یادداشت*رضا وفایی یگانه، معاون اقتصادی و کسب و کار اتاق تعاون ایران
بر اساس آمار مرکز امار ایران کل جمعیت شاغل کشور در پاییز سال ۱۴۰۰ معادل ۲۳.۵ میلیون نفر بوده از بین این شاغلین معادل ۱۵ درصد در بخش کشاورزی، ۳۵ درصد در بخش صنعت و معدن و ۵۰ درصد در بخش خدمات مشغول به فعالیت هستند. کمتر از ۲۶ درصد از جمعیت شاغل کشور دارای تحصیلات عالی هست معادل ۱۱ درصد از جمعیت شاغل کشور(حدود ۲.۵ میلیون نفر) دارای اشتغال ناقص بودند و تعداد ساعات کاری آنها کمتر از ۴۴ ساعت در هفته بوده است. نرخ مشارکت اقتصادی نیروی کار کشور ۴۱ درصد اعلام شده که در سطح پایینی است این نرخ برای بانوان معادل ۱۳ درصد بوده به عبارتی از زن فقط ۱۳ نفر تمایل به حضور در بازار کار دارد که با توجه به سهم بالای زنان در مراکز آموزش عالی، این نسبت اصلا بهره ورانه نیست.
بیش از ۲.۳ میلیون نفر از افراد متقاضی کار نتوانستند شغل مناسبی در بازار پیدا کنند. معادل ۷۰ درصد جمعیت بیکار کشور از بین جوانان بین سنین ۱۸ الی ۳۵ سال است که سن اوج توانمندی آنها است. از طرفی معادل ۴۲ درصد جمعیت بیکار کشور دارای تحصیلات عالی هستند(البته این موضوع در بین خانم ها ۷۳ درصد است) از این رو مشاهده می شود که بازار کار کشوراستقبال خوبی از خروجی نظام اموزش عالی کشور نداشته است.
با توجه به موارد مذکور به نظر می رسد توسعه مشاغل خانگی مخصوصا برای بانوان، توسط سازمان فنی حرفه ای کشور..از مهم ترین راهکارها جهت استفاده مطلوب تر بازار کار از نیروی کار کشور است.
https://iccnews.ir/?p=50936
تهرانی
سلام دکتر یگانه عزیز
یادداشت خوب و مبتنی بر کارشناسی است
همانطور که قبلا هم معروض داشتم اهتمام جدی به مقوله اس.ام.ای.ها امروزه درکشورهای صنعتی نیز مطمع نظر است
پیشنهاد میکنم وارد فاز عملیاتی شده و یک شرکت فراگیر ملی که قطعا دهک های کم درآمد را تحت پوشش خواهد داشت و مشمول بهره مندی از منابع مالی ۳۰درصد از وجوه بنگاههای واگذار شده دولتی با محوریت اتاق تعاون ایران شویم.علی برکت الله