همایش نقش تعاون در اقتصاد مقاومتی و جلب مشارکت های مردمی به همت اتاق تعاون استان خراسان رضوی با همکاری مدیریت کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور رئیس و هیأت رئیسه اتاق، مدیرکل و معاونین اداره کل تعاون، مدیریت و معاونین اداره تعاون شهرستان مشهد، مدیران اتحادیه ها، شرکت های تعاونی، صنایع و بازرگان های استان در محل کافه کارآفرینی خراسان رضوی برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، در این همایش مجتبوی رئیس اتاق تعاون استان ابراز داشت: تاکنون تعاریف متعددی از تعاون و تعاونی ارائه شده است. تعاون را می توان نوعی کار و زندگی مشترک در سطوح گوناگون فعالیتهای اجتماعی دانست.
مجتبوی در ادامه افزود: ماهیت خاص بخش تعاون باعث شده یکی از مردم نهادترین بخشهای اقتصادی ایران باشد. تا جایی که بسیاری از کارشناسان بر این باورند یکی از شروط مهم تحقق سیاستهای اقتصاد مقامتی در حوزه مردم نهاد کردن اقتصاد، افزایش سهم بخش تعاون از اقتصاد کشور است.
وی گفت: تعاون ﺩﺭ ﻣﻔﻬﻮﻡ ﻋﺎﻡ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﻫﻤﻜﺎﺭﻱ، ﻣﺴﺎﻋﺪﺕ، ﻳﺎﺭﻳﮕﺮﻱ ﻭ ﺭﻋﺎﻳﺖ ﻣﻨﺎﻓﻊ ﺟﻤﻌﻲ ﺍﺳﺖ، تعاونی ها به عنوان بنگاههای اقتصادی مردمنهاد که با سرمایه مردم، برای مردم و با مدیریت مردم فعالیت می کنند میتوانند نقش مهمی در ایجاد الگوهای فرهنگی و اجرایی در اقتصاد مقاومتی ایفا کنند.
رئیس اتاق تعاون استان با اشاره به اهمیت روحیه مشارکت و کار جمعی در ایران گفت: همکاری جمعی و سرمایه اجتماعی به سرعت قابل تبدیل به سرمایه اقتصادی است. طبعا تعاون جز با روحیه همکاری و حرکت جمعی پیشرفت نخواهد کرد و اگر امروز هزاران میلیارد تومان نقدینگی در کشور وجود دارد این هنر اقتصاد تعاونی است که این سرمایهها را در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی هدایت و اعتماد عمومی را جلب کند.
وی همچنین گفت: تعاونیها به دلیل داشتن ویژگیهایی همچون مردمی بودن، عدالت بنیان و درون زایی در اقتصاد مقاومتی، نزدیکترین بخش به اقتصاد مقاومتی هستند. تعاون ظرف بزرگی است که واحدهای خرد، متوسط و کلان را در کنار هم قرار داده و با کارآمد کردن آنها، اهداف فقرزدایی و رشد و رونق اقتصادی محقق میشود.
مجتبوی در خاتمه گفت: اگرچه براساس سیاستهای کلی اصل ۴۴، بخش تعاون میبایست به سهمی ۲۵ درصدی از اقتصاد ملی تا پایان سال ۱۳۹۴ دست مییافت، شواهد نشان میدهد که سهم این بخش اختلاف قابلتوجهی با هدف تعیینشده دارد. علت این مسئله ریشه در ضعفهای ساختاری و نیز محقق نشدن مزایا و مشوقهای قانونی مندرج در ابلاغیه مقام معظم رهبری داشته است و لزوم توجه سریع مسئولان امر را میطلبد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، نیز در ادامه در سخنانی اظهار کرد: بخش تعاون می تواند به عنوان یکی از مؤثرترین نهادها، روحیه و فرهنگ کارآفرینی و مصرف کالای ایرانی را در میهن اسلامی ترویج و تقویت نماید.
سنجری به اهمیت حضور بخش تعاون در مسیر حمایت از تولید ملی و کالای ایرانی اشاره کرده و افزود: بدون شک ارتقاء سطح کیفی، تعمیق و تقویت بخش تعاون می تواند اثرات انکار ناپذیری بر تقویت تولید ملی و هدایت جامعه به سمت مصرف و حمایت از کالای ایرانی داشته باشد زیرا اثر بخشی اجتماعی و ترویج اخلاق مشارکت در اقتصاد که ریشه در فرهنگ ایرانی، اسلامی دارد از مهمترین اهداف کلی بخش تعاون است.
وی افزود: در شرایطی که اشتغال یکی از مشکلات جامعه امروز است توجه و بهره برداری از ظرفیت و پتانسیل عظیم تعاونی ها در مسیر تقویت تولید ملی و حمایت از کالای ایرانی، جلب اعتماد و مشارکت مردم، گردآوری سرمایه های خرد و هدایت این منابع به سمت تولید داخلی می تواند گره گشا بوده و بسترهای تقویت اقتصاد ملی را فراهم آورد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی در ادامه تاکید داشت: بخش تعاون، بخش مردمی اقتصاد است و به جرأت می توان گفت یکی از معدود بخش هایی است که می توان تحقق شعار سال را مشاهده کرد البته این بدان معنی نیست که هر کالای ایرانی با هر کیفیتی مورد استفاده قرار بگیرد بلکه تولیدکنندگان باید به دنبال کیفی سازی محصولات خود باشند.
