رئیس جمهور با اشاره به موفقیت ها و دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران و پیروزی مداوم ملت ایران در برابر توطئه ها، زورگویی ها و قلدر مآبی آمریکا، تاکید کرد: همه باید نسبت به بیانیه رهبر معظم انقلاب برای گام دوم انقلاب و دهه جدید پیش رو احساس مسئولیت کرده و به آن عمل کنند.
به گزارش پایگاه خبری اتاق تعاون ایران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیأت دولت با تقدیر از مردم سختکوش و وفادار استان هرمزگان بخاطر محبت، بزرگواری و هوشیاری آنان در این مقطع تاریخی نسبت به دولت، اظهار داشت: از مردم این استان به خاطر حضورشان در صحنه برای حمایت از دولت و نظام، تشکر میکنم.
رئیس جمهور با بیان اینکه در سفر به استان هرمزگان طرحها و پروژههای مهمی به بهرهبرداری رسید که در زندگی مردم و جامعه تأثیرگذار است، گفت: مهندسین، مسئولان و کارگزاران به معنای واقعی کلمه جواب قاطعی به آمریکاییها دادند و افتتاح ۳ طرح مهم در یک استان موجب ارتقاء جایگاه ایران در سطح جهان و نمادی از توانمندی و پیشرفت ملت ایران است که در برابر چشم جهانیان ظهور و بروز پیدا کرد.
روحانی بهرهبرداری از ۳ فاز پالاشگاه ستاره خلیج فارس طی ۲ سال گذشته را حائز اهمیت برشمرد و اظهار داشت: امروز این پالایشگاه روزانه ۳۶ میلیون لیتر بنزین با کیفیت یورو ۵، تولید میکند؛ همچنین با افتتاح طرح افزایش کیفیت بنزین در پالایشگاه بندرعباس، ۱۴ میلیون لیتر بنزین یورو ۵ از این پالایشگاه تولید میشود.
رئیس جمهور با بیان اینکه دولت و وزارت نفت در چند سال گذشته با افزایش کیفیت تولید بنزین و گازوئیل، گام مهمی در راستای حفظ محیط زیست برداشته است، ادامه داد: امروز بیش از ۱۲۰ میلیون لیتر در روز بنزین و گازوئیل با استاندارد یورو ۴ و یورو ۵ تحویل مردم داده میشود که این یک قدم بسیار بزرگ در زمینه حفظ محیط زیست است.
روحانی با اشاره به اینکه امروز خوشبختانه در تولید بنزین به خودکفایی رسیدهایم، خاطر نشان کرد: این از افتخارات دولت یازدهم و دوازدهم است که در ۵ سال گذشته تولید بنزین به ۲ برابر افزایش یافته و از ۵۲ میلیون لیتر تا پایان امسال تولید بنزین کشور بیش از ۱۰۰ میلیون لیتر خواهد بود و این توانمندی دولت را در شرایط تحریم و اعمال فشارها نشان میدهد.
رئیس جمهور با اشاره به الحاق زیردریایی مدرن فاتح به نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، گفت: بهرهبرداری از این زیردریایی نشاندهنده قدرت دفاعی و توانمندی و قدرت کشور در صنایع دریایی است.
روحانی با بیان اینکه خوشبختانه صنایع دریایی ایران در طول سالهای گذشته تحول مثبتی داشته است، افزود: اینکه امروز قادر هستیم کشتی، ناوچه و زیردریایی را ساخته و تحویل دهیم، نشان از تحول گسترده در این صنعت است کما اینکه صنایع دریایی در جنوب کشور، میتواند تحولات بسیار خوبی در راستای افزایش اشتغال و تولید بوجود بیاورد.
رئیس جمهور با اشاره به شکستهای پیاپی آمریکا بویژه در زمینه سیاسی در توطئههایی که علیه جمهوری اسلامی ایران داشته و دارد، گفت: امروز میان ایران و آمریکا یک زورآزمایی حداکثری است به معنای آنکه امروز آنها از حداکثر توانشان علیه ملت ایران استفاده میکنند و ملت ایران هم از حداکثر اراده، امید و اعتمادش در برابر آنها استفاده میکند و این شرایط کمتر در گذشته بوده است.
