مروری بر دستاوردهای دوازدهمین نمایشگاه بین المللی آسانسور و پله برقی به اذعان مشارکت کنندگان که اکثرا از جامعه تولیدکننده بودند، نشان داد این نمایشگاه فرصتی مناسب برای ارائه تولیدات و دستاوردهای تازه این صنعت در اختیارشان قرار داده است همچنین تعاملات و دیدارها و گفت و شنودهای فعالان اقتصادی در عبور از ۴روز گرم نمایشگاهی، گاهی به امضای قرارداد و در برخی موارد هم با آشنایی با دستاوردهای تازه، به سفارشات تازه ختم شده است.
۲۳ تا ۲۶ تیرماه که از گرم ترین روزهای تابستان امسال هم بود، مانع از استقبال و حضور فعالان و علاقمندان این صنعت در محل دائمی نمایشگاه های بینالمللی نشد و بازدید هیات های تجاری از کشورهای عراق، پاکستان، افغانستان و شهرهای بغداد، نجف، سلیمانیه و اربیل و برگزاری نشست های B2B گواه این ادعاست.
دوازدهمین نمایشگاه بین المللی آسانسور، پله برقی، بالابرها، نقاله ها، قطعات و تجهیزات جانبی در این دوره در مساحتی بالغ بر ۳۰هزار متر مربع میزبان بیش از ۱۳۰ شرکت داخلی و خارجی بود. در این دوره کشور چین به صورت مستقیم و نمایندگان کشورهای اسپانیا، آلمان، ایتالیا، ترکیه و امارات متحده عربی آخرین دستاوردهای این صنعت را به نمایش گذاشتند.
به گفته مسئولان این حوزه، حدود ۳۰ شرکت دانش بنیان در این صنعت فعال شده اند که با توانمندی و با استفاده از نوآوری و فناوری ها ۱۰۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی صورت گرفته است.
با این وصف گفتگو با تولیدکنندگان این صنعت حاکی از آن است که بسته شدن کانال های ارتباطی و مالی با بازارهای هدف، موضوع صادرات را متاثر ساخته است، این در حالی است که به گفته رئیس انجمن تولید کنندگان قطعات آسانسور و پله برقی در سالهای اخیر ظرفیت تولید این صنعت به بالای صدرصد رسیده، به قدری که مازاد تولید در کشور وجود دارد در نتیجه صادرات اولویت مهمی برای تولیدکنندگان این صنعت محسوب می شود.
تولید کنندگان نیاز دارند تا محصولات خودشان را به بازارهای همسایه صادر کنند و خواسته فعالان این صنعت آن است تا سازمان های مربوطه و متولی با تسهیل صادرات و رفع موانع، بازارهای منطقه را به عنوان هدف شناسایی کنند تا بتوان رونق صادرات را رقم زد.
در ادامه با برخی تولیدکنندگان این صنعت در حاشیه دوازدهمین نمایشگاه بین المللی آسانسور و پله برقی صورت گرفته است.
ظرفیت تولیدی قطعات آسانسور برای تامین ۶٠ درصد نیاز کشور
تولید کننده تجهیزات آسانسور، برگزاری نمایشگاه صنعت آسانسور را پلی برای صادرات عنوان کرد و گفت: امسال محصولات جدیدی تولید کرده بودیم که موفق شدیم محصولات را در این نمایشگاه به نمایش دربیاوریم این مکان فرصتی است تا همه شرکت ها دستاوردها را به نمایش بگذارند.
حمیدرضا سرپولکی تولیدکننده تجهیزات آسانسور در حاشیه دوازدهمین نمایشگاه آسانسور و پله برقی، بیان داشت: ظرفیت تولید ١٢٠ هزار پنل را در سال داریم در صورتی که این ظرفیت محقق شود نیاز ۶٠ درصد بازار کشور را فراهم می کند.
این تولیدکننده با اشاره به اینکه این مجموعه(پنتا) از نظر ظرفیت اسمی جز بزرگترین تولیدکنندگان پنل های آسانسور است، اظهار داشت: ١٨ سال در زمینه قطعات آسانسور از جمله نمایشگزها، کلیدها، پنل های کابین، پنل های طبقات و پنل های سردرب فعالیت داریم.
