به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، معاونت پشتیبانی و برنامهریزی اتاق تعاون ایران با بیان مطلب فوق بیان داشت: برای رفع خلاءهای مربوط به عدم آشنایی با قوانین و مقررات، اثربخشترین گونه آموزش یعنی برگزاری کارگاههای تخصصی را در دستور کار خود قرار دادیم و دومین کارگاه آموزشی را با حضور رؤسای اتاقهای تعاون استانی و شهرستانی، اتحادیهها و شرکتهای تعاونی در حوزه تأمین اجتماعی برگزار کردیم.
علی مطیع جهانی معاونت پشتیبانی و برنامه ریزی اتاق تعاون ایران با اشاره به جزئیات نحوه محاسبه مالیات بر ارزش افزود تعاونیها و اتحادیههای سراسری مصرف، گفت: پیرامون مالیات بر ارزش افزوده جلسات متعدد کارشناسی با مسئولان سازمان مالیاتی برگزار شده است.
وی افزود: ایجاد فرهنگ تعامل با دستگاههای مختلف اجرایی، بهبود مستمر فضای کسبوکار تعاونیها و آشنایی بیشتر تعاونیها با آخرین قوانین و مقررات ویژه کارفرمایان از اهداف این دورههای آموزشی است و این آموزشها برای پر کردن خلاءهای آموزشی تداوم خواهد یافت.
معاون اتاق تعاون ایران با بیان اینکه در گذشته اتاق تعاون ایران نسبت به اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و اتاق اصناف ایران تعامل و ارتباط کمتری با سازمان تأمین اجتماعی داشته است، افزود: با توجه نامهنگاریهایی که از سوی رئیس اتاق تعاون با مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی انجام شد که در نهایت بخشنامهای مبنی بر الزام حضور نماینده بخش تعاون در هیأتهای تشخیص مطالبات که به صورت هیات بدوی و تجدید نظر برگزار میشود، صادر شد.
مطیعجهانی افزود: تغییرات مداوم قوانین و مقررات در تأمین اجتماعی همراه با تحول در شیوههای کسبوکار ساختاری را در اتاق تعاون ایجاد کرد که متناسب با آن تغییرات آموزش قوانین و مقررات را پیگیری کند؛ متاسفانه عدم آشنایی تعاونیها، اتحادیهها و پیمانکاران با قوانین تأمین اجتماعی در سالهای گذشته موجب خسارتهای سنگین بیمهای در این بخشها شده است اما با وجود قطعیت احکام دستور اجرای قرار کارشناسی برای این پروندهها گرفتیم که در هیئتهای تجدید مطرح شود تا به حقوق واقعی تعاونیها تعرضی وارد نشود.
وی با اشاره به اینکه شرکتهای تعاونی مسکن و اتحادیههای مسکن در خسارتهای سنگینی به دلیل عدم آشنایی با قوانین بیمه تأمین اجتماعی متحمل شدهاند، خاطرنشان کرد: پیمانکاران تعاونیهای مسکن باید هزینههایی به علت عدم آشنایی با قوانین به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت کنند در حالی که اگر از مقررات اطلاع داشتند این خسارت و زیان پرداخت نمیشود.
به گزارش فارس، این مقام مسئول با اعلام این خبر که هماکنون نزدیک به ۲۵ میلیون نفر عضو در بخش تعاون فعال است، گفت: عمده این اعضا تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی هستند و اکنون در حال تهیه بانک اطلاعاتی از تعاونیهای فعال، نیمه فعال و حتی تعطیل شده در سالهای گذشته هستیم تا با استفاده از آن نسبت به رفع مشکلات و چالشهای پیشروی آنان اقدام کنیم.
مساعدتهای مالیاتی برای تعاونیهای مصرف
مطیع جهانی در پاسخ به این سوال که رسیدگی به مالیات بر ارزش افزوده تعاونیهای مصرف و سایر تعاونیها سرانجام چه شد، گفت: پیرامون مالیات بر ارزش افزوده جلسات کارشناسی طولانی با مسئولان سازمان امور مالیاتی برگزار که در نهایت منجر به صدور بخشنامهای در این زمینه شد.
وی با اشاره به جزئیات بیشتر این بخشنامه، افزود: مطابق با اختیار حاصل از بند (ز) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۳۹۶ کل کشور، ضریب ارزشافزوده، فعالیت شرکتهای تعاونی مصرف، به میزان هفت درصد (۷درصد) تعیین و به تأیید وزیر امور اقتصادی و دارایی رسیده است؛ همچنین ضریب اشاره شده صرفا برای تعیین مأخذ مشمول مالیات و عوارض ارزشافزوده شرکتهای تعاونی مصرف حاضر در انتهای زنجیره فروش، اعلامی توسط اتحادیههای مرتبط است یعنی پس از تأیید اتحادیه سراسری مالیات ارزش افزوده این بخش از تعاونیها قانونی میشود.
معاون اتاق تعاون ایران تصریح کرد: ضریب ارزشافزوده تعیینشده، برای تمام دورههای مالیاتی سال ۱۳۹۶ و ماقبل آنکه مالیات و عوارض آن قطعی نشده است، جاری شد و ادارات کل امور مالیاتی موظفاند حداکثر مساعدت لازم را در خصوص تقسیط و بخشودگی جرائم با رعایت مفاد مواد «۱۶۷» و «۱۹۱» قانون مالیاتهای مستقیم برای تعاونیها اعمال کنند.
https://iccnews.ir/?p=6939