رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( ۲۸ بهمن ۱۳۹۶ )
• رحلت فقیه، متکلم و واعظ بزرگوار، آیتاللَّه “میرزا علی اکبر نوقانی” (۱۳۲۹ش)
آیتاللَّه میرزا علی اکبر فرزند موسی نوقانی در سال ۱۲۶۱ش (۱۳۰۰ق) در محله نوقان مشهد به دنیا آمد. وی پس از گذراندن تحصیلات مقدماتی، ادبیات را در محضر استاد میرزا عبدالجواد ادیب نیشابوری معروف به ادیب نیشابوری اول و فقه و اصول را نزد شیخ حسنعلی تهرانی و آیتاللَّه سید عباس شاهرودی …
• آغاز مذاکرات سه جانبه صلح ایران و عراق در نیویورک (۱۳۶۷ ش)
در شرایطی که مذاکراتِ پس از جنگ در شهریور و آبان ۱۳۶۷، نتیجه ملموسی به دست نداده بود و حتی امکان شکست مذاکرات نیز وجود داشت، جمهوری اسلامی ایران حُسن نیت خود را به جامعه جهانی و سازمان ملل متحد و به ویژه شخص دبیر کل ثابت کرده و از اعتمادی که به دبیر کل ابراز داشته بود، نتیجه مثبت …
• درگذشت استاد “محمد دیهیم تبریزی” ادیب و مورخ آذربایجانی (۱۳۷۸ ش)
استاد محمد دیهیم تبریزی، در سال ۱۲۸۶ش (۱۳۲۵ق) در تبریز به دنیا آمد. وی بر اثر راهنماییهای پدر، به تحصیل روی آورد و رشتههای ادبی و ریاضی را به خوبی فرا گرفت. استاد دیهیم پس از آن ضمن فعالیتهای فرهنگی به روزنامهنگاری اشتغال پیدا کرد و از سال ۱۳۱۱ش، خدمات مطبوعاتی خود را آغاز نمود. …
• شهادت شهید عجم ملکی (۱۳۶۲ش)
شهید عجم ملکی، سال ۱۳۴۰ش در منطقه چملوان از توابع مهران چشم به جهان هستی گشود. او تحصیلات ابتدایی خود را به پایان رساند و برای ادامه تحصیل به شهر مهران آمد که در همان ایام در راهپیماییها و تظاهرات انقلابی شرکت کرد و در عرصه مبارزات مردمی، فعالانه حضور یافت. شهید ملکی پس از پیروزی …
• شهادت شهید عظیم ثابت قدم (۱۳۶۴ش)
شهید عظیم ثابتقدم، هفدهم بهمنماه ۱۳۳۲ش در شهر زنجان چشم به جهان هستی گشود. کودکی او در جمع خانوادهای متدین سپری گشت و در سن هفت سالگی همانند دیگر کودکان زادگاهش به مدرسه رفت تا توشهای از علم روز بردارد و توانست تا پایان سال پنجم دبستان تحصیل کند. او بعد از اتمام خدمت نظام وظیفه …
• آیت الله بهاء الدین محلاتی در شیراز با انتشار اعلامیه ای، روز ۵۶/۱۱/۲۹ را عزای عمومی اعلام کرد.(۱۳۵۶ش)
• پس از خاتمه نماز مغرب و عشاء در مسجد الرضای شهر شیراز، آقای سید علی اصغر دستغیب به مناسبت فرا رسیدن اربعین شهدای ۱۹ دی و طبق فتوای آقای محلاتی، روز ۵۶/۱۱/۲۹ را عزا و تعطیلی عمومی اعلام کرد.(۱۳۵۶ش)
• نظام السلطنه رئیس الوزراء، تا تعیین وزیر جدید به جای آصف الدوله، امور وزارت داخله را عهده دار شد. (۱۲۸۶ش)
• سپهدار پس از ۲۶ روز مطالعه وزیران خود را به این شرح به احمدشاه معرفی کرد: (۱۲۹۹ش)
سپهدار رئیس الوزراء و وزیر داخله – محتشم السلطنه وزیر خارجه – نصرالملک وزیر فوائد عامه و تجارت – امین الملک وزیر معارف – سالار لشگر وزیر عدلیه – امیرنظام وزیر جنگ- سردار معتمد وزیر پست و تلگراف – میرزا عیسی خان کفیل وزارت مالیه – ادیب السلطنه معاون رئیس الوزراء
• دکتر محمدمصدق السلطنه از طرف مشیرالدوله والی آذربایجان شد (۱۳۰۰ش)
• به دنبال جلوس نادرشاه به تخت سلطنت دولتین ایران و افغانستان روابط خود را گسترده تر نمودند و سفارتخانه های دو کشور تبدیل به سفارت کبری گردید. (۱۳۰۸ش)
از طرف دولت ایران نصرالله خلعتبری (اعتلاء الملک) اولین سفیر کبیر ایران در کابل گردید
• علی سهیلی نخست وزیر، وزیران خود را به این شرح معرفی کرد: (۱۳۲۱ ش)
