به دنبال راهاندازی تعاونیهای مصرف و تامین کالاهای اساسی در محلات هستیم همچنین طی چند روز آینده صدور گواهی مبدا برای صادرات محصولات توسط اتاق انجام خواهد شد و امور واحد آموزش اتاق که وظیفهی آموزش به تعاونگران را دارد جدیتر پیگیری میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، عباس سالاری رئیس اتاق تعاون هرمزگان در گفتگوی تفصیلی چالش ها و برنامه های این اتاق را تشریح کرد.
سالاری در خصوص تعاونی های استان هرمزگان گفت: تقریبا ۵۴۰۰ تعاونی ثبت شده داریم که از این بین نزدیک به ۴۰ درصد فعال هستند که یعنی نزدیک به۲۶۰۰ تعاونی. این تعاونیها در گرایشهای مختلف از جمله مسکن، کشاورزی، خدماتگردشگری، صنایع دستی و حمل و نقل مشغول فعالیت هستند. همچنین۱۰ اتحادیه استانی و ۴ اتحادیه شهرستانی هم در این بین هستند که سهم حدود ۶۰ هزار نفر اشتغال را دارند.
وی با اشاره به نقاط مثبت وجود تعاونی افزود: تعاونی در واقع تجمیع ظرفیت ها کنار همدیگر است و قدرتی را به وجود میآورد که استفاده از این قدرت بستگی به استفادهکنندگان این قدرت که همان سهامداران و هیات مدیره تعاونی هستند دارد که بعضی ها آگاهی دارند و بعضیها ندارند و کسانی موفق میشوند که آگاهی دارند. همچنین تعاونیها با استفاده از کارت بازرگانی صادر شده توسط تعاونی می توانند از۲۵درصد معافیت مالیاتی برخوردار باشند.
این تعاونگر در بخش دیگری به دلایل غیر فعال بودن بعضی تعاونیهای ثبت شده اشاره کرد و گفت: در سال ۷۴ که وزارت تعاون تشکیل شد خیلیها به جهت بهره بردن از وام های کم بهرهای که از طریق تعاون دریافت میکردند هجوم آوردند و همین موضوع در هرمزگان باعث شدکه ثبت شرکت تعاونی به رشد قابل توجهی برسد متاسفانه یکسری وام هایی هم داده شد که اصلا در مسیر اهداف تعاونی هزینه نشد و همچنین به علت عدم مدیریت مسئولان تعاونی و یکسری مشکلات به مرور زمان این تعاونیها راکت و نیمه فعال شدند.
رئیس اتاق تعاون هرمزگان ادامه داد: دو سال پیش هم وزارت خانه طرحی داشت تحت عنوان پایش که آمار تعاونیهای فعال را از غیرفعال جدا میکرد،با توجه به این پایش در کل کشور حدود ۱۰۰ هزار تعاونی فعال داریم به علاوه این که ۶ تا ۶ و نیم درصد سهم اقتصاد کشور هم در دست تعاونی هاست.
سالاری افزود: بیشترین اشتغال بخش تعاون در حوزه کشاورزی است. یعنی اکثر تعاونیهای ما که درحال حاضر کار میکنند در حوزهی کشاورزی هستند که فعالیت دارند،در حوزه حمل و نقل نیز این فعالیت مستمر است چرا که صد درصد حمل و نقل بار و مسافر توسط شرکت تعاونی انجام می شود.،مثلا همین مسیر قشم و هرمز که توسط تعاونیها انجام میشود و حمل بار به کشورهای حوزه خلیج فارس که توسط تعاونی لنج داران صورت میگیرد.
وی در پاسخ به این سوال که واگذاری امور تعاون اداره کار به اتاق تعاون اثربخش خواهد بود، تصریح کرد: ادغام بین تعاون و اداره کار یک دوگانگی در تصمیم گیریها را به وجود آورد که برای مثال باعث شد تعاونی های مسکن مهر از اهداف اولیه خودشان یک مقدار دور بشوند.خب اگر این کارها از روز اول در دست ما بود قطعا اوضاع بهتر اداره میشد،امروز هم که خداروشکر با همکاری های صورت گرفته، این امور به بخش تعاون واگذار شده، شرایط رو به بهبود است و رویکرد اتاق تعاون تسهیل گری است. من همیشه گفتهام که اگر سازمانها و ادارات کارهای خودشان را به بخش تعاونی واگذار کنند میتواند بسیار تاثیرگذار باشد.
وی یکی از دلایل اصلی مشکلات تعاونی ها را عدم آموزش عنوان کرد و گفت: به نظرمن اگر در بندرعباس ۴ تعاونی بزرگ و خوب داشته باشیم بهتر از ۲۰۰۰تعاونی کوچک است شما ببینید تعاونیهای مرز نشین بهترین فرصت برای تامین کالاهای اساسی مردمی هستند که در نوار های مرزی و ساحلی کشور زندگی میکنند اگر در روزهای اول که تعاونی های مرزنشین شروع به فعالیت کردند آموزشهای حسابداری و حسابرسی انجام میشد الان این مشکلات مالیاتی برای آنها بهوجود نمیآمد که بعضا تعدادی از مدیران این تعاونیها به دلیل بدهی مالیاتی سنگین ممنوع الخروج هستند و حسابشان قفل شده است و نمیتوانندکار کنند و همه این مشکلات به دلیل عدم آگاهی از اظهارنامه مالیاتی به وجود آمده است که اگر این آموزشها درست و به موقع انجام می شد این تعاونیها با این مشکلات مواجه نبودند.
سالاری با اشاره به تعاونیهای موفق بیان داشت: برای مثال تعاونی کار و تلاش در پارک دباغیان که خانم صبوری مدیرعامل آن است، در این تعاونی حدود ۸۰ خانم که کارهای صنایع دستی انجاممیدهند را مشغول به کار کردهاست،خب مشخص است این خانمها اگر تنها بودند نمیتوانستند تا این حد فعال باشند اما در حال حاضر خانم صبوری با جمع کردن این افراد توا نسته بسیار هم موفق باشد چرا که الان ۸۰ تفکر ۸۰ سلیقه و ۸۰ سرمایه رادور هم جمع کرده است.
رئیس اتاق تعاون هرمزگان در خصوص برنامه های آتی اتاق تعاون استان تصریح کرد: ما به دنبال راهاندازی تعاونیهای مصرف و تامین کالاهای اساسی در محلات هستیم همچنین به زودی صدور گواهی مبدا برای صادرات محصولات توسط اتاق انجام خواهد شد و امور واحد آموزش اتاق که وظیفهی آموزش به تعاونگران را دارد جدیتر پیگیری میشود.
https://iccnews.ir/?p=17190