این فعال تولیدی با تاکید بر خلاقیت و نوآوری در تولید قطعات صنعت آسانسور گفت: کیفیت را به عنوان یک اصل رعایت می کنیم و از لحاظ کیفی و استاندارد در سطح رقابت با بارار جهانی هستیم.
وی ادامه داد: تولیدات ما همتراز با کشورهای ترکیه و اروپایی است در بخشی از تجهیزات مجبور به واردات از ترکیه و چین هستیم ولی بخش اعظم تولیدات از طراحی تا اجرا توسط این مجموعه انجام می شود.
وی ابراز امیدواری کرد تا با برنامه ریزی های صورت گرفته برای صادرات به ترکیه و عراق و امارات، حضور نمایندگانی در شهرهای مرزی و با بازشدن مسیرهای صادراتی بتوانیم کالاهای تولیدی را برای رقابت جهانی عرضه کنیم.
سرپولکی کیفی سازی تولیدات را یکی از سیاست های رقابتی در بازار اعلام کرد و گفت: تنها مجموعه ای هستیم که فرآیندهای کنترل کیفی را با ماشین آلات پیشرفته در مجموعه انجام می دهیم در نتیجه محصولی که خارج می شود بدون نقص و کم است.
به گفته وی، به صورت مستقیم ۴٠ نفر در تولید پنل های آسانسور فعال هستند و دفاتر فروش نیز موجب اشتغالزایی جوانان شده است.
وی برگزاری نمایشگاه صنعت آسانسور را پلی برای صادرات عنوان کرد و گفت: امسال محصولات جدیدی تولید کرده بودیم که موفق شدیم محصولات را در این نمایشگاه به نمایش دربیاوریم این مکان فرصتی است تا همه شرکت ها دستاوردها را به نمایش بگذارند.
این تولیدکننده خاطر نشان کرد: حضور نمایندگان از کشورهای خارجی نقش مهمی در بستن قراردادی صادراتی و شناسایی با ظرفیت های موجود کشورمان است.
مهندسی معکوس در صنعت آسانسور
رامین سلیمان زاده یکی از تولید کنندگان صنعت آسانسور گفت: ١۵ سال سابقه کار در صنعت آسانسور داریم و با بهرهمندی از بهترین دستگاه های روز دنیا اقدام به تولید قطعات آسانسور کرده ایم.
وی گفت: ما در یک مجموعه تولیدی و صنعتی، درب های تمام اتوماتیک سلکوم آسانسورتولید می کنیم که این یک برند ایتالیایی است و ما موفق به مهندسی معکوس شده ایم.
وی افزود: ظرفیت تولیدی مجموعه صنعتی «دیارا» حدود پنج هزار دستگاه در سال داریم برای ٢۵ نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد کردیم.
وی تاکید کرد: با حضور نیروهای متخصص در زمینه الکترونیک موفق به تولید محصولی با بالاترین کیفیت و استانداردهای جهانی و قیمتی مناسب هستیم که پس از تولید دربهای آسانسور به دنبال تولید سایر اجزای آسانسور هستیم تا با بهره گیری از آخرین تکنولوژی روز دنیا کالایی با کیفیت در خور مصرف کنندگان تولید کنیم.
این تولید کننده با اشاره به قابلیت رقابت با کشورهای منطقه گفت: از نظر کیفیت با تولیدات درب های آسانسور در کشور ترکیه قابل رقابت و با قیمتی مناسب تر هستیم.
وی ادامه داد: صادرات به کشورهای عراق و افغانستان داشته ایم و درصدد افزایش ظرفیت صادراتی هستیم تا بتوان تولیداتمان را به کشورهای مختلف عرضه کنیم ارز آوری برای اقتصاد کشور داشته باشیم.
سلیمان زاده به حضور هیات های تجاری خارجی در دوازدهمین نمایشگاه آسانسور اشاره کرد و گفت: از بیشتر کشورها در این نمایشگاه حضور پیدا کردند که تفاهم های اولیه برای صادرات تولیدات صورت گرفت که امیدواریم این نمایشگاه در معرفی تولیدات نقش اساسی داشته باشد.
