به گزارش پایگاه خبری اتاق تعاون ایران، سعی شده در این طرح، از طریق سند دیجیتالی امن و غیرقابل جعلی به نام «توکن دیجیتال» (نوعی رمزیاب) از طرح انتقال آب از دریای عمان به جنوب شرقی ایران حمایت شود و سرمایهگذاران میتوانند در قالب سهامدار از یک پروژه حمایت کنند. در همین راستا روز گذشته در مراسمی از نخستین توکن دیجیتال (آب پارس) شبکه ققنوس رونمایی شد.
براساس این گزارش، شرکت «تعاونی آبرسانی فلات مرکزی پارس» در چابهار آب دریای عمان را شیرین خواهد کرد و این توکن همانند سهام این شرکت در بستر دیجیتال عرضه خواهد شد. بنیانگذاران این شرکت از فعالان اقتصادی ایران هستند و این توکن از طریق ققنوس، شبکهای بلاکچینی که بنیانگذارانش شرکتهای فناوری اطلاعات معتبر و بزرگترین بانکهای کشور و شرکت تکوست هستند، انجام میشود. ولیالله فاطمی، دبیر بنیاد ققنوس در این مراسم گفت: کشورهای چین و آمریکا شاخصهای اصلی اقتصاد دیجیتال بهشمار میآیند و در سال ۲۰۲۷میلادی، معادل ۱۰ درصد GDP دنیا به کمک فناوری بلاکچین ایجاد میشود.
رضا باقریاصل، دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات کشور نیز گفت: بلاکچین هم یک فناوری است که برای دولت مدرنتر مجبوریم از آن استفاده کنیم. در کشور ما هم نظام مبتنی بر اعتماد مردم ایجاد شده که بسیار موثرتر از نظام متمرکز است. وی تصریح کرد: طبق گزارشی در کشورهای در حال توسعه ۵ تا ۱۵ درصد و در کشورهای توسعهیافته ۱۰ تا ۲۵ درصد از اقتصاد آنها متاثر از هوش مصنوعی است. اگر بخواهیم با این اتفاق همسو شویم باید از حالا همراه با آن حرکت کنیم.رضایینژاد، رئیسهیات مدیره تعاونی آبپارس نیز در این مراسم گفت: زمانی که قانون تعاون پایهگذاری شد، در آن آمده که معتمدین و سرمایهگذاران میتوانند بهعنوان سهامداران عضو و مردم بهعنوان سهامداران غیر عضو حضور داشته باشند و سهامداران عضو به سهامداران غیرعضو اعتبار دهند. براساس این قانون شرکتها میتوانند تا ۵۱ درصد سهامدار عضو و ۴۹ درصد سهامدار غیرعضو داشته باشند و سهامداران غیرعضو حداکثر ۳۰ درصد حقرای دارند.وی تصریح کرد: براساس این قانون ما در شرکت فلات مرکزی هلدینگی از بزرگترین کارآفرینان حوزه یزد ایجاد کردیم که تعدادی شرکت سهامدار عضو اولیه آن شدند و اقدامات زیادی را انجام دادیم. مثلا اولین بندر خشک را راهاندازی کردیم و این اقدامات تنها با سرمایه خرد مردم شکل گرفت. باید قبول کنیم هیچ سرمایهگذار خارجی حاضر نیست در این پروژهها سرمایهگذاری کند. رضایینژاد اظهار کرد: در بازار پولی، بانک مرکزی پول مردم را تضمین میکند؛ ولی در بازار سرمایه این تضمین وجود ندارد و بازار تعاون نیز ترکیبی از این دو است و میتوان ارزش آتی سهام را به افراد تضمین داد. وی افزود: حجم زیاد نقدینگی موجود در کشور، تهدید جدی است. از طریق پروژه آبپارس میتوان این حجم از نقدینگی را از سیال بودن خارج کرد.
منبع دنیای اقتصاد
https://iccnews.ir/?p=33844