روحانی با بیان اینکه امروز در شرایطی هستیم که جنگ ارادهها نتایج خود را نشان خواهد داد، تأکید کرد: هیچ تردیدی به پیروزی اراده ملت بزرگ ایران در برابر آمریکا نداریم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه آمریکاییها در اردیبهشت امسال در همراهی اروپا با خود برای خروج از برجام یکبار دچار شکست شدند، افزود: آنها اوایل پاییز در سازمان ملل متحد اجلاس ویژه شورای امنیت علیه ایران تشکیل دادند و از پیش اعلام کردند قرار است این نشست در سطح سران تشکیل شود، اما بخاطر فشارهایی که بود، مجبور شدند که اعلام کنند موضوع نشست ایران نیست و میخواهند راجع به صلح و امنیت و سلاح کشتار جمعی بحث کنند.
روحانی ادامه داد: آمریکاییها در مقام عمل همه توان خود را بکار گرفتند که در این نشست کشورها را برای مخالفت با برجام با خود همراه کنند، اما تمامی ۱۴ عضو دیگر شورای امنیت با آمریکا مخالفت کرده و باعث شدند، شکست مفتضحانه سیاسی برای آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل بوجود بیاید.
رئیس جمهور با اشاره به طراحی آمریکاییها برای برگزاری اجلاس ورشو، گفت: آنها ابتدا به وضوح اعلام کردند که این اجلاس علیه ایران است و حتی در بیانیه ابتدایی خود موضوع ایران را مطرح کرده بودند اما زمانی که با مخالفت همه کشورها مواجه شدند، ناچار شدند موضوع را تغییر داده و بگویند درباره خاورمیانه است.
روحانی خاطر نشان کرد: آنها نتوانستند یک جلسه آبرومندانه را در ورشو تشکیل دهند و علیرغم آنکه اتحادیه اروپا، متحد نزدیک آمریکا بشمار میرود و این نشست هم در یک کشور اروپایی برگزار شد، اما بسیاری از کشورهای مهم اروپایی در سطح نازلی شرکت کردند.
رئیس جمهور با اشاره به مخالفت کشورهای اروپایی در برابر تقاضای معاون رئیس جمهور آمریکا برای خروج از برجام، گفت: آنها قاطعانه پاسخ دادند که در برجام خواهند ماند و در عین حال رئیس مجمع نمایندگان آمریکا هم اقدام رئیس جمهور این کشور در خروج یک جانبه از برجام را اشتباه عنوان کرده است.
روحانی با بیان اینکه آمریکاییها در برگزاری اجلاس ورشو به دنبال دو هدف ایرانهراسی و فراموش کردن موضوع فلسطین بودند که در هیچ کدام موفق نشدند، اظهار داشت: البته نخست وزیر رژیم صهیونیستی با چند کشور دست نشانده جلسه کوچکی درباره فلسطین برگزار کردند، اما این جلسه به حدی با بیآبرویی برگزار شد، که وقتی لحظاتی از آن جلسه در فضای مجازی منتشر شد، ناچار شدند که فوراً آن را حذف کنند.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: ملتهای مسلمان منطقه این اقدام را به عنوان یک مضحکه دیدند و حیثیت آنها، پیش ملتهای خودشان رفت.
روحانی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران برای سومین بار در دادگاه بینالمللی در برابر آمریکا به پیروزی رسید، اظهار داشت: آمریکاییها در موضوع ۲ میلیارد دلاری که از حسابهای ایران به طور غیرقانونی برداشت کرده بودند، اعلام کردند که دادگاه صلاحیت رسیدگی ندارد، اما برخلاف نظر آنها این دادگاه چند روز پیش اعلام صلاحیت کرد، کما اینکه همین دادگاه در مورد برجام نیز چندی پیش ۲ رأی به نفع ایران صادر کرده بود.
رئیس جمهور افزود: در تاریخ ملت ایران و حکومت آمریکا کمنظیر است که در دادگاهی بینالمللی هنگامی که ایران در برابر آمریکا قرار دارد بتوانیم در طول چند ماه ۳ بار به پیروزی دست پیدا کنیم.
روحانی با اشاره به اقدامات دیگر آمریکا علیه ملت ایران از جمله تهدید آژانس بینالمللی انرژی اتمی و اعمال فشار به بانکها و شرکتهای تجاری برای ممانعت از همکاری آنها با ایران، گفت: اقدام آمریکاییها در اعمال فشار به بانکها و شرکتها برای همکاری با ایران صد در صد تروریستی است.
رئیس جمهور افزود: هنگامی که برخلاف مقررات بینالمللی بانک و شرکتی را برای همکاری با کشوری تهدید به جریمه میکنند در حقیقت موجب ایجاد ارعاب در بخشهای بانکی و تجاری شده و یک عمل تروریستی اقتصادی را انجام میدهند.
