رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تعاون ایران گفت: مشکلات ایجاد شده برای صادرات کیوی، افت قیمت و زیان کشاورزان، تجار و صادرکنندگان را به دنبال داشته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، ارسلان قاسمی رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تعاون ایران با بیان این مطلب افزود: نگاهی آماری به تولید این محصول در سالهای قبل نشان می دهد که در شش ماهه سال جاری تولید این محصول وضعیت مناسبی داشته و می تواند رونق فعالیت کشاورزان و تولیدکنندگان کیوی را به دنبال داشته باشد و مسئولان ذی ربط باید گام های موثرتری برای حل مشکلات فعالان این حوزه داشته باشند.
قاسمی ادامه داد: در شش ماه اول سال ۹۹ به میزان ۱۲۲,۴ تن به ارزش ۵۱ هزار دلار و در شش ماهه دوم ۹۹ به میزان ۱۳۵۴۴,۶ تن به ارزش ۶۱۵۴,۷ هزار دلار کیوی به هند صادر شده است.
این آمارها نشان می دهد در شش ماه اول سال ۱۴۰۰ به مقدار ۷۷۵۱,۷ تن به ارزش ۴۴۹۸,۶ هزار دلار و در شش ماه دوم این سال به میزان ۱۹۳۰۷,۸ تن به ارزش ۱۱۰۷۲ هزار دلار کیوی به هند صادر شده است.
قاسمی ابراز داشت: به استناد آمار وزارت جهاد کشاورزی در سال ۱۳۹۹ سطح زیر کشت باغات ۱۳۰۲۴ هکتار رتبه چهارم تولید دنیا را بیش از ۱۲ هزار باغدار در اختیار داشته است.
وی یادآور شد: بررسی بازار صادراتی کیوی ایران نشان می دهد که پتانسیل صادراتی ایران در میان پانزده کشور همسایه است و فدراسیون روسیه، هند، امارات متحده عربی، عراق، افغانستان و ترکیه مهمترین بازارهای هدف صادرات محسوب میشوند.
به گفته این فعال اقتصادی حوزه کشاورزی بخش تعاون، میزان تولید کیوی در کشور در ۵سال اخیر به ترتیب از سال ۹۶ به میزان ۳۴۲هزار تن، در سال ۹۷ به میزان ۳۶۸ هزار تن، در سال ۹۸ به میزان، ۳۷۱ هزار تن، در سال ۹۹ به میزان ۳۸۵ هزار تن، در سال ۱۴۰۰ به میزان ۴۰۰ هزار تن بوده است. پیش بینی می شود در سال ۱۴۰۱ نیز میزان تولید کیوی در کشور با افزایش ۳۰ درصدی نسبت به تولید ۱۴۰۰ باشد.
https://iccnews.ir/?p=55443