نتایج اجرای بیست و هشتمین دوره طرح پایش محیط کسب و کار بخش تعاون در تابستان ۱۴۰۲ نشان داد شاخص ملی بخش تعاون با کاهش بسیار ناچیز در مقایسه با فصل گذشته، از تداوم وضعیت نامناسب محیط کسب و کار در ۹ ماه اخیر، حکایت دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، براساس نتایج حاصل از پایش ملی محیط کسب و کار بخش تعاون ایران در تابستان ۱۴۰۲ رقم شاخص ملی بخش تعاون، ۶.۰۵ (نمره بدترین ارزیابی ۱۰ است) با کاهش بسیار ناچیز در مقایسه با فصل گذشته (رقم شاخص “پایش بهار ۱۴۰۱″، ۶.۰۹ می باشد)، حاکی از تداوم وضعیت نامناسب محیط کسب و کار در ۹ ماه اخیر می باشد(عدد شاخص بالای ۵ است).
براساس این گزارش، مطابق نتایج به دست آمده طی سه دوره گذشته، بهبود قابل توجهی در وضع فضای کسب و کار دیده نشد (تغییر ۰.۵۸ درصدی عدد شاخص). در نتیجه طبق نظر کارشناسان و فعالان اقتصادی، با ادامه وضعیت موجود و عدم سیاستگذاری مناسب توسط تصمیم سازان کلان کشور، در آینده نزدیک شرایط سختی در انتظار صنایع کوچک، متوسط و حتی صنایع بزرگ خواهد بود .
بررسی های آماری نشان داد؛ به ترتیب نامناسب ترین مولفه های محیط کسب و کار بخش تعاون در تابستان ۱۴۰۲ شامل دشواری تأمین مالی از بانکها، غیرقابل پیش بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات و بی ثباتی سیاستها، قوانین و مقررات و رویههای اجرایی ناظر بر کسب وکار بوده است.
همچنین مناسب ترین مولفه های محیط کسب و کار بخش تعاون در تابستان ۱۴۰۲ به ترتیب شامل نحوه استقبال مشتریان از نوآوری و ابتکار در ارائه خدمات و محصول، محدودیت دسترسی به آب و محدودیت دسترسی به حامل های انرژی (برق، گاز، گازوئیل و…) می باشد.
براساس برآورد فصلی شاخص استانی محیط کسب و کار بخش تعاون استان های مازندران، مرکزی و چهارمحال و بختیاری به ترتیب بهترین محیط کسب و کار و استان های البرز، خوزستان و بوشهر به ترتیب بدترین محیط کسب و کار را داشته اند.
همچنین برآورد فصلی شاخص ملی محیط کسب و کار بخش تعاون در بخش های عمده اقتصادی حاکی از آن است که خدمات : بهترین محیط کسب و کار و صنعت : بدترین محیط کسب و کار را به خود اختصاص داده اند.
گفتنی است بر اساس رشته فعالیت ها، فعالیت های ” مالی و بیمه” بهترین محیط کسب و کار و فعالیت های” تامین جا و غذا” بدترین محیط کسب و کار را ثبت کرده اند.
https://iccnews.ir/?p=59912