علی سهیلی نخست وزیر و وزیر کشور- سید محمد تدین وزیر مشاور – حسینی سمیعی وزیر مشاور – سپهبد احمدی وزیر جنگ – محمود بدر وزیر بازرگانی و پیشه و هنر – الهیار صالح وزیر دارائی – علی اصغر حکمت وزیر دادگستری – دکتر سیاسی وزیر فرهنگ – محمد ساعد مراغه وزیر امور خارجه – عبدالحسین هژیر وزیر …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( ۱۷ فوریه ۲۰۱۸ )
• مرگ “هاینریش هاینه” ادیب و شاعر بزرگ آلمانی (۱۸۵۶م)
هایْنْریش هایْنِه ادیب معروف آلمانی، در ۱۳ دسامبر سال ۱۷۹۷م در یک خانواده یهودی در آلمان به دنیا آمد. تولد او در زمانی واقع شد که سربازان ناپلئون بر آلمان تسلط یافته بودند؛ بدین جهت زندگی هاینریش از ابتدا بین آلمان و فرانسه تقسیم شد. وی در جوانی بر اثر فشارهایى که به یهودیان در …
• تولد “واسکو دو گاما” دریانورد معروف پرتغالی و پیشاهنگ استعمار (۱۴۶۹م)
واسکودو گاما، دریانورد پرتغالی در ۱۷ فوریه ۱۴۶۹م در این کشور به دنیا آمد. در آن زمان، جوانان زیادی به دریانوردی علاقه داشتند، از این رو واسکودوگاما نیز وارد این حرفه شد و در طی سالهای بعد، به دریانوردی مجرب تبدیل گردید. در همان اوقات که کریستف کلمب، دریانورد و مکتشف ایتالیایى، راهی …
• سوزاندن “جیوردانو برونو” فیلسوف ایتالیایی در دادگاه تفتیش عقاید (۱۶۰۰م)
جیوردانو برونو اخترشناس، فیلسوف و شاعر دوره قرون وسطی، در ۱۳ سپتامبر ۱۵۴۸م در شهر نولا در ایتالیا به دنیا آمد. وی از نوجوانی وارد مدرسهای مذهبی گردید و به سرعت علوم مربوط به دوران ارسطو را فرا گرفت. ولی هوش سرشار او موجب شد از خرافات این مکتب برگردد و از فلاسفه قبل از سقراط پیروی …
• درگذشت “ژان مولْیِر” نمایشنامهنویس مشهور فرانسوی (۱۶۷۳م)
ژان باتیست مولْیِر، نویسنده معروف فرانسوی در سال ۱۶۲۲م درشهر پاریس به دنیا آمد. وی نخست دروس مقدماتی را در مدرسه اشراف گذراند و سپس در رشته حقوق به تحصیل پرداخت. اما چون به کار هنرپیشگی علاقه داشت به تئاتر روی آورد و یک گروه تئاتر تشکیل داد. وی در آغاز کار، با دشواریهای فراوانی روبرو …
• تولد “رنه لاوْنیک” پزشک فرانسوی و مخترع گوشی پزشکی (۱۷۸۱م)
رنه لاوْنیک در ۱۷ فوریه سال ۱۷۸۱ میلادی در فرانسه بدنیا آمد.در سال ۱۸۱۶ موفق به اختراع گوشی پزشکی شد که از آن در تشخیص دردهای قفسه سینه استفاده می کرد. وی در سال ۱۳ آگوست سال ۱۸۲۶ میلادی بر اثر بیماری سل درگذشت.
• پایان جنگ خونین “ساراگوسا” میان فرانسه و اسپانیا (۱۸۰۹م)
پنبرد خونین ساراگوسا، در جریان جنگهای پنج ساله میان نیروهای فرانسوی و اسپانیایى از روز ۱۵ نوامبر ۱۸۰۸م با حمله ارتش ناپلئون بُناپارت آغاز شد و با مقاومت شدید نظامیان و مردم اسپانیا و جنگ خانه به خانه در ساراگوسا روبرو گردید. در این جنگ، دو طرف، شدت عمل و قساوت بسیار نشان دادند و …
• آغاز زمامداری “فیدل کاسترو” در کوبا (۱۹۵۹م)
فیدِل کاسْتْرو زمامدار کوبا، در ۱۳ اوت ۱۹۲۷م در شرق کوبا دیده به جهان گشود. وی پس از تحصیلات مقدماتی، وارد دانشگاه هاوانا شد و به تحصیل حقوق، علوم اجتماعی، سیاست و مدیریت عمومی پرداخت. کاسترو در سال ۱۹۵۳م در مبارزه علیه حکومت دیکتاتوری باتیستا دستگیر و زندانی شد. وی پس از آزادی از …
• درگذشت محمد حسنین هیکل ، روزنامهنگار و اندیشمند نامدار مصری ( ۲۰۱۶ م)
محمد حسنین هیکل متولد ۲۳ سپتامبر ۱۹۲۳ میلادی ( ۳۱ شهریور ۱۳۰۲ شمسی) در روستای باسوس واقع در استان قلیوبیه مصر ، روزنامه نگار نامدار مصری است که به مدت ۱۷ سال سردبیر روزنامه الاهرام مصر بود
https://iccnews.ir/?p=8394