اتاق تعاون استان زنجان با همکاری شرکتهای دانشبنیان، گامهای مؤثری در جهت بهینهسازی مصرف انرژی و کاهش ناترازی مصرف گاز، بنزین و برق برداشته است؛ این اقدامات، بهویژه در حوزه هوشمندسازی فرآیندهای انرژی، علاوه بر مدیریت دقیق تولید، انتقال و مصرف، امنیت انرژی کشور را تقویت کرده و از هدررفت منابع جلوگیری میکند.
مجید محمدی، رئیس اتاق تعاون استان زنجان، در گفتوگو با تعاوننیوز ضمن اشاره به چالشهای پیچیده و ناترازی انرژی در کشور، به اقدامات ویژه این اتاق برای بهینهسازی مصرف گاز، برق و بنزین پرداخته و اظهار داشت: یکی از بحرانهای بزرگ کشور در حوزه انرژی، ناترازی شدید در حوزه گاز، برق و بنزین است. این ناترازی نه تنها به مشکلات اقتصادی دامن میزند، بلکه به طور جدی امنیت کشور را تهدید میکند.
وی گفت: در این راستا، اتاق تعاون استان زنجان با بهرهگیری از ظرفیتهای نوآورانه شرکتهای دانشبنیان ذیل چتر تعاون، گامهای مؤثری در جهت کاهش این ناترازی و بهینهسازی مصرف انرژی برداشته است. یکی از نکات مهم در این بخش مشارکت مردم می باشد. انرژی پایدار در بستر تعاون با مشارکت مردم با همراهی شرکت های دانش بنیان میسر خواهد شد.
محمدی با اشاره به اینکه در حوزه نظارت دقیق در مصرف گاز، اقدامات مثبتی در حال انجام است، افزود: شرکتهای تعاونی دانشبنیان همچون شرکت تعاونی دانش بنیان فناوری نانوهومشند یوشیتا و تعاونی فناوری هوش مصنوعی هدهد و شرکت امن افزار گستر شریف و شرکت امن پرداز و شرکت هوش داده هدف از شرکت های غیر تعاونی بهطور ویژه در این زمینه فعال هستند.
وی تصریح کرد؛ شرکت تعاونی یوشیتا که در زمینه هوشمندسازی کنتورهای گاز پیشگام می باشد، با توجه به ماده ۱۰ قانون جهش تولید دانشبنیان موفق به اخذ مجوز تولید بار اول از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شده، پروژههایی را با کمک شرکت های اشاره شده و با تضمین بانک توسعه تعاون و بیمه تعاون ذیل چتر شبکه تعاون در استانهای مختلف به مرحله اجرا رسانده است. بخش تعاون قویترین نهاد مردمی جهت بهینه سازی و مدیریت انرژی در راستای کاهش ناترازی می باشد.
وی ادامه داد: اما این تنها آغاز کار است، در حوزه بنزین نیز، ما با همکاری شرکتهای دانشبنیان توانستهایم نرم افزار و سخت افزارهایی برای هوشمندسازی فرآیندهای تولید، انتقال و توزیع سوخت طراحی کنیم؛ این مدلها قادر خواهند بود بهطور دقیق موضوعات ایجاد شده برای ناترازی بنزین در کشور را مدیریت کنند و با استفاده از دادههای شفاف و بهروز، میزان هدررفت سوخت را به حداقل برسانند و عددهای اعلمی دولت در این خصوص به کمترین میزان برسد.
رئیس اتاق تعاون استان زنجان با تأکید بر اهمیت نظارت دقیق و هوشمند بر فرآیندهای سوخترسانی، گفت: ما در تلاشیم تا زنجیره تولید، انتفال و توزیع سوخت را به صورت کامل هوشمند کنیم. با این روش، نه تنها میتوان مصرف را بهینه کرد، بلکه میزان تخلفات و هدررفتهای احتمالی نیز به حداقل میرسد.
محمدی با اشاره به اینکه این اقدامات میتواند منابع ارزشمند دولت و ملت را حفظ کند، ادامه داد: این رویکرد نه تنها به کاهش ناترازی انرژی کمک میکند، بلکه با بهرهگیری از فناوریهای نوین و دادههای دقیق، امکان شفافسازی و بهینهسازی فرآیندهای پیچیده و پرهزینه مانند توزیع سوخت را فراهم میآورد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر حمایتهای دولتی در این زمینه به صورت جدی ادامه یابد، مسیر اصلاحات در بخش انرژی بهطور چشمگیری تسریع خواهد شد و با جلب اعتماد مردم می توانیم از طریق تامین مالی جمعی مردم را در موضوع کاهش ناترازی شریک نماییم. اتاق تعاون استان زنجان و شرکتهای دانشبنیان همچنان آمادهاند تا در راستای بهینهسازی انرژی، تحولی بزرگ در کشور رقم بزنند.