در نشست مشترک معاونین اتاق تعاون ایران با مقامات سازمان ملی تعاونی های هند، ظرفیت های اتاق تعاون ایران و بخش مردمی تعاون تشریح شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، مسئولان سازمان ملی تعاونی های هند (NCUI) با حضور در اتاق تعاون ایران، با بخش های مختلف، توانمندی ها و ظرفیت های تعاون در ایران، آشنا شدند و به تشریح توانایی های بخش تعاون کشور متبوع خود پرداختند.
علی مطیع جهانی، عضو هیات رئیسه و معاون پشتیبانی و برنامه ریزی اتاق تعاون ایران ضمن خیرمقدم به مقامات سازمان ملی تعاونی های کشور هند، بیان داشت: در ایران بیش از ۱۰۰ هزار تعاونی فعال وجود دارد و بیش از ۴۰ میلیون نفر عضو شبکه تعاون هستند.
وی با اشاره به جایگاه اتاق تعاون ایران در قانون اساسی گفت: اتاق تعاون ایران در تمام شوراهای ملی تصمیم گیر و تصمیم ساز حضور دارد.
وی افزود: در بخش قانونگزاری نیز فراکسیون تعاون مجلس شورای اسلامی با بیش از ۱۷۰ نماینده که در آن عضو هستند، ظرفیت کامل و حمایت قانون از بخش تعاون را نشان می دهد.
عضو هیات رئیسه اتاق تعاون ایران آمادگی بخش تعاون را در حوزه های تحقیقات و تبادل دانش، آموزش های بین المللی و ایجاد بسترسازی بازار از طریق مشارکت، حضور در نمایشگاه یا اختصاص پاویون جمهوری اسلامی ایران به هند در نمایشگاه، اعلام کرد.
مطیع جهانی تصریح کرد: در راستای تفاهم نامه اتاق تعاون ایران و سازمان ملی تعاونی های کشور هند، ایجاد و تشکیل کمیته اجرایی را پیشنهاد داد.
در این نشست، رضا وفایی یگانه سرپرست معاونت اقتصادی و کسب و کار اتاق تعاون ایران دو موضوع مشاغل خانگی و اتصال آن به بازار همچنین محصولات مناطق روستایی و جمع آوری آن در بازار را مهم توصیف کرد.
مرتضی رخیصی سرپرست معاونت امور استانها و اتحادیه ها نیز در این نشست با اشاره به وجود ۳۱ اتاق تعاون استانی، ظرفیت بالا و مزیت بخش تعاون را دسته بندی و تنوع آن در تمام بخش ها عنوان کرد.
همچنین ارسلان قاسمی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران نیز در این نشست با اشاره به ظرفیت بالای حوزه کشاورزی در بخش تعاون خاطرنشان کرد: بیش از ۵۰ درصد جمعیت ایران به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در بخش تعاون هستند.
مدیرعامل سازمان ملی تعاونی های هند نیز ضمن تشکر از دعوت و حضور در اتاق تعاون ایران، به توانمندی های تعاونی ها در هند و وجود ۸۰۰ هزار تعاونی فعال در هند اشاره کرد.
به گفته مدیرعامل (NCUI) بیش از یک سوم جمعیت کشور هند(۴۰۰ میلیون نفر) عضو تعاونی ها هستند و تاکنون تعاونی ها سهم زیادی در روند اقتصادی این کشور داشته اند.
وی در بخش دیگری از این نشست، با اشاره به سوابق مشترک ایران و هند در حوزه شیلات و محصولات لبنی، بیان داشت که تعاونی های کشور متبوعشان در زمینه های صنایع دستی، کشاورزی و زراعات، بهداشت و درمان، آموزش و حوزه های مختلف صنعتی فعالیت می کنند.
به گفته این مقام مسئول، تعاونی ها در کشور هند جایگاه ویژه ای داشته و مورد حمایت قانون هستند.
خاطرنشان می شود؛ این نشست با هدف توسعه تعاملات و اشتراک تجربیات فعالان اقتصادی هر دو کشور در بخش تعاون، در اتاق تعاون ایران برگزار شد.
https://iccnews.ir/?p=52801