ارتقای ظرفیت تولیدی با توسعه صادرات
محمود شاکری یکی از تولید کنندگان در دوازدهمین نمایشگاه صنعت آسانسور اظهار داشت: بزرگترین سایت تولیدکننده ها و پکیج ها آسانسور را با ظرفیت تولیدی یک هزار و ۵٠٠ دستگاه پله برقی و قطعات آسانسور داریم که می توانیم با تکیه بر صادرات این ظرفیت را به ٢ هزار و ۵٠٠ دستگاه برسانیم.
وی گفت: ظرفیت های تولیدی بالایی در کشور داریم که فراتر از تولید داخل را تامین می کنیم و با توسعه صادرات می توانیم سهم تولیدی کالاها را افزایش دهیم.
وی افزود: گروه صنعتی بهران بیش از ٣۴ سال سابقه کاری و اشتغالزایی مستقیم برای بیش از یک هزار و ۶٠٠ نفر و به صورت غیر مستقیم برای پنج هزار نفر فراهم کرده است.
تولید کننده در صنعت آسانسور با تاکید بر اینکه امروز به خودکفایی ٩٠ درصدی در صنعت آسانسور رسیده ایم گفت: ١٠ سال پیش واردکننده صد درصدی بودیم که سالیانه یک میلیارد دلار خروج ارز داشتیم اکنون با خودکفایی شاهد صرفه جویی ارزی هستیم.
وی بیان داشت: اکنون با استفاده از توان متخصصان و تکنولوژی های روز دنیا صادرات خوبی به کشورهای مختلف از جمله عمان، ارمنستان، روسیه، پاکستان و سایر کشورها داریم ضمن اینکه بسیاری از کشورها نیاز به محصولات ما دارند که نیازمند تسهیل در صادرات و حل مشکلات هستیم.
شاکری با بیان اینکه در دولت سیزدهم شاهد توسعه روابط دیپلماسی اقتصادی و سیاسی با کشورهای مختلف جهان هستیم گفت: بازار صادراتی خوبی در کشورهای دنیا بخصوص مصر در صنعت آسانسور وجود دارد تا چند سال آینده ایران به قطب صادر کننده صنعت آسانسور در کشور تبدیل می شود،
وی خاطر نشان کرد: ایران توان رقابتی صادراتی با کشور ترکیه دارد، اکنون در صنعت آسانسور کشور ترکیه ٧٠ درصد کالاها را صادر و ٣٠ درصد را مصرف می کند که ما باید در این عرصه پیشی بگیریم.
تولید کننده در صنعت آسانسور با تاکید بر اینکه پیش از این آزمایشگاه مرجع در کشور برای تاییدیه استاندارد اروپایی در صنعت آسانسور نداشتیم گفت: کسب استانداردهای جهانی یکی از الزامات و شاخص های اصلی صادراتی است در غیر اینصورت نمی توان وارد بازارهای جهانی شد.
وی ابراز داشت: در گذشته برای کسب استانداردها باید قطعات را به کشورهای دیگر می بردیم و تابیده دریافت می کردیم اکنون آزمایشگاه تخصصی ایجاد کردیم که با سازمان استاندارد در ارتباط هستیم و تولیدکنندگان می توانند استانداردهای جهانی را کسب کنند.
شاکری با اشاره به مجهزترین و مرتفع ترین برج تست پله برقی در خاورمیانه گفت: آزمایشگاه این مجموعه مجهز به مدرنترین دستگاههای تست و سنجش محصولات با هدف تضمین کیفیت و ایمنی است ارتقای سطح کیفی محصولات پله برقی مطابق با استانداردهای اروپاست.
وی خاطر نشان کرد: کیفیت محصولات باعث ایجاد جذابیت و محبوبیت کالاها میشود علاوه بر کیفیت مشتریان به طور طبیعی انتظار محصولی مقرون به صرفه را دارند از این رو به کار گیری مکانیزم های فنی و اقتصادی باعث افزایش کیفیت محصول و در نتیجه قیمت تمام شده پایین در طولانی مدت می شوند.
