ارتقا و توسعه روابط بین الملل میان اتاق تعاون ایران و تعاونی های کشور هند و بهره گیری از ظرفیت های مشترک دو کشور در بخش تعاون و تشکیل کارگروه مشترک ایران و هند در نشست مشترک رایزن بازرگانی سفارت هند، معاون بین الملل اتاق تعاون ایران و جمعی از مدیران عامل اتحادیه های تعاونی بررسی شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، در این جلسه معرفی جامعی از توانمندی ها و ظرفیت های بخش تعاون در حوزه های مختلف اقتصادی معرفی و تشریح شد.
علیرضا بنایی فر معاون بین الملل اتاق تعاون ایران در این نشست، تعامل با سازمان ملی تعاونی های هند را بسیار خوب توصیف کرد وگفت: ما در حوزه های مختلف ارتباط گسترده ای با سازمان ملی تعاونی های هند داریم و می توانیم برای گسترش و توسعه این ارتباطات با همکاری سفارت هند، گام های موثری برداریم.
وی با اشاره به کمیسیون های ۱۴گانه اتاق تعاون ایران، ادامه داد: کمیسیون های تخصصی اتاق تعاون ایران، اتاق های فکر هستند و در تمام حوزه های تخصصی اقتصاد فعالیت می کنند. معاون بین الملل اتاق تعاون ایران با اشاره به حضور روسای کمیسیون های انرژی، صنعت و معدن و توسعه تجارت و صادرات غیرنفتی در این نشست، ابراز داشت: علاوه بر این، کمیسیون های اتاق تعاون ایران که متشکل از مدیران و فعالان تعاونی در بخش های مختلف اقتصادی می باشد، در سایر حوزه های اقتصادی نیز حضور دارند.
در ادامه این نشست، رایزن بازرگانی ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع فعالان اقتصادی تعاون، بیان داشت: بخش تعاون در کشور هند، فضای مناسبی برای رشد داشته و ما به دنبال رشد و توسعه تعاون در هند هستیم.
وی ادامه داد: یکی از بزرگترین تعاونی ها در حوزه لبنیات در کشور هند فعالیت می کند که کمک قابل توجهی به اقتصاد هند محسوب شده و بستر مناسبی برای حضور بانوان در عرصه اقتصاد فراهم ساخته است.
رایزن بازرگانی هند ابراز داشت: در واقع مزیت شرکت های تعاونی کمک و حمایت از شبکه ها و بخش های اجتماعی مختلفی است، که دولت نمی تواند کمک کند.
وی با اشاره به توانمندی های بخش تعاون در ایران، بیان داشت: ما می توانیم با استفاده از تجربیات تعاون در ایران، به رشد جایگاه تعاون در کشور هند کمک کنیم.
وی افزود: جمعیت کشور هند، فرصت و تجربه مدیریت تعاونی ها در این حجم را در اختیار ایران قرار می دهد و هند نیز می تواند از تجربیات ایران در حوزه های آموزشی، صنعت، معدن و خدمات بهره بگیرد.
رایزن بازرگانی سفارت هند، استانداردسازی، کنترل کیفیت و بازاریابی را مهمترین چالش های تعاونی ها دانست و گفت: بخش بازاریابی بسیار مهم است و نقش ما به عنوان رایزن بازرگانی و اتاق تعاون ایران، در این حوزه حائز اهمیت می باشد.
در این نشست تشکیل کارگروه مشترک ایران و هند پیشنهاد و مقرر شد در راستای ارتباط مستقیم میان تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی بخش تعاون این دو کشور، مورد بررسی قرار بگیرد.
در ادامه این نشست، توانمندی ها و ظرفیت های تعاونی ها در حوزه انرژی شامل پتروشیمی، نفت و صنایع پایین دستی همچنین در بخش صنعت و معدن، باغداری و کشاورزی، صادرات و بازرگانی توسط روسای کمیسیون های مربوطه تشریح شد.