وی گفت: لازم است با اعتقاد راسخ و باور جدی برای حمایت از تولید کالای ایرانی که منجر به رشد و شکوفایی اقتصاد کشور و استقلال و سربلندی نظام میشود تلاش کرد و به طور قطع اهتمام جدی همه مردم به خصوص شرکت های تعاونی تولیدی و اتحادیه ها به اجرای سیاست راهبردی اعلام شده از سوی مقام معظم رهبری و حمایت از کالای ایرانی میتواند نقشی به سزا و قابل توجهی در بهبود وضعیت اقتصادی کشور و رفاه مردم ایفا کند.
وی در خاتمه تاکید کرد: در سیاست های اقتصاد مقاومتی، بر مقاوم بودن اقتصاد، حمایت از تولید، مردمی کردن اقتصاد، مدیریت مصرف و فعالیت های دانش بنیان تاکید شده و تعاونی ها به عنوان بنگاه های اقتصادی مردم نهاد که با سرمایه مردمی، برای مردم و با مدیریت مردم فعالیت می کنند نقش مهم و موثری در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی دارند و فراهم کردن بسترهای مناسب جهت رشد بخش تعاون و مصرف کالای ایرانی سبب افزایش تولید و اشتغال و متعاقب آن کاهش وابستگی اقتصادی کشور و رسیدن به هدف نهایی گفتمان اقتصاد مقاومتی خواهد شد.
محمد حسین روشنک نیز در این همایش گفت: تنش های اقتصادی در اوایل سال ۹۷ که محصول تصمیمات ناقص داخلی بود باعث شد، ترامپ و دشمنان ما تصور کنند که تحریمها اثربخش بوده و اقتصاد ما با مشکل مواجه خواهد شد، اما آن ها اقتصاد مقاومتی کشور و مقاومت اقتصادی مردم ما که برگرفته از تجربه دوران دفاع مقدس و تصمیمات درست رهبری همراه با کارکرد صحیح اقتصاد بومی که درنهایت تحریمها را با شکست مواجه کرد را دست کم گرفته بودند .
اوج تنش ها زمانی بود که بعد از فروردین ماه ٩٧، به دلار ١٩ هزار تومانی رسیده و به سمت بحران جدی و خروج نرخ ارز و تورم از کنترل پیش رفت، با تدبیر مقام معظم رهبری و تحمل و مقاومت مردم و فعالین اقتصادی همراه با تغییرات ایجاد شده در تیم اقتصادی دولت و تشکیل ستاد اقتصاد مقاومتی فرا قوای و فرا جناحی و بطور کلی جمع و جور کردن توانمندی های کشور، امروز با وجود اتفاقات ریز و درشت منطقه بویژه خلیج فارس و شیطنت های شیطان بزرگ شاهدیم ارزش دلار پایین میآید.
روشنک در ادامه گفت: چنین چیزی به این معناست که اقتصاد بومی کشور مقاومت خود را دریافته و به جایی رسیده که اگر بانک مرکزی اجازه بدهد دلار به زیر ده هزار تومان هم خواهد رسید، یقینا در مقطع کنونی این تصمیم دولت است که اجازه نمیدهد نرخ ارز بیش از این کاهش داشته باشد، معتقدم که تصمیم فعلی دولت در حال حاضر درست است، چرا که کاهش بیشتر باعث ایجاد در حوزه تولید و تجارت میشود، با این وجود باید توجه داشت که ممکن است شرایط زمان پذیرش قطعنامه ۵٩٨ تکرار شود که میشود.
روشنک با اشاره به این که تمام اقشار جامعه از جمله فعالین اقتصادی بر اثر اعمال تحریمهای ظالمانه آمریکا تحت فشار قرار گرفتند اما مقاومت و تحمل کردند اضافه کرد: ما در نهایت با وجود تحریمها و کاهش فروش نفت بر اوضاع مسلط شدیم و با اقتصاد مقاومتی از بحران جدی ترامپ و ترامپ پیان ساخته عبور کردیم.
رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی اضافه کرد: در این مقاومت اقتصادی، که بعد از نیمه اول سال ۹۷ اتفاق افتاد علاوه بر مردم که نقش اول را داشتند، مدیران اقتصادی در تمام حوزه ها و تشکلهای بخش خصوصی و صاحبان بنگاه های اقتصادی نقش خوبی ایفا کردند که امیدواریم با آنچه این روزها در جریان است به زودی نتیجه شیرین پیروزی نهایی اقتصادی را بصورت کامل شاهد باشیم.
https://iccnews.ir/?p=30806