اولین نشست آموزشی توسعه تعاونی های موفق با اولویت تعاونی های صادراتی، اتاق تعاون استان تهران با مشارکت کمیسیون صادرات اتاق تعاون ایران برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران این نشست با حضور معاون بین الملل اتاق تعاون ایران، رئیس و معاونین اتاق تعاون استان تهران همچنین رئیس کمیسیون توسعه تجارت و صادرات اتاق تعاون ایران، با هدف توسعه تعاونی های موفق استان تهران در حوزه تولید و صادرات در اتاق تعاون ایران برگزار شد.
در این نشست، علیرضا بنایی فر معاون بین الملل اتاق تعاون ایران گزارش جامعی در خصوص الزامات صادرات همچنین آمارهای صادرات غیرنفتی، صادرات ایران در ۶ماهه اول سال، مهمترین بازارهای هدف صادراتی، آمار صادرات بخش تعاون ایران از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۲ همچنین نکات مهم در ارتباط با صادرات، مراحل صادرات، بیشترین سهم صادرات در بخش تعاون و… ارائه داد.
براساس این گزارش، کشورهای هدف صادراتی ایران شامل، چین، عراق، امارات، ترکیه، هند، افغانستان، پاکستان، عمان، اندونزی و… می باشد.
همچنین بیشترین سهم صادرات در بخش های تعاون در بخش های کشاورزی، صنایع غذایی، صنایع دستی و صنایع معدنی سامل محصولاتی نظیر خرما، زعفران، پسته، فرش، مصنوعات پلاستیکی، لوازم خانگی، چای و برنج، اعلام شده است.
در این نشست، نصیری رئیس کمیسیون توسعه تجارت و صادرات اتاق ایران با اشاره به اینکه این جلسه مشترک گامی اولیه و مثبت جهت رفع موانع و مشکلات تعاونیهای صادرات محور خواهد بود، گفت: در کمیسیون صادرات اتاق ایران، کارگروه تخصصی جهت پییگری رفع این موانع در نظر گرفته شده است و امیدواریم به نتیجه خوبی برسد.
وی تحریمها را از مشکلات اساسی صادرات عنوان کرد و یادآور شد: اگر چه تحریمها فشار زیادی بر صادرات کشور وارد کرده است اما نمیتوان منکر مشکلات داخلی حوزه صادرات کشور مانند رفع تعهدات ارزی، شد.
در ادامه رئیس اتاق تعاون استان تهران با بیان این نکته که پرداختن به مسئله صادرات و واردات از اهمیت بالایی برای ما برخوردار است، گفت: باتوجه به مسئه همیشگی تحریم، باید راههای رسیدن به مسئله صادرات را پیدا کرده و موانع آن را شناسایی کنیم.
وی با تاکید برهمکاری بانک مرکزی در خصوص ارائه کد ساتنا به صادرکنندگان، افزود: ارائه ارز بهدست آمده از فروش کالای صادراتی به نرخ مصوب دولت از دیگر مشکلات ما در حوزه صادرات است که باید توجه ویژهای به آن شود.وی با اشاره به سود بسیار خوبی که در حوزه واردات کالاها به واردکنندگان خواهد رسید، اظهار داشت: باید تسهیلاتی را در این خصوص در نظر گرفت و بانک مرکزی نیز تمهیداتی را بیاندیشد تا از فشاری که بر روی این قشر است، کاشته شود.
در ادامه این نشست، حمید قاسمی، معاون اقتصادی و بینالملل اتاق تعاون استان تهران با اشاره به اینکه بحث صادرات موضوعیست که رهبر انقلاب، تمامی مسئولین کشور و فعالان بخش اقتصادی جهت توسعه اشتغال و رشد اقتصادی کشور بر روی آن تاکید دارند، گفت: امروز اقتصاد بهعنوان مهمترین مسئله کشور مطرح است و اینکه بخش تعاون نتوانسته رقم درستی را در این بخش به خود اختصاص دهد، شاید بهدلیل ناشناخته بودن تعاونیهای مستعد صادرات بوده است.
وی با تاکید بر اینکه در بخش تعاونی هم تولیدکننده با رویکرد صادراتی وجود دارد و هم صادرکنندهای که اگر خودش هم تولیدکننده نیست، با ارائه محصولات داخل کشور در بازار دنیا، در حال فعالیت است، افزود: متاسفانه امروزه آمار دقیقی از این فعالیت در کشور وجود ندارد.
https://iccnews.ir/?p=60975