به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، اولین جلسه اتاق فکر راهبری اتاق تعاون مازندران با حضور چهره های علمی ،مدیریتی و کارشناسی بخش تعاون برگزار شد.
در ابتدای این جلسه ربیعی رییس اتاق تعاون ضمن تقدیر و تشکر از حضورافراد در این نشست به تشریح بخشی از انتظارات و اهداف این اتاق فکر پرداخت و افزود: در راستای اجرایی نمودن سیاستهای اقتصاد مقاومتی ابلاغی مقام معظم رهبری و تحقق اهداف و برنامههای بخش تعاون اتاق فکر اتاق تعاون مازندران تشکیل شد .ایشان فکر سازی و گشودن گره های فکری که در اجرا و عمل به وجود آمده اند؛ بهره مندی از دیدگاه صاحب نظران، عملیاتی کردن دیدگاه های علمی ، شناسایی و بررسی مسائل و مشکلات، فرصت ها و تهدیدها و نقاط ضعف و قوت، ارزیابی سیاستها و برنامه های موجود و ارائه ایده های لازم در راستای رفع مشکلات احتمالی ، آسیبشناسی خلأهای موجود قانونی، شناسایی ظرفیتهای بالقوه بخش تعاون ،برنامهریزی ، کمک در تصمیم سازی مطلوب بهمنظور مشارکت گسترده مردم و بخش تعاون در فعالیتهای اقتصادی و نیز همکاری و تعامل حداکثری با اتاق تعاون ،ازجمله وظایفی مهمی است که انتظار میرود باحضور مستمر، تدابیر مناسب و شیوههای مؤثر اعضای حاضر در این اتاق را از انتظارات از این اتاق خواندند.
در ادامه جلسه هریک از اعضا ء به بیان نقطه نظرات خود پرداختند . فرزانه که در سوابق مدیریتی خود ،معاونت برنامه ریزی استانداری مازندران را در کارنامه دارد ، ایجاد بانک اطلاعاتی موثق و درست ازوضعیت تعاونی های اعم از فعال ،نیمه فعال و راکد را چراغ راه برای برنامه ریزی و طبقه بندی اولویت ها خواند و افزودند :تقویت باور فرهنگ تعاون و اعتماد به بخش تعاون از منظر مسئولین جهت همکاری و ارتقاء این بخش از عمده کارههای است که باید با ارتباط گیری بیشتر با همه بخشهای مرتبط ازشرکتهای تعاونی گرفته تا مدیران در دستور کاری اتاق تعاون قرار گیرد . ایشان رابطین قوی و کارآمد برای دبیری کمیسیونهای تخصصی در اتاق تعاون ،اهمیت ویژه به مباحث حقوقی شرکتها تعاونی و اولویت بندی مسائل در اتاق فکر جهت به نتیجه رسیدن اهداف را پیشنهاد دادند.
در ادامه فغانی مدیر عامل خانه صنعت و معدن استان و عضو این اتاق فکر به بیان مشکلات بانکی و مالیاتی از عمده و اصلی ترین مشکلات بخشهای اقتصادی است افزود با ایجاد تفکر و اندیشه نو در مجموعه میتوان مسیرهای جدیدی برای ارتقاء خش تعاون یافت .ایشان تهیه پرسشنامه برای تعاونی ها و اولویت بندیبرنامه ها را خواستار شدند . سپس بابایی مدیرکل سابق تعاون کار و رفاه اجتماعی مازندران و مشاور حال حاضر در وزارت تعاون ضمن تقدیر از تشکیل این اتاق فکر به ظرفیتهای موجود اشاره کرد و با توجه به شناختی که در دوران مدیریت خود در استان از نقاط قوت و ضعف این بخش بدست آوردند افزود: نبود فرهنگ کار جمعی یکی از معضلات بخش تعاون است .ایشان با ذکر نمونه هایی از تعاونی های موفق در کشورهای مختلف خواستار الگو گرفتن از تعاونی های برتر و توانمنَد برای دیگر تعاونی ها و تشکیل نشست های مشترک با دیگر تشکل ها مانند اتاق بازرگانی در رسیدن به برخی از اهداف شدند .
جورابلو از کارکنان بانک توسعه تعاون کشور و مدرس دانشگاه دیگر عضو این اتاق فکر بودند که به بیان دیدگاهها و نظرات خود پرداختند .ایشان عدم باور مسئولین و مدیران بالا دستی به بخش تعاون را باعث دلسردی افراد جامعه و بخصوص جوانان جویای کار به تشکیل تعاون دانست و افزود :آموزش یکی از موارد حائز اهمیت است که باید توجه ویژه به آن داشت ،تاسیس تعاونی های با موضوع فعالیت های جدید ، آشنائی بیشتر فعالیت ها و اختیارات اتاق تعاون در بین دستگاهها و اتحادیه ها را نیز از اقداماتی دانستند که قابل برنامه ریزی و پیگری است .
در ادامه جلسه نیز مهرگان سر داور مرکز داوری اتاق تعاون و عضو اتاق فکر راهبردی ضمن بیان مطالبی بیان داشتند : اتاقهای تعاون نهادهائی هستند که استقلال حقوقی و یک صلاحیت قانونی دارندکه به سبب آن حقوق و تکالیفی برای آنان تعریف شده که بسیار گسترده نیز است .ایشان شناخت واقعی از جایگاه قانونی و وجاهت آن را مهم خواند و افزود: اتاق تعاون باید به عنوان یک نهاد مشورتی کمک حال دولت و اقتصاد کشور باشد . تعریف منابع مالی و استفاده قانونی از این منابع و تامین هزینه ها از دیگر مباحثی بود که ایشان به آن اشاره داشتند . مهرگان با توجه نداشتن کتاب قانون تعاون با اصلاحیه های جدید پیشنهاد چاپ این کتاب از طریق اتاق تعاون مازندران را ارئه دادند .
https://iccnews.ir/?p=4033