رئیس کمیسیون توسعه تجارت و صادرات غیرنفتی با اشاره فرصت های سرمایه گذاری در لبنان بیان داشت: اهم فرصت ها و مختصات سرمایه گذاری و میزان واردات و صادرات به کشور لبنان توسط رایزن بازرگانی ایران در لبنان، در سی و ششمین جلسه کمیسیون تخصصی توسعه تجارت و صادرات غیرنفتی اتاق تعاون ایران به طور مبسوط تشریح شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، فضل الله نصیری رئیس کمیسیون تخصصی توسعه تجارت و صادرات غیرنفتی اتاق تعاون ایران ادامه داد: ارتباط آنلاین با رایزن بازرگانی ایران در لبنان و ارائه گزارش فعالیت های کارگروه تخصصی کمیسیون در حوزه اوراسیا، خاورمیانه و آفریقا مهمترین محورهای نشست امروز بود و رایزن بازرگانی ایران در لبنان گزارش جامعی در خصوص فرصت های سرمایه گذاری و صادراتی در کشور لبنان ارائه کرد.
رضازاده رایزن بازرگانی ایران در لبنان که به صورت آنلاین در جلسه حضور داشت، با اشاره به اهم فرصتهای سرمایه گذاری و صادرات در لبنان، بیان داشت: افزایش۲.۵ برابری صادرات در سال گذشته، لغو روادید بین ایران و لبنان و عدم مهر گذرنامه، راه اندزای خط حمل دریایی با نصف قیمت، راه اندازی نقل وجوه با ۱۰ درصد قیمت صرافی، افزایش پروازهای مستقیم به ۸لگ در هفته، امکان تملک در لبنان همچنین غالب بودن بخش خصوصی نسبت به دولت، واردکننده بودن لبنان و واردات سرانه بالا نسبت به ایران از مهمترین فرصت های سرمایه گذاری در لبنان محسوب می شود.
به گفته وی، عمده واردات لبنان شامل سوخت معدنی و نفت، محصولات صنعتی شیمیایی، جواهرات، ماشین آلات و خودرو می باشد.
رضازاده در بخش دیگری از این جلسه به تهدیدهای منجر به فرصت بازار لبنان اشاره کرده و گفت: کاهش قدرت خرید مردم و گرایش از کالاهای اروپایی و آمریکایی به کالاهای بدون برند نظیر تولیدات ایران، تولیدکننده نبودن و واردات مواد مصرفی، توقف مبادلات در سیستم بانکی لبنان، وجود موافقتنامه تجارت آزاد با حدود ۴۰ کشور همچنین دسترسی از طریق دریای مدیترانه به دو قاره اروپا و آفریقا از مهمترین این تهدیدها محسوب می شود.
رایزن ایران در لبنان فرصت ایران در بازار لبنان را در علاقه شدید شیعیان لبنان به خرید کالای ایرانی، اعتماد به ذبح شرعی کالای تولیدی ایران و صید ماهی حلال، چرم حلال، همچنین قیمت تمام شده پایین بیشتر محصولات ایرانی در مقایسه با رقبای اروپایی توصیف کرد.
رضازاده عمده ترین راهکاری ورود به بازار لبنان را در ایجاد و استقرار شرکت مدیریت صادرات در لبنان، ایجاد فروشگاه محصولات تند مصرف FMCG ، ایجاد انبار توزیع کالای ایرانی در بیروت برای تامین نیازهای شرکت های حساس به تحریم، ایجاد مرکز تجاری، ایجاد کنسرسیوم صادراتی، حضور در نمایشگاه ها به صورت متمرکز برای اعطای نمایندگی و برند سازی همچنین تولید مشترک برای صادرات به کشورهای دارای موافقتنامه تجارت آزاد با لبنان و نفوذ به قاره آفریقا عنوان کرد.
رئیس کمیسیون توسعه تجارت و صادرات خاطرنشان کرد: در این نشست مصوب شد که مشخصات صادرکنندگان بخش تعاون احصا و برای درج در کتاب اطلاعات معرفی صادرکنندگان لبنان به رایزن بازرگانی ایران در لبنان ارسال شود .
وی ادامه داد: رایزنی با بیمه تعاون در راستای بیمه کالاهای صادراتی و رفع مشکلات مجوزهای صادراتی برای برخی کالاها از دیگر مصوبات این نشست بود. در این نشست، اعضای کمیسیون با توجه به مشکلاتی که در صادرات با آن مواجه هستند، به ارائه دیدگاه و نقطه نظرات خود پرداختند.
https://iccnews.ir/?p=59645