تولید کننده در صنعت آسانسور برگزاری این نمایشگاه را معرفی آخرین دستاوردهای شرکت های دانش بنیان عنوان کرد و گفت: این نمایشگاه نشان داد که توانمندی ها ما بالقوه است که باید بالفعل برای تولید تبدیل شود.
وی خاطر نشان کرد: شرکت های دانش بنیان زیادی در این نمایشگاه شرکت کردند ما نیز یک شرکت دانش بنیان دارای سبک هستیم و به واسطه دانش بنیان بودن توانسته ایم به یک تراز خوب کیفیتی و قیمتی دست یابیم ضمن اینکه موفق به کسب عنوان واحد نمونه کشوری سازمان استاندارد ایران در سال ١۴٠٠ شدیم.
١١ثبت اختراع در قطعات آسانسور
ایوب شربیانی در حاشیه دوازدهمین نمایشگاه آسانسور و پله برقی اظهار داشت: تمام این ثبت اختراع ها که نوآوری بوده است به مرحله تولید انبوه رسیده است.
این مخترع و کارآفرین گفت: ١١ ثبت اختراع در قطعات آسانسور انجام داده ایم که به تولید انبوه رسیده است و منجر به صرفه جویی ارزی در کشور شده است.
وی افزود: مجموعه مبین یکی از بزرگترین تولیدکنندگان مکانیکال آسانسور است که تولید و عرضه قطعات آسانسور با بالاترین سطح کیفی انجام می دهد.
مخترع و کارآفرین بیان داشت: این مجموعه دارای ٣٠ سال سابقه در بحث متالورژی است و ٣٠ قلم محصول تولیدی در کارخانه و بدون واسطه تولید می شود.
وی با بیان اینکه در تولیدات به بحث کیفیت و استاندارد تولیدات اهمیت ویژه ای می دهیم گفت: یکی از محصولات ما لقمه پیچ سرخود هست که انحصار تولید داریم و با نوعی طراحی در براکت ها به حفظ سلامت و ایمنی نصاب توجه ویژه ای می کنیم.
شربیانی خاطر نشان کرد: این مجموعه دارای فروشگاه و کارخانه با ظرفیت تولیدی بالا به همراه اشتغالزایی برای متخصصان و جوانان است.
برگزاری نمایشگاه فرصت خوبی برای ارتقای توان صادراتی
بهرام آذیش یکی دیگر از تولید کنندگان در حاشیه دوازدهمین نمایشگاه صنعت آسانسور اظهار داشت: برگزاری این نمایشگاه فرصت خوبی بود تا میزبان تجار و بازرگانان از کشورهای مختلف باشیم.
این تولیدکننده گفت: نمایشگاه صنعت آسانسور فرصت خوبی برای شناسایی فرصت ها و مزیت های کشورهای جهان در جهت ارتقای توان صادراتی است.
وی افزود: استفاده از ظرفیت این نمایشگاه به بازاریابی و بازاریابی کالاها کمک می کند در این رابطه نیاز سنجی های لازم در شناسایی بازارهای جهانی صورت گرفت و با افزایش سهم تولید می توانیم در کنار تامین نیاز داخلی به توسعه صادرات فکر کنیم.
تولیدکننده در صنعت آسانسور ادامه داد: این دوره از نمایشگاه با حضور سایر تولیدکنندگان و صنعتگران منجر شد تا مبادلات و عقد قرارداد برای فروش تولیدات داخلی و آشنایی با دانش فنی شرکتکننده و توسعه همکاریهای لازم در زمینه مبادلات تکنولوژیکی صورت بگیرد.
وی با اشاره به اینکه کابین های آسانسور اکنون به کشورهای عراق دبی، عمان، ترکیه، کویت و افغانستان صادر می شود گفت: یک تیم ٢۵ نفره هستیم که ماهانه ۵٠ دستگاه کابین تولید می کنیم. آذیش ابراز کرد: این مجموعه به فکر ارتقای تولید و ایجاد اشتغال بیشتر با توسعه فضای کسب و کار است.
https://iccnews.ir/?p=58413