مجتبی محلاتی عضو هیات رییسه اتاق تعاون ایران در خصوص ضرورت پیوستن به اقتصاد تعاونی در سطح جهانی گفت :ضرورت پیوستن به اقتصاد تعاونی در سطح جهان اهمیت بسیاری بالایی دارد و دلایل آن به چالشهای جهانی و فرصتهای اقتصادی و اجتماعی مرتبط است. که ازجمله آنها میتوان به تقویت پایداری جهانی اشاره کرد .اقتصاد تعاونی بر استفاده بهینه از منابع و توسعه پایدار تاکید دارد و در شرایطی که جهان با بحرانهایی مانند تغییرات اقلیمی، کاهش منابع طبیعی و آلودگی محیطزیست روبروست، تعاونیها میتوانند الگوی موثری برای مدیریت منابع و حفظ تعادل اکولوژیکی باشند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، محلاتی تصریح کرد : مقابله با شکافهای اقتصادی جهانی یکی دیگر از مزایای اقتصاد تعاونی است . در بسیاری از کشورها، شکاف اقتصادی و نابرابری بهسرعت در حال افزایش است. تعاونیها به دلیل ماهیت دموکراتیک خود، امکان توزیع منصفانهتر ثروت و کاهش شکاف اقتصادی را فراهم میکنند. وی به ایجاد شبکههای اقتصادی مقاوم در برابر بحرانها اشاره کرد و افزود: در اقتصاد جهانی که مملو از نوسانات است، تعاونیها به دلیل ارتباط مستقیم با جوامع محلی و فعالیت بر پایه نیازها و مشارکت اعضا، در برابر بحرانهای اقتصادی و مالی مقاومت بیشتری نشان میدهند. مجتبی محلاتی تصریح کرد: تقویت اقتصاد جوامع محلی در سطح جهانی یکی دیگر از مصادیق تعاون است .تعاونیها با تقویت اقتصادهای محلی، میتوانند به شبکههای جهانی متصل شوند و به توسعه اقتصادهای خرد و کلان کمک کنند. این امر به ویژه برای کشورهای در حال توسعه فرصتی برای ورود به بازارهای جهانی فراهم میآورد. و باعث میشود بیکاری که یکی از چالشهای جهانی است. بر طرف شود. تعاونیها میتوانند با ایجاد فرصتهای شغلی پایدار و محلی به حل این مشکل کمک کنند و بهبود شرایط معیشتی را در مقیاس جهانی رقم بزنند.
وی تقویت همکاریهای بینالمللی را از ضروریات دانست و گفت : تعاونیها بر اساس اصول همبستگی و همکاری عمل میکنند. گسترش این رویکرد در سطح جهانی میتواند به افزایش تعاملات و همکاریهای بینالمللی برای مقابله با چالشهای مشترک مانند فقر، بیعدالتی و تغییرات اقلیمی کمک کند.
عضو هیات رییسه اتاق تعاون ایران گفت تعاون باعث رشد تجارت عادلانه میشود. وی خاطر نشان ساخت: اقتصاد تعاونی با تمرکز بر تجارت منصفانه میتواند به کاهش بهرهکشی از کارگران و تولیدکنندگان در زنجیرههای جهانی و ایجاد یک بازار جهانی عادلانهتر کمک کند.
محلاتی توسعه دموکراسی اقتصادی جهانی را یکی دیگر از مزایای اقتصاد تعاونی دانست و گفت: در سطح بینالمللی، تعاونیها نمونهای از دموکراسی اقتصادی هستند که در آنها تصمیمگیریها بر اساس اجماع و مشارکت همگانی صورت میگیرد. این رویکرد میتواند به کاهش تمرکز قدرت در دست شرکتهای چندملیتی کمک کند.
پیوستن به اقتصاد تعاونی در سطح جهانی نه تنها راهکاری برای حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی است، بلکه یک حرکت به سمت آیندهای پایدارتر، منصفانهتر و همبستهتر برای تمام کشورها محسوب می شود.
https://iccnews.ir/?p=63787