موضوع این تفاهم نامه، مشارکت مجدانه طرفین به منظور سیاست گذاری و ترغیب فعالان اقتصادی به همراهی در تحقق مدل اقتصادی زنجیره ارزش صنایع همگن پوشاک ( صادرات محور ) در سراسر کشور و شهرک بین المللی تخصصی صنفی و لجستیکی همگن پوشاک در منطقه آزاد و ویژه اقتصادی شهر فرودگاهی و حوزه های لجستیکی مورد نظر و مبادرت به تشکیل شرکت های تعاونی با موضوعات مرتبط و موثر در ایجاد فضاهای اقتصادی و خلق فرصت های کسب و کار و النهایه ارتقاء بهره وری ، کارآفرینی و اثر گذاری در افزایش تولید ناخالص ملی می باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، انصاری دبیر مرکز داوری اتاق تعاون ایران در آیین رونمایی و امضای تفاهم نامه مذکور با بیان اینکه در آیات قرآنی منشور مسیر عزتمندانه و مقتدرانه تبیین و شاخص های قرآنی آن در راستای سرلوحه قرار گرفتن این ویژگی های حیات بخش تصریح گردیده و نیز مفهوم تعاون و تفاهم مورد تأکید قرار گرفته بیان داشت: در سالی که توسط مقام معظم رهبری مزین به شعار «سرمایه گذاری برای تولید» است همچنین سال جهانی تعاون که باشعار «تعاونی ها دنیای بهتری می سازند»، با امضای این تفاهم نامه در تلاش برای حرکت در مسیر قرآنی تعاون و استفاده بهتر از ظرفیت تعاونی ها جهت تحقق شعار سال و به منصه ظهور رساندن شعار زیبای سال جهانی تعاون که از رهگذر تعاونی ها دنیای زیباتر و بهتری را خواهیم ساخت، می باشیم.
وی با اشاره به موضوع تفاهم نامه اتاق تعاون ایران، اتحادیه صنفی تولید کنندگان و فروشندگان پوشاک تهران، مرکز داوری اتاق تعاون ایران، شرکت مدیریت زنجیره ارزش صنایع همگن پوشاک و انجمن حمایت از صنایع طراحی و مد و نساجی و پوشاک و چرم، ادامه داد: با توجه به پژوهش ها و مطالعات صورت گرفته که متضمن تهیه و تدوین مدل اقتصادی زنجیره ارزش صنایع همگن پوشاک در سطح کشور می باشد و به این اعتبار شرکت مدیریت زنجیره ارزش صنایع همگن پوشاک درصدد اجرای مدل اقتصادی پیش گفته بوده و به عنوان پیشران مدل اقتصادی یاد شده حسب توافقات در منطقه آزاد و ویژه اقتصادی مرتبط با شرکت شهر فرودگاهی با اخذ مصوبه تخصیص ۲۰۲ هکتار زمین درصدد ایجاد شهرک بین المللی تخصصی صنفی و لجستیکی همگن کالای استراتژیک و فرهنگی پوشاک برآمده و با توجه به حوزه های مختلف مدل اقتصادی و ضرورت ایجاد گروه های متعدد در بخش های مختلف زنجیره در مناسب ترین شکل و شخصیت حقوقی آن بویژه شرکت های تجاری،شرکت های تعاونی و تشکیل کنسرسیوم می باشد.
ریاست مرکز داوری اتاق تعاون ایران با استناد به این تفاهم نامه که در ۶ ماده و یک تبصره تنظیم و عزم جدی طرفین بر عملیاتی نمودن توافقات مذکور می باشد افزود: با توجه به تعداد بسیار قابل ملاحظه اعضاء که بالغ بر هزاران شخص حقیقی و حقوقی در سطح کشور می باشد ضرورتاً باتوجه به تخصیص ظرفیت های حمایتی مقرر در قوانین موضوعه از شرکت های تعاونی و از رهگذر این اعتبار، و به منظور اتخاذ تمهیدات مقتضی در راستای تحقق اهداف مورد اشاره، این تفاهم نامه منعقد گردید.
