به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، جلسه شورای هماهنگی منطقه شش اتاق ایران با حضور بهمن عبداللهی رئیس اتاق تعاون و معاونین وی همچنین رؤسای اتاق های تعاون خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، مازندران و گلستان و اعضای هیأت رئیسه اتاق تعاون استان در محل این اتاق برگزار شد.
در این جلسه مجتبوی رئیس اتاق تعاون خراسان رضوی ضمن خیرمقدم به ارائه ی گزارشی از عملکرد اتاق پرداخت و بر ضرورت گسترش ارتباطات فی ما بین اتاق ها تاکید کرد.
رئیس اتاق تعاون خراسان رضوی گفت: در بخش تعاون زنجیره تولید تا مصرف بایستی به عنوان یکی از دستور کارهای جدی مورد عمل قرار گیرد. وی یادآور شد: تحقق سهم بخش تعاون در مرحله اول بایستی با اتحاد و همدلی و ایجاد خودباوری در این بخش انجام شود.
مجتبوی در ادامه به ترکیب اعضاء هیأت رئیسه اتاق های تعاون پرداخت و گفت: انتخاب هیأت رئیسه از سوی اتحادیه ها یکی از عوامل مهم و جدی بوده که در این استان به طور کامل تحقق یافته است، به طوری که تمامی اعضا هیأت رئیسه از مدیران اتحادیه های عضو هستند.
وی اعلام داشت: یکی از اقدامات اساسی اتاق تعاون استان تشکیل کمیسیون های اتاق است که همین امر موجب اتفاقات خوبی نظیر استقرار اتاق تعاون در ساختمان اداره مشهد شده و امورات مربوط به ثبت، تمدید و … یکی از آنها است.
وی در ادامه اعلام داشت: در تمامی کمیسیون ها و جلسات اعم از جلسات شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی، شورای اداری استان در استانداری و اداره کل تعاون، کمیسیون های نظارت اصناف و جلسات صنعت و معدن و … به طور فعال حضور داریم.
مجتبوی همچنین با ارائه ی توضیح در ارتباط با دبیرخانه الکترونیکی اتاق تعاون گفت: اتوماسیون اداری پیوند در استان عملکرد قابل دفاع و مثبتی داشته که قابلیت عرضه به اتاق های تعاون ایران و استان ها را دارد.
رئیس اتاق تعاون استان خطاب به رئیس اتاق تعاون ایران افزود: درخواست ما حضور هیأت رئیسه اتاق های تعاون کشور در ترکیب هیأت رئیسه اتاق تعاون ایران است.
تیموری ضمن ارائه ی گزارشی از وضعیت جلسات منطقه ای کشور از ریاست اتاق های حاضر خواست تا نظرات و مطالبات خود را در این جلسه عنوان کنند.
بهمن عبداللهی رئیس اتاق تعاون ایران ضمن تشکر از حاضرین در جلسه گفت: مطالب ارزشمندی از گفته های حاضرین دریافت کرده که امیدوارم بتوانیم آنها را به مرحله ی اجرا برسانیم.
رئیس اتاق تعاون ایران در ادامه گفت: بخش تعاون یکی از ارکان اصلی اقتصاد کشور است که بر اساس سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی بخش و اقتصاد تعاون بخش مردم محور و عدالت محور است که دغدغه ی اصلی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و مسئولین کشور بوده، همچنان که در بینش و تفکر دینی ما نیز نظام تعاونی و نظام اقتصادی مردم محور است.
وی افزود: بخش تعاون اقتصاد مطلوب کشور است چنانکه در برنامه توسعه چهارم و توسعه پنجم، سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی و سند توسعه ظرفیت ها و برنامه های قانونیِ قابل توجهی وجود دارد.
وی با اشاره به متن اصل ۴۴ قانون اساسی گفت: همانطور که در انشا این متن آمده، اقتصاد کشور به سه بخش دولتی و تعاونی و خصوصی به عنوان مکمل دو بخش دیگر تقسیم می شود، بدین معنی که بخش خصوصی را بخش اصلی و هم تراز بخش تعاون نمیداند بلکه به عنوان مکمل آن دو بخش دیگر نام می برد، در واقع فارغ از بخش دولت، بخش اصلی را به تعاون اختصاص می دهد.
وی در ادامه با افزود: با وجود ظرفیت های بسیاری که برای رونق بخش تعاون موجود است اعم از سیاست های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، اصل ۴۳ و ۴۴ قانون اساسی، قانون اجرای سیاست های اصل ۴۳ و ۴۴، قانون برنامه چهارم، قانون برنامه پنجم و سند توسعه بخش تعاون میتوان با استناد به این هفت سند مهم و بسیار اثر بخش در اقتصاد، تعاون را به جایگاه اصلی خودش برسانیم.
رئیس اتاق تعاون ایران با اشاره به سهم ۲۵ درصدی تعاون و هفت راهبرد اساسی در اقتصاد کشور گفت: تنها ۷ درصد از اقتصاد در اختیار این بخش بوده، مشکل اصلی کشور و بخش تعاون عدم اجرای قوانین مرتبط با بخش تعاون است.
عبدالهی افزود: خوشبختانه با تلاش های اتاق تعاون ایران و استان ها نسبت به چند سال اخیر اتاق تعاون و بخش تعاون شناخته شده است در همین راستا اتاق تعاون ایران اقدام به تدوین برنامه ی سه ساله کرده که توانست راه گشا باشد.
https://iccnews.ir/?p=2232