تعاونی ها در ویتنام نقش مهمی در پیشرفت و نوآوری، ایجاد اشتغال و ارتقای سطح پایداری در حوزه های مختلف ایفا می کنند. حمایت قانون های جدید عامل رشد و توسعه و همچنین تنوع تعاونی ها در ویتنام شده است.
اخیرا، تیمی اتحادیه بین المللی تعاون آسیا-اقیانوسیه (ICA-AP) و سازمان بین المللی توسعه تعاونی ها Haliéus، در یکی از پروژه های تعاونی ویتنام که مربوط به (نقش جوانان به عنوان محرک های کلیدی تحول دیجیتال در جوامع محلی) می شد،در شهر هانوی، ویتنام حضور داشتند. این رویداد توسط سازمان ملی تعاونی ویتنام Vietnam Cooperative Alliance (VCA)، برگزار شد. همچنین، هیئت اتحادیه اروپا در ویتنام، این فرصت را داشت که از چند تعاونی بازدید داشته و با نمایندگان آنها دیدار کند. این دیدار، فرصت مناسبی را برای مشاهده مستقیم تأثیر تعاونی ها، آگاهی از ابتکارات و پیشرفت های آنها و اینکه چگونه عامل توسعه و رشد اقتصادی جوامع خود می شوند، میسر کرد.
تعاونی های کشاورزی با بهره گیری از فناوری های پیشرفته، گامهای بلندی را در تولید مقرون به صرفه یک قارچ خوراکی مخصوص برداشته است. این تعاونی کشاورزی که KOVI نام دارد، به منظور تولید محصولی سازگار، با کیفیت و ارگانیک استانداردهای سختگیرانه ای را کسب کرده است. تولید این نوع قارچ توسط این تعاونی، عاملی برای رشد اقتصاد محلی شده و همچنین برای مصرف کنندگان مزایای سلامتی دارد. مدیر تعاونی، آقای هانگ از استاندارد بودن محصولات خود ابراز اطمینان کرد و در دسترس بودن این محصول برای تمام سطوح درآمدی را مطرح کرد.
در صنعت زیبایی و آرایشی و بهداشتی نیز تعاونی های ویتنام بر پایه محصولات طبیعی طب سنتی شرقی، تمرکز دارند. بسیاری از تعاونی ها در حال سرمایه گذاری در ماشین آلات و همکاری با موسسات تحقیقاتی و مدارس برای تولید محصولات آرایشی از موادی مانند روغن آووکادو هستند. این موضوع نه تنها به ارزش محصولات کشاورزی میافزاید، بلکه مشکلات بازار مانند قیمت پایین در طول برداشت محصول را نیز حل می کند. تعاونی هایی مانند تعاونی Tam Ngoc و تعاونی کشاورزی Viet Yen در حال بهره برداری از یک بازار رو به رشد، ایجاد فرصت های شغلی، به ویژه برای بانوان، و تضمین جریان های درآمد پایدار برای اعضای خود هستند.
تعاونیهای کشاورزی نارگیل با شیوههای کشاورزی ارگانیک و استانداردهای جهانی در حال ارتقای سطح پیشرفت خود هستند. این تعاونیها پیوندهای قوی بین کشاورزان و فرآوریکنندگان نارگیل ایجاد کردهاند که ضامن قیمت فروش مناسب و خروجی با کیفیت می باشد. محصولاتی مانند شیره نارگیل به عنوان اقلام چهار یا پنج ستاره به رسمیت شناخته شده اند و موفقیت این مدل را در بهبود ارزش، تضمین قراردادهای بلندمدت و تضمین پایداری کشاورزی نارگیل در آینده نشان میدهند.
تعاونی Thanh Cong، که در سال ۲۰۰۰ تأسیس شد، در مدیریت زباله تخصص دارد، این تعاونی وظایفی مانند جارو کردن، تمیز کردن، حمل و نقل زباله و پاکسازی محل در مناطق مختلف هانوی را بر عهده دارد. این شرکت با سرمایهگذاری در زیرساختها و ماشینآلات، فعالیتهای خود را توسعه داده و در حوزههایی مانند مسکن شهری و پروژههای تصفیه زباله گسترش یافته است. تعاونی Thanh Cong توسط نهادهای دولتی و خصوصی به دلیل مشارکت حیاتی خود در پاکیزگی محیط زیست و توسعه شهری مورد تقدیر قرار گرفته است. آقای لوک فام تین، مدیر این تعاونی گفت: این تعاونی بر آموزش مصرف کنندگان در مورد مزایای استفاده مجدد، بازیافت و تفکیک زباله در سطح خانوار تمرکز دارد، تا محیط شهری را به محلی پاک تر تبدیل کند.
فعالیت سازمان بین المللی کار (ILO)، در ویتنام در خصوص توسعه و ترویج تعاونی ها از سال ۲۰۰۲، نقش مهمی در بهبود قوانین تعاونی در این کشور ایفا کرده است. این فعالیت ها منجر به ایجاد قوانین جدیدی در ارتباط با ثبت تعاونیها و عملکرد مثبت آنها داشته است.
طبق اطلاعات کسب شده از تعاونی های بخش کشاورزی ویتنام، صدور قوانین حمایتی جدید دولت را درتوانمندسازی تعاونی ها موثر دانسته است. بر اساس آمار، ویتنام دارای ۳۱،۷۶۴ تعاونی، ۱۳۳ اتحادیه تعاونی و ۱۲۰،۹۸۳ گروه تعاونی است که بیش از ۴۰۰۰ نفر به طور فعال در حوزه تعاون شرکت دارند. این تعاونی ها می توانند هزینه های تولید و کسب و کار را ۵ تا ۱۰ درصد کاهش دهند، درآمد را ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش دهند و شاهد رشد سود ۱۰ تا ۱۲ درصدی باشند که به نفع اعضای خود است.
دولت ویتنام قصد دارد، تعاونی ها را به بخش حیاتی تر اقتصاد تبدیل کند. با ادامه گسترش تعاونی ها در بخشهای مختلف، نه تنها فرصتهای اقتصادی را برای اعضای خود تقویت میکنند، بلکه به فعالیت های کلیدی در کشاورزی، پایداری زیستمحیطی و صنایع آرایشی و بهداشتی نیز میپردازند.
ترجمه: معاونت امور بینالملل
https://iccnews.ir/?p=63221