به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، سیدحسین مجتبوی ریاست اتاق تعاون استان ضمن خوش آمدگویی به حاضرین هدف از این نشست را تبادل اطلاعات و راهکارها و بررسی و تبادل نظر پیرامون مشکلات بانوان تعاونگر و راهکارهای رفع این مشکلات عنوان کرد.
وی همچنین بر نقش مهم زنان در فعالیت های اقتصادی تاکید کرد و گفت: مشارکت زنان و حضور آنان در فعالیت های اقتصادی نقش کلیدی در توسعه اقتصادی می تواند داشته باشد.
ریاست اتاق تعاون استان با بیان اینکه بخش تعاون بهترین ظرفیت برای توسعه مشاغل خانگی است، اظهارداشت: در کنار بخش تعاون، بایستی دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی نیز همکاری لازم را برای این امر داشته باشند.
مدیریت تعاون اداره کل در ادامه ضمن اشاره به این مورد که اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی از ابتدای سال جاری تا پایان مرداد ماه در جایگاه نخست کشور در شاخص ثبت تعاونی ها قرار دارد به گزارشی از وضعیت تعاونی های بانوان در استان ارائه پرداخت و گفت : تا پایان مرداد ماه سال جاری تعداد ۷۱۵۵ شرکت تعاونی فعال در استان وجود داشته که تعداد ۵۹۶ تعاونی متعلق به بانوان بوده است.
رکنی در ادامه افزود: تعاونی های استان ( اعم از تعاونیهای بانوان و غیره ) دارای ۶۸۶۷ عضو بوده اند که از این مقدار تعداد ۱۰۴۷ نفر مرد و ۵۸۲۰ نفر بانوان هستند.
مدیرکل دفتر زنان و خانواده استانداری نیز در ادامه جلسه به نقش زنان در دستیابی به توسعه در جوامع اشاره کرد و عنوان داشت : نقش پر رنگ و تاثیر زنان بر توسعه یافتگی و مشارکت آنان به عنوان نیمی از نیروی فعال جامعه در فعالیت های اقتصادی در راستای تحقق توسعه و عدالت اجتماعی انکار ناپذیر است .
سلجوقی در ادامه افزود: یکی از مناسبترین شکل فعالیت اقتصادی برای بانوان تعاونیها هستند اما در این زمینه مشکلاتی وجود دارد که متأثر از دید فرهنگی، سیاسی و اقتصادی حاکم بر جامعه است که به عنوان مثال می توان به سطح پایین مشارکت اقتصادی، پایین بودن میزان سطح آموزش زنان نسبت به بعضی از کشورهای توسعه یافته، عدم دسترسی مناسب به منابع و سرمایه و زمین و اعتبار مالی نهادههای تولید اشاره کرد.
وی با اشاره به لزوم تقویت خودباوری، آموزش و توانمند سازی بانوان اظهار داشت: سیاست های حمایتی در رابطه با این قشر عظیم و اثرگذار باید افزایش یافته و زمینه برای حضور بیش از پیش بانوان در عرصه های مدیریتی فراهم شود.
مدیرکل دفتر زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی در ادامه افزود: در صورتی که زنان در تعاونیها در نقشهای مدیریتی ظاهر شوند، میتوانند تجربیات خوبی کسب کنند و در سایر فعالیتهای خود نیز به حس اعتماد به نفس و خودباوری برسند که این مسئله نه تنها به افزایش کیفیت زندگی حرفهای و اقتصادی آنها کمک میکند بلکه در زندگی شخصی و اجتماعی و تربیت نسلی خلاق و متعهد نیز تاثیر بسزایی خواهد داشت.
شایان ذکر است در ادامه بانوان حاضر در جلسه به ارائه پیشنهادات و نقطه نظرات خود پرداخته و تجارب و یافته های خود در راستای ترویج و توسعه فرهنگ تعاون را بیان کردند.
https://iccnews.ir/?p=3386