مدیرکل اقتصادی اتاق تعاون در نشست فعالان اقتصادی ۳ اتاق با آیت الله رئیسی بیان داشت: واقعیت این است که فعالان بخش تعاون مهمترین دغدغه و مطالبه خود را بحث ثبات متغیرهای کلان اقتصادی میدانند. در این سالها نابسامانی در متغیرهای اقتصادی باعث شده که فعالان اقتصادی نتوانند برنامه میانمدت و بلندمدت نداشته باشند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، رضا وفایی یگانه مدیر کل اقتصادی اتاق تعاون ایران، در نشست آیت الله رئیسی کاندیدای سیزدهمین دوره ریاست جمهوری با روسای اتاق های تعاون، بازرگانی و اصناف و جمع کثیری از فعالان اقتصادی با اشاره به نرخ تورم اظهار داشت: بر اساس نرخ تورم که توسط مرکز آمار اعلام شده، شاهد نرخ تورم ۴۱ درصدی بودیم؛ این یعنی اخلال در نظام بانکی و ایجاد صف برای گرفتن تسهیلات با نرخ های حتی ۲۵ الی ۳۵ درصدی برای کسانی که رانت اطلاعاتی دارند. از طرفی تولیدکنندهها متناسب با بازده بخش تولید قدرت و توان دریافت تسهیلات ۱۸ درصدی را ندارند.
وی گفت: تثبیت نرخ ارز تنها در صورت کنترل تورم قابل تحقق است، تثبیت نرخ ارز با وجود تورم قطعا دادن امتیاز برای واردات است. وفایی خاطرنشان کرد: موضوع تورم در دنیا حل شده و در شرایط کنونی متوسط نرخ تورم در جهان کمتر از ۵ درصد است.
وی در بخش دیگری ابراز داشت: علت تورم در ایران رشد بی رویه نقدینگی(بیش از ۴۰ درصد در یکسال گذشته) و فشار هزینه به سبب تحریم ها و تغییرذات نرخ ارز است. بدون کنترل کسری بودجه دولت امکان کاهش رشد نقدینگی نیست و سیاست تثبیت قیمت ها راه کار مقابله با تورم ناشی از فشار هزینه نیست.
تهمینه دانیالی مشاور امور بانوان اتاق تعاون ایران نیز در این نشست با اشاره به نقش تعاون در اقتصاد کشورها بیان داشت: نقش، اهمیت و موفقیت تعاون را در اقتصاد کشورهایی نظیر هندوستان، مالزی و سنگاپور می توان دید. وی در ادامه به اهمیت مشاغل خانگی در اقتصاد اشاره کرد و گفت: کسب و کارهای خانگی امروز در اقتصاد دنیا نقش مهمی ایفا می کند. وی افزود: باید به بخش های خرد و SMEها همچنین واحدهای زود بازده توجه شود و نباید از در کنار فعالیت های کلان اقتصادی از فعالیت های خرد مغفول بمانیم.
داریوش پاکبین رئیس کمیسیون بیمه، بانک و بورس اتاق تعاون ایران در نشست مشترک ابراهیم رئیسی، کاندیدای ریاست جمهوری با فعالان اقتصادی کشور گفت: در نظام جمهوری اسلامی، رانتِ بیمه، بانک، بورس و صنعت وجود دارد. شما باید بتوانید این رانت را از بین ببرید.
وی تصریح کرد: همه ما بهخوبی میدانیم که رهبری خود به تعاونی اعتقاد دارند چراکه تعاونیها صفشکن رانت هستند.
https://iccnews.ir/?p=46277