
وی ادامه داد: در موضوع سهام عدالت باید از الگوی مدیریتی پیشگامان برای سود ده کردن آن استفاده کنیم.
نمایندگان مجلس و نمایندگان اتاق تعاون ایران در این نشست، بر اهمیت تقویت چنین پروژههایی برای توسعه اقتصادی کشور تأکید کرده و پیشگامان را نمونهای برجسته از تعاونیهای موفق دانستند.
برگزاری جلسه ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی استان یزد با حضور کمیسیون حمایت از جهش تولید و نمایندگان اتاق تعاون ایران
استاندار یزد در ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی استان یزد که با حضور رئیس و اعضای کمیسون حمایت از تولید و نظارت بر اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ همچنین نمایندگان اتاق تعاون ایران، برگزار شد، ابراز داشت: سهم استان یزد در کیک اقتصاد کشور ۲.۴ درصد است در حالی که سهم ما از بودجه کشور ۱.۶ درصد است که این هم یک نوع ناترازی است.
وی گفت: ۴۱ درصد بیمه شدگان تامین اجتماعی استان یزد غیربومی هستند که جمعیتی بالغ بر ۱۰۰ هزار میشوند.
محمدرضا بابایی گفت: این باعث افتخار ماست که یک استان صنعتی، معدنی هستیم ولی هر جایگاهی تا یک حدودی قابلیت پذیرش دارد غیر از این که در کنار آن ما حدود ۵۰ هزار نفر اتباع بیگانه داریم که آنها به عنوان یک چالش محل بحث و گفتگو دارد.
وی تصریح کرد: سهم استان یزد در کیک اقتصاد کشور ۲.۴ درصد است در حالی که سهم ما از بودجه کشور ۱.۶ درصد است که این هم یک نوع ناترازی است.
استاندار یزد افزود: این در حالی است که این استان دارد باری از اقتصاد و اشتغال کشور را با افتخار به دوش میکشد اما از سویی دیگر انتظار است در سطح ملی یک نگاه ویژه به استان یزد شود.
محمدرضا رضائی نژاد رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل گروه تعاونی پیشگامان نیز در این نشست، در جمع اعضای کمیسیون حمایت از تولید و نظارت بر اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس، اظهار داشت: بهترین نوع کارآفرینی را کارآفرینی اجتماعی نوین دانست. وی افزود: کارآفرینی ارزش آفرین است که برای خودش منابع و برای جامعه اشتغال ایجاد میکند.
رضائی نژاد با اشاره به شعار سال ۱۴۰۳ که مقام معظم رهبری آن را سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری کردند، بیان کرد: مسائل وام و پول همیشه مطرح بوده پس موضوع جدیدی است که ما چطور میتوانیم پول مردم را در پروژه های زیربنایی وارد کنیم.
مدیر عامل تعاونی پیشگامان یزد خاطرنشان کرد: تفکر کارآفرین یزد و محیط یزد با توجه به آب و هوای بیابانی آن باعث شده کارآفرینان مجبور به آینده مداری هستند و مانند تفکر ژاپن از هیچ باید کارافرینی کند.
رضائی نژاد به ناترازی انرژی، عدم وجود نقدینگی تولیدکنندگان و کارآفرینان به دلیل اقتصاد تورمی و از طرفی به پول قشر متوسط مردمی که نمیتوانند از دارایی استفاده کنند اشاره کرد.
وی افزود: در بخشنامه ای تمام مصرفکنندگان (برق) کارخانجاتی که مصرف بالای یک مگاوات دارند باید پنج درصد از مصرف خود را از طریق انرژی خورشیدی تولید کنند و مصرف کننده های صنعتی بالا باید خودتامین باشند و برای مصرف خود نیروگاه داشته باشند.
مدیرعامل گروه تعاونی پیشگامان با بیان اینکه ما از این تهدیدات، فرصت ایجاد میکنیم، افزود: بجای اینکه به طور مثال ۱۰۰ کارخانه که مصرف بالای یک مگاوات دارد یک نیروگاه در محل خود بزند که نیاز به پست، نیروی انسانی، شبکه و غیره دارد، یک جای متمرکز انجام شود که هزینه های بالاسری پایین میآید.
وی افزود: کارخانه داران به عنوان سهامدار عضو دارایی خود را میآوردند و مردم نقدینگی با این حساب ما یکسری سهامدار عضو داریم که دارایی میآورد، تعهد به دولت برای پرداخت اقساط را دارد، تعهد ارزش افزوده به مردم را دارد.
مدیرعامل گروه تعاونی پیشگامان افزود: با این مدل تمام ذینفع سازمان خصوصی سازی برای پرداخت بدهی طرفش کارآفرین و کسی است که دارایی دارد و انباشت سرمایه میکند.
