رئیس هیات مدیره اتحادیه کشوری تعاونی های سهام عدالت در گفت و گو با شبکه ایران کالا با بیان اینکه سود مردم در سهام غیر مستقیم دو برابر سود مستقیم است گفت: مقام معظم رهبری بر بهره مندی مردم از سهام عدالت به صورت غیر مستقیم و استانی تاکید کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، عسگر توکلی؛ رئیس هیات مدیره اتحادیه کشوری تعاونی های سهام عدالت در گفت وگو با تحریریه اقتصاد شبکه ایران کالا به مزایای انتخاب مدیریت سهام توسط سرمایه گذاری پرداخت.
آنچه می خوانید مشروح این گفت وگو است:
ابران کالا: در رابطه با اهمیت مدیریت سرمایه داری به صورت غیر مستقیم توضیح بفرمایید.
توکلی: باتوجه به مزایایی که روش غیر مستقیم در بحث سهام عدالت دارد و منویات مقام معظم رهبری در ماده سه و هشت اعلامی از سوی ایشان مبنی بر سرمایه گذاری استانی و بهبود فضای کسب و کار تاکید می کنند که شورای عالی بورس موظف است که مردم را در نگهداری در بورس تشویق کرده و تاکید فرمودند روش بهره مندی مردم از سهام عدالت باید غیر مستقیم و سرمایه گذاری استانی باشد.
باید این نکته را به خاطر داشته باشیم که اقتصاد کلان به سمت اقتصاد خرد حرکت نمی کند بلکه باید اقتصاد خرد را به اقتصاد کلان تبدیل کنیم. از دیگر مزایای روش غیر مستقیم این است که مردم سهام دار شرکت های استانی خواهند بود و سود مردم در سهام غیر مستقیم دو برابر سود مستقیم است. در حال حاضر تعداد هم وطنان دارای سهام عدالت پنجاه میلیون نفر بوده و ۴۹ شرکت سهام عدالت داریم.
یکی دیگر از نکات مهم این است که به تناسب جمعیت هر استان سرمایه گذاری انجام می شود.
فعلا برنامه ای برای ثبت نام جدید نداریم اما در حال پیگیری این موضوع هستیم.
ایران کالا: آزاد سازی سهام عدالت نباید به گونه ای باشد که موجب انباشت سرمایه برای عده ای شود ، چه تمهیداتی برای این موضوع اندیشیده شده است؟
توکلی: تمام نگرانی ما همین است چرا که عده ای از مردم دسترسی به فضاهای اطلاع رسانی همچون فضای مجازی و رسانه ملی ندارند و به همین دلیل نگران هستیم که این موضوع به سمت دلالی رود که تدبیر اندیشیده شده برای ایستادن جلوی مافیا نیز استفاده از تعاونی ها و تقویت ان می باشد
ایران کالا: وضعیت سهام عدالت بازنشستگان و کارگران ساختمانی به چه شکل است؟
توکلی:در سال های گذشته که ثبت نام انجام می شد تمام کسانی که می خواستند به ویژه کارگران ساختمانی و بازنشستگان ثبت نام کردند و رسید و سود شان را دریافت کردند اما
متاسفانه عده ای نیز جا مانده اند که ان شاءا… در حال پیگیری این موضوع هستیم.
ایران کالا: در رابطه با موضوع احراز هویت الکترونیکی توضیح بفرمایید.
توکلی:ما الان شرکت های کوچک تر از شرکت های سهام عدالت داریم که تعداد سهام دار شان ۲۰۰ نفر است و نتوانسته اند این موضوع را انجام دهند در حالی که نصف جمعیت ما روستایی ها و عزیزان تحت پوشش بهزیستی ، کمیته امداد و معلولین هستند؛ ایا در منازل این عزیزان فضای الکترومیکی فراهم است؟
تماس های مکرری داریم که سهام داری فرهنگ سازی شود که توسعه فرهنگ سهام داری در ماده سه اساسنامه تاکید شده است
ایران کالا: در پایان اگر نکته ای هست بفرمایید.
توکلی:الحمدالله شرکت هایی که واگذار شده شرکت های سودده خوبی هستند اما خواهش ما اژ مردم این است که اخبار را از طریق رسانه ملی پیگیری کنند و این را به خاطر داشته باشند که مدیریت سهام دست کسانی است که در کمیسیون ماده پنج و بورس صلاحیت ان ها احراز شده و افراد خبره بازار سرمایه هستند.
