جلسه هم اندیشی رئیس اتاق تعاون ایران با برخی مدیران عامل اتحادیه های تعاونی با حضور معاونین اتاق تعاون ایران برگزار و مهمترین مشکلات اتحادیه های مربوطه در بخش های مختلف مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، جلسه هم اندیشی رئیس اتاق تعاون ایران با برخی مدیران عامل اتحادیه ها در حوزه های صنعت، تولید، صنایع دستی، درودگران، پتروشیمی، پروفیل، آلومینیوم کاران، مصرف، کارگران، فرهنگیان و فرش دستباف، معاونین و برخی اعضای هیات رئیسه اتاق تعاون ایران، برگزار و مهمترین مشکلات آنان در حوزه های تخصصی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
بهمن عبداللهی رئیس اتاق تعاون ایران در این نشست، با تاکید بر اهمیت انتخابات، آحاد مردم به ویژه تعاونگران را برای حضور پرشور در انتخابات مجلس خبرگان و شورای اسلامی در اسفندماه سالجاری، دعوت کرد.
وی در ادامه با اشاره به صدور پروانه فعالیت تشکل های اقتصادی بخش تعاون توسط اتاق تعاون ایران و اتحادیه ها، بیان داشت: حق بخش تعاون را با صدور مجوز برای اعضای خودش، تثبیت کردیم.
وی افزود: با پیگیری های انجام شده، هیات مقررات زدایی و بهبود محیط کسب و کار با صدور پروانه فعالیت تشکل های اقتصادی بخش تعاون موافقت کرده است.
وی با اشاره به اینکه اتحادیه ها با صدور پروانه فعالیت تشکل های اقتصادی بخش تعاون، می توانند موضع نظارتی بر تعاونی ها را تقویت کنند، بیان داشت: صدور پروانه فعالیت تشکل های اقتصادی بخش تعاون توسط اتحادیه ها، باعث پیوستگی و وابستگی تعاونی ها با اتحادیه ها می شود.
رئیس اتاق تعاون ایران با تاکید بر اهمیت نقش تشکل های بخش تعاون، بیان داشت: دستگاه های اجرایی نمی توانند بخش نامه، آئین نامه یا دستورالعملی را بدون اخذ استعلام از تشکل های مربوطه تبیین و ابلاغ نمایند.
عبداللهی در بخش دیگری از این نشست، با اشاره به نحوه صدور این پروانه فعالیت بیان داشت: فرآیند صدور پروانه فعالیت تشکل های اقتصادی بخش تعاون به صورت الکترونیکی است و مجوز نهایی به صورت فیزیکی خواهد بود.
رئیس اتاق تعاون ایران همچنین به راه اندازی مرکز مشاوره و پژوهش اتاق تعاون ایران اشاره کرد و اظهار داشت: مرکز مشاوره اتاق در حوزه های حقوقی، مالی، سرمایه گذاری، تامین اجتماعی و مالیاتی، به تعاونی ها خدمات و مرکز پژوهش ها نیز در راستای آسیب شناسی و تبیین مباحث و موارد مورد نظر گزارشات کارشناسی ارائه می کنند.
وی در بخش دیگری از این نشست به سند توسعه تعاون اشاره کرد و افزود: سند توسعه بخش تعاون که با پیشنهاد اتاق تعاون ایران و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و با همکاری وزارتخانه های جهاد کشاورزی امور اقتصادی و دارایی و صنعت، معدن و تجارت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سازمان برنامه و بودجه کشور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و بند (الف) ماده (۹) قانون اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی – مصوب ۱۳۸۶ تصویب شده بود، از اسفند ۱۴۰۱ سوی معاون اول رییس جمهور ابلاغ شده ا و بر اساس احکام این سند، در بسیاری از استان ها شورای توسعه تعاون با ریاست استاندار هر استان تشکیل شده است.
رئیس اتاق تعاون همچنین به تشکیل دبیرخانه مشترک پنج تشکل کارفرمایی کشور متشکل از اتاق تعاون ایران، اتاق بازرگانی ایران، اتاق اصناف ایران، کانون عالی کارفرمایان ایران، خانه صنعت و معدن و تجارت ایران به منظور یکپارچه سازی و فراهم نمودن مشارکت حداکثری و استفاده از ظرفیت های قانونی در تصمیم سازی و تصمیم گیری با هم افزایی، جهت بهبود مستمر محیط کسب و کار در اتاق تعاون ایران خبر داد که اتاق تعاون ایران نیز به عنوان دبیر این دبیرخانه انتخاب شده است.
همچنین در این نشست، علی مطیع جهانی عضو هیات رئیسه و معاون پشتیبانی و برنامه ریزی اتاق تعاون ایران به رتبه بندی تشکل های تعاونی توسط اتاق تعاون اشاره کرد و گفت: با پیگیری های انجام شده اتحادیه هایی که در بخش تعاون هستند به عنوان تشکل های ملی در سامانه ثبت شدند و دولت باید از تشکل های ملی در موضوعات مربوطه استعلام بگیرد. وی ادامه داد: همچنین با رایزنی ها و تلاش های صورت گرفته در جلسات، موضع رتبه بندی نیز توسط اتاق ها انجام شوند و بعد از این رتبه بندی اتحادیه های و تشکل های زیرمجموعه نیز توسط اتاق ها انجام می شود.
در این نشست، هر یک از مدیران عامل اتحادیه ها به بیان دیدگاه های خود پرداختند. گفتنی است بررسی تبصره یک ماده ۴۳ (عضویت در اتحادیه تعاونی اختیاری است و تعاونیهایی که عضو اتحادیه نباشند از حقوق قانونی محروم نخواهند بود.)، تعدد کمیسیون ها و بررسی بهره وری مطلوب، مشکلات تولیدکنندگان در حوزه خرید مواد اولیه از بورس کالا، نحوه صدور مجوز پروانه فعالیت برای اتحادیه های شهرستانی، اخذ تسهیلات از بانک توسعه تعاون، الزام تعاونی ها برای عضویت در اتحادیه ها، برگزاری دوره های آموزشی برای مدیران عامل و هیات رئیسه تعاونی ها، مشکلات مربوط به سامانه مودیان، سند توسعه تعاون، رتبه بندی تشکل های تعاونی، مشکلات مربوط به مالیات بر ارزش افزوده، ایجاد دفتر تخصصی در دستگاه های اجرایی برای تعاونی ها و …..مهمترین موضوعات مطروحه از سوی اتحادیه ها در این نشست بود.
https://iccnews.ir/?p=60758