رضائینژاد، رئیس هیئتمدیره و مدیرعامل اتحادیه تعاونی های پیشگامان، در این نشست تأکید کرد: بندر خشک پیشگامان کویر با زیرساختهای مدرن فناوری اطلاعات و ارتباطات و استقرار سیستم پنجره واحد تجاری، بستری نوآورانه برای انجام فعالیتهای اقتصادی فراهم کرده است.
وی افزود: این مجموعه، بهعنوان مرکزی امن و مبتنی بر اصول پدافند غیرعامل، امکان ترخیص و رهگیری کالا را بدون نیاز به حضور فیزیکی صاحبان کالا فراهم میسازد.
رضائینژاد به وسعت ۷۱۰ هکتاری بندر خشک اشاره کرد و گفت: امکانات این مجموعه شامل حملونقل جادهای، ریلی، دریایی و هوایی، خدمات گمرکی، انبارداری مکانیزه، مدیریت زنجیره تأمین کالا، سردخانهها، سیلوهای غلات، و فرآوری میوه است.
همچنین در این نشست امیر حسین رضایی نژاد رئیس هیات مدیره بندر خشک پیشگامان تصریح کرد: این بندر با سرمایهگذاری بیش از ۴ هزار سهامدار و مشارکت مردم ساخته شده و تحت پوشش ۱۳ شرکت تعاونی فعالیت میکند.
وی افزود: بندر خشک پیشگامان ظرفیت تبدیلشدن به منطقه ویژه اقتصادی را دارد و تمامی نیازهای بازرگانان در اینجا پیشبینی شده است.
بازدید کمیسیون حمایت از تولید مجلس از شرکت های زیرمجموعه اتحادیه تعاونی پیشگامان
رئیس و اعضای کمیسیون حمایت از تولید و نظارت بر اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی با همراهی محلاتی عضو هیات رئیسه اتاق تعاون ایران، قاسمی معاون امور حقوقی و مجلس و وفایی یگانه معاون اقتصادی اتاق تعاون ایران از شرکت تعاونی تأمین نیاز توسعه بندر خشک پیشگامان کویر، نخستین دهکده لجستیک استان یزد، شرکت تعاونی پیشگامان عصر ارتباطات، شرکت تعاونی فرآورده های میوه ای و آب میوه ای پیشگامان و شرکت تعاونی پیشگامان صنعت سبز بازدید کردند.
این بازدید با هدف آشنایی با ظرفیتها و امکانات مجموعه و بررسی نقش آن در ارتقای تجارت و اقتصاد منطقه انجام شد.
کتاب «با تعاون میشود» رونمایی شد
کتاب «با تعاون میشود، تحقق یک رویا در دل کویر» به نویسندگی دکتر محمدرضا رضائینژاد رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل گروه تعاونی پیشگامان رونمایی شد.
آیین رونمایی این کتاب با حضور نمایندگان مجلس و نمایندگان اتاق تعاون ایران، استاندار و مسئولین یزد در استانداری یزد برگزار گردید. کتاب «با تعاون میشود» به ارائه مدل مشارکت مردمی گروه تعاونی پیشگامان با استفاده از سرمایه خرد مردم برای ایجاد بندر خشک میپردازد.
برگزاری شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان یزد به میزبانی گروه تعاونی پیشگامان
استاندار یزد در نود و ششمین شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی که به میزبانی گروه تعاونی پیشگامان برگزار شد گفت: یزد دارای ۳۶۰۰ واحد صنعتی است که برخی از آنها با ظرفیت کمتر از حد خود فعالیت میکنند. محمدرضا بابایی خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی حاضر در جلسه گفت: امیدواریم بتوانید سیاستهای بانک مرکزی را تغییر دهید، زیرا در صورت ادامه وضعیت فعلی، نگرانیم که در آینده نزدیک بخش بزرگی از صنایع ما با ظرفیت کمتر کار کنند یا رو به تعطیلی بروند. وی با اشاره به توانمندیهای این استان بیان کرد: با وجود مشکلات از جمله کمآبی در حدود ۸ محصول جزو ۵ استان برتر کشور هستیم. استاندار یزد گفت: این استان با این ظرفیتها و قابلیتها و داشتن مردمانی با چنین پشتکاری اگر منابع ملی پشت آنها باشد معجزه میکنند.