روحانی با بیان اینکه همواره اعلام کردهایم که آمریکا هیچگاه با تروریسم مبارزه نکرده و در بسیاری موارد از تروریستها حمایت کرده است، خاطر نشان کرد: آمریکا با اقدام خود برای اعمال فشار به شرکتهای تجاری برای همکاری با ایران، خود بانی حرکات تروریستی است تا مردم نتوانند به نیازمندیهای خود دست پیدا کرده و شرکتها و تجار ایرانی و همچنین شرکتهای خارجی که میخواهند در ایران کار کنند، نتوانند به راحتی فعالیتهای خود را انجام دهند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه آمریکا همچنان به اعمال تروریستی خود علیه ملت ایران ادامه داده و فشارهایی را بر این ملت تحمیل میکند، تأکید کرد: دولت، ملت و قوای دیگر در کنار هم بوده و اتحاد و وحدت ما میتواند در برابر فشار آنها ما را به موفقیت رسانده و پیروز میدان باشیم.
روحانی با اشاره به برگزاری اجلاس کاملاً موفق و هماهنگ ۳ کشور ایران، روسیه و ترکیه در سوچی، همزمان با برگزاری اجلاس مفتضح آمریکاییها در ورشو، گفت: یکی از انتقادات صریح هر ۳ کشور علیه فعالیتهای آمریکا در سوریه بود و معتقد بودیم که آنها برخلاف مقررات بینالمللی در این کشور حضور داشته و تاکنون با انجام اقدامات تجاوزگرانه تاکنون به نفع تروریستها فعالیت کردهاند.
رئیس جمهور با بیان اینکه اصل انتقاد و محکومیت حضور آمریکاییها در سوریه مورد توافق ۳ کشور در اجلاس سوچی بود، گفت: تجاوزات نابجای صهیونیست ها در سوریه، مبارزه پیگیر با تروریسم و مسأله شرق فرات و ادلب از موضوعاتی بود که ۳ کشور در اجلاس سوچی نسبت به آن اتفاق نظر داشتند.
روحانی خاطر نشان کرد: اجلاس سوچی در برابر اجلاس تصنعی ورشو یک نشست تأثیرگذار و محکم بود و این هم یکی از شکستهای آمریکا در مسایل منطقه تلقی میشود.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به دنبال همکاری با همه کشورهای دوست است، گفت: اصل تعامل با کشورها برای ما حائز اهمیت بوده و در این راستا با کشورهای دوست خود در منطقه و سایر نقاط جهان از جمله اروپا همکاری میکنیم.
روحانی افزود: ما آماده همکاری و تعامل با دنیا هستیم اما کشورهایی که با ما کار میکنند باید کاملاً حواسشان جمع باشد که به دنبال زیادهخواهی نباشند؛ چرا که ملت ایران بر اصول خود ایستاده و مسایل مهمی که در راستای منافع ملی بشمار میرود مورد توجه آنان بوده و زیادهخواهیها هرگز مورد پسندشان نیست.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه ملت ایران هرگز زیر بار زورگویی و قلدرمآبی نمیرود، گفت: گاهی برخی کشورها تمایلات و خواسته ها و اظهارات غیردقیق نسبت به ایران مطرح میکنند و این در حالی است که همانطور که میخواهیم با اروپا روابط خوب و صمیمانه داشته باشیم، اما هرگز رفتار غیرمسئولانه هیچکس را نمیپذیریم.
روحانی ادامه داد: همه باید نسبت به پیمان و تعهدات خود عمل کرده و با بیان توقعات جدید فرار رو به جلو نداشته باشد و خواست ما این است که روابط دوستانهمان با اتحادیه اروپا ادامه داشته باشد و آنها هم همانگونه که قول و وعده دادهاند و در برابر دوربینها اعلام کردند به تعهدات خود به طور دقیق عمل کنند، چرا که این به نفع منطقه و جهان است.
رئیس جمهور با اشاره به صدور بیانیه مهم از سوی رهبر معظم انقلاب، پس از ۲۲ بهمن، گفت: البته مخاطب اصلی ایشان در این بیانیه جوانان بودند، اما نکاتی در آن وجود دارد که همه باید نسبت به آن احساس مسئولیت کرده و به آن عمل کنیم.
