به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران،ویلیام مکس فلمن وایتد سفیر آفریقای جنوبی در دیدار با بهمن عبداللهی رئیس اتاق تعاون ایران این نشست را ادامه دیدار رئیس جمهور آفریقای جنوبی از ایران توصیف کرد و گفت: قرار است که روسای جمهور دو کشور در سفر حسن روحانی رئیس جمهور ایران در ماه نوامبر از آفریقای جنوبی تفاهم نامه ای را امضا کنند.
وی ادامه داد: بخش تعاون در ایران قدمت بیشتری نسبت به کشور متبوعش دارد بدینگونه که ۲۲ سال بعد از تحولات اقتصادی در کشورش، تعاونی ها را به شکل امروز دارند.
وی گفت: فرصت خوبی به دست آمده است که تعاونی ها در آفریقای جنوبی از تجربیات تعاونی ها در ایران استفاده کنند. سفیر آفریقای جنوبی ادامه داد: در کشورش تعاونی ها از مدل آلمانی تعاونی الگو گرفته اند و ارتباط بسیاری نیز با این کشور دارند اما علاقمند به گسترش ارتباط با تعاونی ایران هستند.
وی در بخش دیگری از این دیدار به موارد مناسب برای همکاری اشاره کرد و گفت: قطعات خودرو، مهندسی راه آهن و ساختمان سازی در ایران موارد مناسبی برای همکاری به نظر می رسد. سفیر آفریقای جنوبی ضمن اشاره به تعاونی های مصرف گفت: همچنین می توان ایده تاسیس فروشگاه مصرف را نیز مد نظر قرار داد. وی گفت: در حقیقت هدف اصلی یافتن تولیدکننده مناسب و ارتباط آن با تعاونی های مناسب است.
این مقام به تاسیس بانک تعاون در آفریقای جنوبی اشاره داشت و ابراز داشت: تاسیس بانک تعاونی در آفریقا می تواند ارتباط مالی را برای هر دو کشور تسهیل کند.
وی به جایگاه بخش تعاون در کشور متبوعش پرداخت و گفت: تعاونی ها در کشور آفریقای جنوبی در جایگاه تصمیم گیری نقشی نداشته و وزارت صنایع کوچک و متوسط نماینده بخش تعاون است.
وی ایجاد همکاری در زمینه کشاورزی را پیشنهاد داد و افزود: در زمینه کشاورزی، محصولات دریایی و محصولات شیلات می توان همکاری کرد چنانچه با جهاد کشاورزی و صندوق حمایت زنبورداری نیز صحبت هایی شده است.
سفیر آفریقای جنوبی در بخش دیگری از دیدار، بازدید مسئولان بخش تعاون از ایران و بخش تعاون را پیشنهاد داد و گفت: مقدمات سفر این گروه به ایران و بازدید از بخش تعاون را فراهم می کند.
این مقام در پیشنهاد دیگری بیان داشت: در ارتباط بخش تعاون دو کشور، باید در نظر داشت که در بخش هایی آفریقای جنوبی قوی بوده و ایران احتیاج به حمایت دارد و در بخش هایی نیز ایران قوی بوده و آفریقای جنوبی به حمایت نیاز دارد در نتیجه باید دو کشور به یکدیگر کمک کنند.
وی گفت: باید ارزیابی جامعی را از اقتصاد دو کشور داشته باشیم و این بررسی را به بخش تعاون دو کشور متصل کنیم و بتوانیم پروژه های مشخص برای اجرا توسط بخش تعاون دو کشور تعیین کنیم. این مهم می تواند در خصوص محصولات کشاورزی یا آبزیان اتفاق بیفتد.
https://iccnews.ir/?p=2941