اولویت گذاری تورم در این نقشه راه انتخاب عالمانه ای بوده است زیرا نرخ های تورم بالا موجب توزیع ناعادلانه درآمدها، تغییر نامناسب قیمت های نسبی و در نتیجه توزیع غیر بهینه منابع، افزایش نااطمینانی و بی ثباتی در اقتصاد، کوتاه تر شدن افق تصمیم گیری فعالان اقتصادی، کاهش سرمایه گذاری بلندمدت و افزایش هزینه های مبادله می شود و به درستی اشاره شده است که مهار تورم در گرو اقدامات فرابخشی در حوزه سیاست های پولی، سیاست های ارزی و سیاست های بودجه محسوب می شود که ضروری است هماهنگی بالایی در بدنه اجرایی دولت محترم جهت عملیاتی کردن آنها وجود داشته باشد. همچنین تعیین راهبردهایی همانند:
-پیش بینی پذیر کردن سیاست های دولت برای فعالین اقتصاد
-بالا بردن هزینه تغییرات مکرر مقررات برای دستگاه های حاکمیتی
-استفاده از ظرفیت صندوق توسعه ملی جهت جذب سرمایه گذاری های خارجی
-آورده شرکای خارجی که پیامد مهم آن جذب سرمایه و انتقال تکنولوژی است
-تعریف ابر پروژه های پیشران تولید با بیشترین روابط پسین و هدایت نهادهای دارای منابع مالی جهت تامین مالی آنها
-استفاده از ابزار مالیات جهت متعادل سازی نرخ بازده بازارهای مختلف
بسیار کمک کننده و مبتنی بر کار کارشناسی است در این راستا از نظر فعالان بخش تعاون مواردی می توان جهت تقویت این نقشه راه اضافه کرد:
۱-در خصوص کاهش هزینه های تولید، ترویج رویکرد تشکل گرایی اقتصادی جهت استفاده از بازده مقیاس تولید می تواند موثر باشد بخش تعاون در این زمینه ظرفیت های زیادی دارد.
۲-علی رغم اینکه اکثر راهبردهای ابلاغی این نقشه راه بر فعالیت بخش های خصوصی و تعاونی تاثیر مستقیم دارد اما ضروری بود در این نقشه راه متناسب با سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی برای نقش آفرینی بخش تعاونی و خصوصی از جمله در جهت توسعه فضای رقابتی و کاهش هزینه های دولتی از طریق واگذاری تصدی گری ها و.. راهبردهایی پیشنهاد می شد.
۳-جهت کاهش هزینه ها توجه به موضوع ارتقای سطح بهره وری اقتصاد از طریق راهبردهایی همانند ارتقای سطح تکنولوژی و نوسازی صنایع، بالا بردن ظرفیت های تولید واحدهای تولیدی از طریق تامین سرمایه در گردش و اصلاح سیاست های تجاری مد نظر قرار گیرد.
۴-در کنار ایجاد بستری برای کاهش هزینه های تولید توجه به توسعه بازارها و ارتقای کارامدی و شفافست بازارها
۵-دادن نقش مشخص به سایر دستگاههای اجرایی جهت همراهی با مجموعه وزارت اقتصاد جهت اجرای این نقشه راه.
*رضاوفایی یگانه، سرپرست معاونت اقتصادی و کسب و کار اتاق تعاون ایران
https://iccnews.ir/?p=49688