روحانی با اشاره به اینکه پیام رهبری برای گام دوم انقلاب و دهه جدید پیش رو بود که در آن، ایشان به نکات بسیار مهمی تأکید کرده و آنها را متذکر شدند، افزود: رهبر معظم انقلاب در این بیانیه، امید و نگاه خوشبیانهای نسبت به آینده کشور و انقلاب داشتند و این موضوعی کلیدی است که اگر همه نسبت به آینده کشور و انقلاب با امیدواری و خوشبینی بنگریم و مشکلات را بزرگ نکرده و نسبت به ملت بیش از پیش اعتماد داشته باشیم، میتوانیم به نکات مد نظر رهبری دست پیدا کنیم.
رئیس جمهور افزایش امید و اعتماد در کشور را موجب اضطراب دشمنان دانست و گفت: مردم ما باید محکم باشند و دشمن را بتوانیم در مأیوس کردن مردم از آینده دچار شکست و اضطراب کنیم.
روحانی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در این پیام همچنین به انعطافپذیری انقلاب، اشاره کردهاند، افزود: انقلاب اسلامی یک سیستم خشک و غیرپویا، نیست و ما همچنانی که بر روی اصول خود ایستاده و آنها را غیرقابل تغییر میدانیم، معتقدیم باید حوادث و پدیدههای نو را مورد توجه قرار دهیم.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: انقلاب اسلامی باید در ادامه راه خود انعطافپذیری لازم را داشته باشد،چرا که این پویایی و انعطافپذیری یکی از نکاتی است که همگان وظیفه داریم نسبت به آن اقدامات لازم را انجام دهیم.
روحانی با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب نسبت به موضوع علم و دانش، اظهار داشت: موضوع علم و دانش برای نسل جوان، دانشگاهها و آموزش و پرورش و مراکز علمی و تحقیقاتی، مهم و همه مخاطب این دستور رهبری هستند و همه باید تلاش کنیم تا در علم، دانش و فناوری شیوههای خود را به روز کرده و در نتیجه سرعت خود را در علم و فناوری افزایش دهیم. کما اینکه در سالهای گذشته سرعت پیشرفتهای ما در علم و فناوری در منطقه و جهان بسیار خوب بوده است.
رئیس جمهور با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری نسبت به رعایت مسأله اخلاق و معنویت، اظهار داشت: هدف اصلی انقلاب این بود تا برادری، تعاون، اخلاق حسنه و همیاری، گفتگوی صحیح و درست و موقعشناسی را ترویج و گسترش دهد و این نکاتی است که همه باید به آن توجه کنند.
روحانی خاطر نشان کرد: امروز جناحها و احزاب در برابر این بیان رهبری وظیفه سنگینی بردوش دارند، بویژه در ماههایی که به انتخابات منتهی میشود، باید توجه بیشتری داشته باشیم و بتوانیم آن مسیری که هدف انقلاب بود را دنبال کنیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در بیانیه خود نسبت به مسایل اقتصادی کشور تأکید داشتند، گفت: مسأله اقتصاد هدف دشمن در این شرایط مبارزه و تحریم است و باید ضمن اینکه شرایط برای کشور سخت شده به دنبال راهحلها برای عبور از این شرایط باشیم.
روحانی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب همچنان بر درونزا بودن، مردمی بودن و برونگرا بودن اقتصاد تأکید دارند، افزود: دولت باید به سهم خود به این نکته توجه داشته باشد و در راستای واگذاری بخشهایی که در وظایف حاکمیتی بشمار نمیرود، تلاش کند.
رئیس جمهور با بیان اینکه باید بسیاری از بنگاههای اقتصادی که در تصدی بخشهای دولتی است، در بورس و فرابورس به مردم واگذار شود، به مردم گفت: مردم باید احساس کنند که اقتصاد به دست آنها اداره میشود.
روحانی با اشاره به اینکه رهبری در بیانیه خود به مسایل دیگری همچون مبارزه با فساد، گسترش عدالت و سیاست خارجی نیز تأکید داشتهاند، گفت: وزرا و مسئولان دستگاههای اجرایی بر مبنای مسئولیتهای خود باید برنامههایشان را برای دهه پیش رو بر مبنای فرمایشات مقام معظم رهبری، تنظیم کنند.
رئیس جمهور تأکید کرد: به ملت بزرگ ایران اطمینان میدهم که دولت با همه توان و عزم خود به دنبال حل مشکلات اجتماعی و اقتصادی کشور است و بیتردید با عزم دولت، ملت و سایر قوا قادر خواهیم بود از این مرحله حساس نیز عبور کنیم.
س