مدیر امور اقتصادی اتاق تعاون ایران گفت: بر اساس گزارش مرکز آمار ایران کل تولید اقتصاد کشور در سال ۱۳۹۸ به قیمت جاری معادل ۳۴۱۶ هزار میلیارد تومان بوده است که معادل ۶ الی ۸ درصد از آن در بخش تعاون ایجاد شده است. به عبارتی معادل ۲۷۰ هزارمیلیارد تومان از ارزش افزوده کشور در بخش تعاون ایجاد می شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران به نقل از فارس، رضا وفایی یگانه مدیر امور اقتصادی اتاق تعاون ایران، با بیان این که تعاونیها بستر مناسبی جهت کاهش قیمتها و عدالت اجتماعی هستند، گفت: ارزش کل تولید اقتصاد کشور بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، در سال ۱۳۹۸ به قیمت جاری معادل سه هزار و ۴۱۶ هزار میلیارد تومان بوده است که معادل ۶ الی ۸ درصد از آن در بخش تعاون ایجاد شده است.
وی گفت: به عبارتی معادل ۲۷۰ هزارمیلیارد تومان از ارزش افزوده اقتصاد کشور در بخش تعاون ایجاد میشود که این نقش آفرینی با دستان خالی و با تلاش و جهاد تعاون گران ایجاد شده است. نبود سرمایه در گردش و عدم اراده برای اجرای قوانین مانع جدی جهت افزایش نقش آفرینی بخش تعاون در اقتصاد ایران شده است.
وفایی یگانه این را هم گفت: بخش تعاون دارای ظرفیت زیادی است که میتواند گزینه مناسبی جهت کاهش قیمتهای تولیدی و افزایش عدالت اجتماعی باشد.
وی از جمله اهداف بخش تعاون را ارائه خدمت به اعضا با کمترین قیمت دانست و گفت: در بخش تعاون بر خلاف بخش خصوصی با هدف حداکثر سازی سود نیست، در شرکت تعاونی اعضا با هدف دسترسی به خدمات شرکت تعاونی را تاسیس میکند، این ظرفیت در بخش تولید میتواند در جهت کاهش هزینههای تولید ایفای نقش کند. بنگاههای کوچک و متوسط میتوانند جهت تامین نیاز مواد اولیه شرکت تعاونی تامین نیاز ایجاد کند که ماموریت آن رساندن مواد اولیه به واحدهای تولید با کمترین قیمت از طریق تجمیع سازی نیازها و استفاده از بازده نسبت به مقیاس است.
مدیر امور اقتصادی اتاق تعاون ایران گفت: در این مسیر تعاونی تامین نیاز به دنبال حداکثر سازی سود نیست، بلکه هدف رساندن مواد اولیه به واحد های تولیدی با کمترین قیمت است.توانمند سازی اعضای تعاونی از مهمترین رسالتهای شرکت تعاونی است.
به گفته وی، محور اصلی در شرکت تعاونی، سرمایههای انسانی هستند، از همین رو در شرکت تعاونی هر نفر یک رای دارد و اصلیت به سرمایه انسانی داده شده است، به همین جهت در شرکت تعاونی ارائه آموزش و اطلاع رسانی از مهم ترین رسالتهاست، زیرا شرکت توانمندی خود را در گرو توانمندی اعضای خود میداند.
* تعاونی بستر حل معضل رشد بدون اشتغال
به گفته وی، یکی از آسیب های چند سال گذشته اقتصاد کشور از جمله در سال های ۹۵ و ۹۶ رشد بدون اشتغال بود (البته این مسئله اقتصاد جهان نیز است) تجارب گذشته نشان داده است که بخش تعاون در توسعه بخشهای کشاورزی، گردشگری و بخش ساختمان دارای مزیت های زیادی است که این بخش با توجه به داشتن ارتباطات پسین و پیشین گسترده میتواند در تحریک سایر بخش ها و همچنین توسعه اشتغال بسیار تاثیر گذار باشند.
وفایی یگانه گفت: همکاری بین تعاونیها و ایجاد تشکل های اقتصادی بزرگ از مزیت های بخش تعاون است. تشکل تعاونی بین تعاونی ها در قالب اتحادیه (شهرستانی، استانی و کشوری) از اصول پذیرفته شده در بخش تعاون است که میتواند جهت استفاده از بازده نسیت به مقیاس و کاهش هزینه های تولید به اقتصاد کمک کند.
به گفته وی، توسعه پایدار و حفظ محیط زیست از دغدغههای بخش تعاون است. در بخش تعاون، تعاونیها با تصویب سیاستها توسط اعضاء برای توسعه پایدار جوامع خود فعالیت میکنند، از این رو در برنامههای توسعه بخش تعاون توجه به توسعه پایدار، ارزشهای جامعه و عدالت اجتماعی همواره مورد تاکید است.
https://iccnews.ir/?p=39610