حسن قاضی زاده هاشمی در نشست مشترک با فعالان اتاق بازرگانی ایران افزود: در مورد واردات روغن پالم ملاک تعرفه است و ابتدا که واردات از ۱۵۰ هزار تن به ۳۵۰ هزار تن رسید تلاش کردیم با تعرفه مدیریت شود.
وی گفت: در باره قیمت گذاری شخصا اعتقادی به قیمت گذاری در هیچ حوزه ای ندارم ، رفتار دولت و مجلس را باید ببینیم در حوزه مصرف چگونه است، دولت مجری قانون مجلس است و چون قرار است از بودجه عمومی کشور در حوزه سلامت مصرف شود اقدامات ناسالمی شکل می گیرد و قیمت ها سرکوب می شود ولی نگاه ما همان نگاه شما است.
وزیر بهداشت افزود: از معاونت ها خواسته ایم که فهرست قیمت گذاری را به حداقل برسانند، مشکل از آنجا شروع می شود که روابط اقتصادی از قاعده خارج شده و سالم نیست و جریان وجوه در حوزه ما سالم نیست واین مارا دچار مشکل می کند.
وی گفت: امیدواریم قیمت گذاری از هزاران قلم کالا که از نظر من اشتباه است و ممکن است باعث خسارت به عده ای و سود برای عده ای دیگر شود، برداشته شود.
وزیر بهداشت افزود: اگر از بانک استقراض کنیم بهتر از این است که اوراق بدهیم هرچند دوستان اقتصادی در دولت می گویند از این روش در همه جای دنیا استفاده می شود، اگر شرعا هم بخواهیم حکم کنیم روزی که به ما کالا فروختند صحبتی از معوقات نبوده است ولی شما را درک می کنیم ولی روی کالاهای آسیب رسان برخی صنایع کاربرد دوگانه دارد مثل نمک و روغن ولی زیاده روی باعث مشکلاتی برای فرد می شود و ما نمی توانیم تولید این محصولات را ممنوع کنیم اما می توانیم هزینه تولید این محصولات را بالا ببریم .
وی گفت: در موضوع غذا وزارت بهداشت ۸۵ درصد بوفه در مدارس را مکلف کرد که غذای گرم ندهند.
وزیر بهداشت افزود: باید کاری کرد که قدری هم امید به دل مردم بیاید با توجه به اینکه در آستانه ۲۲ بهمن و نوروز هستیم.
وی گفت: در معاونت غذا و دارو هم که مطرح شد دارویی ها بر غذایی ها حاکم هستند، معاونت این بخش را تغییر دادیم و از پیشکسوتان حوزه صنایع غذایی است و حتما اتفاقات خوبی خواهد افتاد و باید از آنها بخواهیم از مصاحبه های التهاب آفرین بپرهیزند.
وزیر بهداشت افزود: در مورد قاچاق و محصولات آرایشی و بهداشتی از من چه انتظاری دارید ، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و … داریم، من چکار می توانم بکنم با این گرفتاریها، من بخواهم نظارت کنم با چه نیرویی می توانم اینکار را انجام دهم.
وی گفت: در موضوع قاچاق کاری از ما برنمی آید، دیگران به وظایف خود عمل کنند و انگشت اتهام را بسمت ما نگیرند، آنها پول می گیرند و وظیفه دارند عمل کنند.
وزیر بهداشت افزود: کل ناظران حوزه غذای وزارت بهداشت در کل کشور به ۱۰۰ نفر نمی رسد.
وی گفت: کارخانه سرنگ وزارت بهداشت را قیمت گذاری کنید بخرید، کار ما تحقیق است و جایی باید در بازار ورود کنیم که ببینیم حق مردم ضایع می شود که عمدتاَ کیفیت و قیمت است، ایجاد این کارخانه در سال ۹۲ کاراشتباهی بوده است.
وزیر بهداشت افزود: شما می گوئید ۱۰۰ درصد بازار را این کارخانه گرفته است ، ما حاضریم این کارخانه را بفروشیم.
وی گفت: در مورد ثبت دارو در خارج ازکشور کار زیادی انجام شده ولی صنعت بلد نیست بازار یابی کند و در مورد گردشگری سلامت نمی توانیم هر روز بگوئیم ما در پزشکی توانمند هستیم ولی هر روز در رسانه ها اخبار خطای پزشکی را اعلام کنیم و اینگونه نمی توان این حوزه را پویا کرد و رشد داد.
بزرگترین سرمایه هر کشوری نیروی انسانی است
رئیس اتاق بازرگانی: بزرگترین سرمایه هر کشوری نیروی انسانی سلامت پایه و اساس حرکتهای هر جامعه است.
غلامحسین شافعی در نشست فعالان اتاق بازرگانی ایران با وزیر بهداشت با تقدیر از اقدامات وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در توسعه سلامت و توجه به طبقه پایین جامعه افزود : بخش خصوصی با تشکیل ” ان، جی ، او” در حوزه سلامت و گسترش آنها با هدف انجام وظایف اجتماعی این بخش لازم است از توان فعالان این حوزه استفاده بهتری شود .
وی گفت : در بخش صنایع غذایی از امکانات و توان خوبی بویژه برای حضور بازارهای خارجی برخورداریم ، در حوزه دارو امکانات و تجهیزات خوبی برخورداریم بطوریکه می توانیم در بازارهای خارجی حضور پیدا کنیم .
شافعی افزود : بخش گردشگری سلامت با توجه به ظرفیت های غرب در حوزه پزشکی از فرصت خوبی برخورداریم و در صورت برنامه ریزی مطلوب می توانیم در این بخش کار کنیم .
وی گفت : تجارت حلال هم بخش مهمی است که گردش مالی بالایی در دنیا دارد ولی ما بهره چندانی از این بخش نمی بریم که لازم است به فعالان این بخش توجه بیشتری شود .
منبع: واحد مرکزی خبر
https://iccnews.ir/?p=7135