مدل پیشگامان، کارآفرین و مردم را در کنار هم قرار میدهد
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل گروه تعاونی پیشگامان با بیان این که یکی از مشکلات کشور ناترازی انرژی است تصریح کرد: اگر در این زمینه سرمایهگذاری مستقل از مصرفکنندهاش باشد به مشکل میخوریم چون ما در پیک تورمی هستیم و احتمال اینکه تورم کاهش یابد زیاد است. محمدرضا رضائینژاد افزود: بهترین راهکار این است که کارآفرینان که استفاده کننده هستند به عنوان محوریت سرمایهگذاری در زمینه انرژی و آب باشند و مردم نیز به عنوان سرمایهگذار وارد شوند. وی تاکید کرد: اقتصاد تورمی باعث شده کارآفرینان ما دارایی و انباشت سرمایه داشته باشند اما با مشکل نقدینگی مواجه باشند و از طرفی قشر متوسط نقدینگی دارد. دکتر رضائینژاد افزود: مدلی که ما ارائه دادیم میتواند مردم و کارآفرینان را به صورت عملیاتی کنار هم قرار دهد ما این مدل را اجرا کردیم که خروجی داشته و امیدواریم حمایت شود.
قانون «تامین مالی» مهندسی مالی را در کشور تقویت کرده است
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در این نشست گفت: ما در کشور دچار ناترازی مرکب در حکمرانی هستیم و یکی از ویژگیهای این نوع ناترازی تسریپذیری آن است. سید شمسالدین حسینی افزود: در نهایت ما به این جمعبندی رسیدیم بنا بر اصل برابری تعداد ابزارها با تعداد مسائل، ابزارها را افزایش دهیم. وی گفت: از استاندار میخواهم که از ظرفیت قانون تامین مالی و زیرساختها استفاده کنند چون در آنجا سعی کردیم مهندسی مالی را در کشور به عنوان یک ابزار تقویت کنیم. حسینی با اشاره به موضوع ارز و تخصیص آن گفت: ما نمیتوانیم جلوی تورم را بگیریم اما میتوانیم جلوی فساد را بگیریم. وی تصریح کرد: در قانون بودجه سال ۱۴۰۴ به طور کلی جهتگیری و سیاست کلی این است که تعدد نرخهای ارز کاهش پیدا کند، تنوع کالاهای برخوردار از این ارزهای رانتی و فاصله نرخهای ارز به حداقل برسد.
ایجاد منطقه آزاد گردشگری یزد پیگیری میشود
رئیس کمیسیون حمایت از تولید و نظارت بر اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ مجلس در این نشست با اشاره به درخواست ایجاد منطقه آزاد گردشگری در استان یزد قول پیگیری این مورد را داد و افزود: در این باره حداقل سه قانون کلیدی حمایت از بافتهای تاریخی، حمایت از هنرمندان و صنایع دستی و حمایت از بازسازی بافتهای فرسوده را در مجلس به تصویب رساندهایم. جعفر قادری افزود: در قانون تامین مالی نیز موضوع مولدسازی با کمک شهرداریها و بخش غیردولتی را آوردهایم که ظرفیتهای بسیار خوبی است و اگر از آن استفاده شود میتوانید نوسازی سریع و گسترده در سطح شهرها و مناطق داشته باشید.
شورای تعاون استان یزد تشکیل شود
ارسلان قاسمی معاون امور حقوقی و مجلس اتاق تعاون ایران در این نشست بیان کرد: مطابق سند توسعه بخش تعاون، استانها موظف هستند شورای تعاون استان را تشکیل دهند که درخواست داریم این شورا در استان یزد نیز تشکیل شود. وی از استاندار یزد و دکتر رضائینژاد رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل گروه تعاونی پیشگامان برای میزبانی شایسته این مراسم تقدیر کرد. در این جلسه نمایندگان صنایع مختلف استان یزد به بیان مشکلات و نظرات خود پرداختند. ناترازی انرژی به ویژه برق و گاز، افزایش تعرفههای انرژی برای صنایع، قوانین و بروکراسی اداری، درخواست تجدیدنظر در نرخ گذاری دستوری، نداشتن معافیتهای مالیاتی برای سرمایهگذاران بخش گردشگری، قاچاق و تخصیص ارز به واردات پارچه و کمبود نقدینگی از موضوعات مطرح شده توسط نمایندگان صنایع استان یزد در این نشست بود.
https://iccnews.ir/?p=63711
تهرانی
سلام و خدا قوت به دکتر قاسمی و همکاران اتاق تعاون در معرفی توانمدیهای نمونه بخش تعاونی به نمایندگان دی مدخل در تصمیم گیریهای تسهیلگر لوایح و طرح های اقتصادی در مجلس شورای اسلامی و دست مریزاد خدمت جناب دکتر رضائی نژاد و همکارانشان در تعاونی پیشگامان کویر یزد که مایه مباهات و افتخار بخش تعاون میباشند انشاءالله نسخه عز کتابشان را بریا مطاله تعاونگران در اختیار کتابخانه اتاق تعاون قرا خوهند داد