وی افزود: در راستای عملیاتی نمودن موضوع تفاهم نامه کارگروهی متشکل از نمایندگان اتحادیه صنفی تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک تهران ـ مرکز داوری اتاق تعاون ایران ـ مرکز پژوهش اتاق بازرگانی ایران – شرکت مدیریت زنجیره ارزش صنایع همگن پوشاک تشکیل و در هرماه حداقل یک جلسه برگزار و نتایج حاصله با تنظیم صورتجلسه به اطلاع بالاترین مقام طرفین تفاهم نامه جهت اتخاذ تصمیم لازم اعلام می گردد.
در ادامه مجتبی محلاتی عضو هیات رئیسه و معاون پشتیبانی و برنامه ریزی اتاق تعاون ایران ابراز داشت: اقتصاد کشور بر سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی است اما در سالهای پس ازا نقلاب، علیرغم تلاش های حمایتی دولت، بیشترین بخش اقتصاد یعنی بیش از ۷۵ درصد، دولتی است و در این مدل فضا برای سرمایه گذاری و رشد اقتصاد مردمی مهیا نمی باشد. وی افزود: دراقتصاد جهانی نیز سرمایه گذاری فردی منسوخ شده و دنیای لیبرالیسم هم به سوی تجمیع سرمایه های خرد حرکت می کند. محلاتی گفت: با کار اقتصادی جمعی، ریسک سرمایه گذاری نیز کاهش می یابد و بین اعضا تقسیم می شود. وی نسخه شفابخش اقتصاد ایران را، اقتصاد مشارکتی و تعاونی عنوان و اذعان داشت: در منویات مقام معظم رهبری نیز بر واگذاری امور اقتصادی به مردم تاکید شده است. محلاتی خاطرنشان کرد: اتاق تعاون ایران با تمام توان از تعاونی ها و اتحادیه های حمایت می کند واین ظرفیت در خدمت تحقق اهداف این تفاهم نامه می باشد.
در ادامه نشست، شیرازی مدیرعامل شرکت مدیریت زنجیره ارزش صنایع همگن پوشاک ضمن ابراز خرسندی ازامضای این تفاهم نامه و گرامیداشت سالروز تاسیس و آغاز دهه چهارم فعالیت اتاق تعاون ایران، بیان داشت: پیش از این فعالیت مجموعه های این بخش به صورت پراکنده بود که با امضای این تفاهم نامه در جهت اجرای فرمایشات مقام معظم رهبری (سرمایه گذاری برای تولید) با تجمیع ظرفیت ها، گام های مهمی برداشته خواهد شد.
وی گفت: درزنجیره ارزش صنایع همگن پوشاک بالغ بر ۲هزار تولیدکنند به عنوان سرمایه گذار جذب شده اند و از طریق انجمن حمایت نیز کارآفرینان کل کشور جذب همین زنجیره شده اند.
در این نشست وفایی معاون اقتصادی اتاق تعاون ایران، با تاکید بر اهمیت سرمایه گذاری برای تولید، تصریح کرد: راه درست حرکت به سمت سرمایه گذاری، استفاده از بازده مقیاس تولید است که با تجمیع سرمایه های خرد، ممکن می شود.
در این نشست،سایر مدیران حوزه پوشاک، ضمن ابراز خرسندی از امضای تفاهم نامه اتاق تعاون ایران، اتحادیه صنفی تولید کنندگان و فروشندگان پوشاک تهران، مرکز داوری اتاق تعاون ایران،شرکت مدیریت زنجیره ارزش صنایع همگن پوشاک و انجمن حمایت از صنایع طراحی و مد و نساجی و پوشاک و چرم، نقطه نظرات خود را بیان و حمایت خود از این تفاهم نامه را اعلام کردند. در پایان نشست مربوط به آیین رونمایی از متن تفاهم نامه موصوف این تفاهم نامه توسط طرفین امضاء و مبادله گردید.
https://iccnews.ir/?p=65021