مدیر روابط عمومی اتاق تعاون ایران در گفت و گو با تحریریه اقتصاد شبکه ایران کالا مهمترین تحولات بخش تعاون را اطلاع رسانی کرد.
واگذاری پرسپولیس و استقلال
۱۹ اردیبهشت امسال شورای عالی نظارت بر اصل ۴۴ پیشنهاد خود را برای واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس مطرح کرد که بر این اساس ۱۰ درصد از سهام باشگاههای استقلال و پرسپولیس برای کشف قیمت در بورس و ۵۰ درصد به شرکتهای سهامی عام با حداقل ۱۰ هزار سهامدار و ۴۰ درصد دیگر به تعاونیهای سهامی و فراگیر کل کشور واگذار میشود.
بهمن عبداللهی رئیس اتاق تعاون ایران در این باره گفت: واگذاری باشگاه های پرسپولیس و استقلال زمینه شفاف سازی و پاسخگویی هر چه بیشتر باشگاهها را فراهم می کند . در واقع مشارکت و مالکیت هواداران یکی از عوامل حیاتی در ایجاد حاکمیت خوب در باشگاه های فوتبال است.
رئیس اتاق تعاون ایران، با اشاره به مصوبه شورای عالی نظارت بر اصل۴۴ قانون اساسی هم اظهار داشت: بر اساس مصوبه شورای عالی نظارت بر اصل۴۴ ، ۱۰ درصد از سهام باشگاههای استقلال و پرسپولیس برای کشف قیمت در بورس و ۵۰ درصد به شرکتهای سهامی عام با حداقل ۱۰ هزار سهامدار و ۴۰درصد دیگر به تعاونیهای سهامی و فراگیر کل کشور واگذار میشود. یک سیستم خوب حاکمیتی در یک باشگاه فوتبال سیستمی است که علاقمندی ها و نظرات گروههای متفاوت ذی نفعان را در نظر گرفته، نیازهای عمومی و تجاری آنها را پوشش دهد.
باشگاه فوتبال ماهیتی است که علایق زیادی در اطراف آن وجود دارد و با شبکه ای از ذی نفعان و نگرشهای گوناگون در ارتباط است که شامل هواداران، تماشاگران، بازیکنان، مربیان، رسانه ها، حامیان مالی، مدیران ورزشگاهها و برخی ذی نفعان دیگر است . خوشبختانه با این مصوبه زمینه برای تحقق این اصل مهم در صنعت فوتبال کشور مهیا می شود هر چند انتظار بر این بود حداقل۷۰ درصد سهام در قالب تعاونی به گروههای ذینفع واگذار شود.
این واگذاری زمینه شفاف سازی و پاسخگویی هر چه بیشتر باشگاهها را فراهم می کند. در واقع مشارکت و مالکیت هواداران یکی ازعوامل حیاتی در ایجاد حاکمیت خوب در باشگاه های فوتبال است.
هواداران مایه حیات فوتبال حرفه ای و هویت باشگاه ها هستند. مالکین، مربیان و بازیکنان تغییر می کنند ولی هواداران همیشه هستند . مشارکت سازمان یافته هواداران در ساختار مالکیت و فرآیند تصمیم گیری باشگاه ها می تواند به ثبات سازمانی و اقتصادی باشگاه ها کمک کرده و باعث بهبود و ارتقای حاکمیت باشگاه ها شود. افزایش مالکین به شفافیت و پاسخگویی بهتر و مشارکت علایق ذی نفعان گوناگون در مسائل مالی منجر می شود و چنین ساختارهای دموکراتیکی می تواند توسعه استراتژیک باشگاه را همراستای علائق باشگاه و ذینفعانش قرار داده و باعث منافع مالی فراوان شود.
قالب «تعاونی سهامی عام» قالب مناسبی برای واگذاری سهام این باشگاهها است و تاسیس تعاونی سهامی عام می تواند فصل جدیدی را در روند گسترش سهم تعاونی ها در اقتصاد کشور به صورت عام و جمع سپاری مالکیت در باشگاه های فوتبال بطور خاص به همراه داشته باشد.
برگزاری دهمین نشست کمیته ویژه اصل ۴۴ در اتاق تعاون
دهمین نشست کمیته ویژه اصل ۴۴ با حضور مسئولان بخش تعاون به صورت ویدئو کنفرانس با هدف بررسی واگذاری طرح ها و دارایی های سرمایه دولت به شرکت های تعاونی توسعه عمرانی شهرستان در اتاق تعاون برگزار شد.