«گای رایدر» دبیر کل سازمان بین المللی کار طی پیامی روز جهانی تعاون را جامعه بزرگ تعاونگران در سراسر دنیا تبریک گفت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، متن پیام به این شرح است:
روز جهانی تعاون در سال جاری فرصتی به من داد تا دو موضوع مهم را توصیه کنم.
نخست اینکه بر روابط قوی و تاریخی که میان سازمان بین المللی کار و جنبش جهانی تعاون ایجاد شده است، تاکید کنم.
سازمان بین المللی کار، صد سال پیش واحد تعاون خود را تأسیس کرد.
اولین مدیر ما ، آقای آلبرت توماس ، یک تعاونگر برجسته بود و تا به امروز، سازمان بین المللی کار تنها بخش سیستم سازمان ملل متحد می باشد که با حکم صریح تعاونی ها باقی مانده است.
ما این حکم را بسیار جدی می دانیم و در اعلان صد سالگی سازمان بین المللی کار برای آینده کار که سال گذشته توسط کنفرانس بین المللی کار به تصویب رسید ، به آن اشاره شده است و امروزه در این شرایط بحرانی که بیماری همه گیر COVID-19 دنیای کار را فرو ریخته است ، از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.
ما خوشبختانه اتحادیه بین المللی تعاون (ICA) را به عنوان شریک خود در ارتقای تعاونی ها در کنار خود داریم و من مایلم مراتب احترام خود را به مناسبت ۱۲۵ امین سالگرد تاسیس تعاون و سابقه طولانی دستاوردهای آن ، به این اتحادیه اعلام و تبریک عرض نمایم که این اقدام را به منظور پیشبرد عدالت اجتماعی ، صورت داده است.
این پیش زمینه ای می باشد که بر اهمیت حیاتی موضوع امروز تاکید کنم : “تعاونی ها برای مقابله با تغییرات اقلیمی”.
یکی از کارهایی که این بیماری همه گیر انجام داده، این است که به ما یادآوری نماید دنیای کار چقدر با تغییرات اقلیمی در ارتباط می باشد و بنابراین باید در مقابله با آن ، نقش اصلی داشته باشد. این دقیقاً به این دلیل است که مدل تعاونی اقدامات کوتاه مدت را با نگرشی بلند مدت هماهنگ می سازد که می تواند به ما بینش ارزشمندی از چگونگی مقابله با بحران های جهانی ، اعم از همه گیری یا تغییرات اقلیمی بدهد.
تعاونیهای تولیدی و مصرفی در طول بحران COVID-19 ، در حفظ زنجیره های عرضه کالا و خدمات اساسی با روی آوردن به اجتماعات خود و بومی سازی مجدد اقتصاد بسیار نقش داشته اند. تعاونی های مالی، صندوق های همبستگی را برای حمایت از مشاغل مؤثر و جمعیت آسیب پذیر تشکیل داده اند. تعاونی های صنعتی، کارگری و اجتماعی، محصولات و خدمات خود را در راستای تأمین تقاضای محلی فوری برای تجهیزات حفاظتی ، مواد غذایی ، لوازم و مراقبت های اجتماعی تغییر داده اند.
و این رویکرد مبتنی بر منابع محلی نه تنها در مواقع بحران از جوامع پشتیبانی می کند؛ بلکه به سازگاری و کاهش تغییرات اقلیمی نیز کمک می کند.
و این زمانی آشکار می شود که تعاونی ها محصولات پایدار زراعی را به منظور تداوم فعالیت کشاورزان محلی ارائه می دهند ، زمانی که تعاونی های کشاورزی از تنوع زراعی به عنوان ابزاری برای مقاومت در برابر خشکسالی حمایت می کنند ، یا وقتی که مدیریت آبخیزداری را برای حفظ منابع طبیعی ارزشمند بهبود می بخشند.
نسل جدیدی از تعاونی ها در حال انتقال به انرژی های تجدید پذیر متعلق به جامعه ،همچون مهار باد و انرژی خورشیدی و همچنین گازهای زیستی می باشند.
بنابراین، تعاونی ها و سایر مدل های اقتصاد اجتماعی و همبستگی، باید بخش جدایی ناپذیری از راه حل هایی باشند که ما تصور می کنیم در هنگام مواجهه با چالش های عظیم توسعه بهتر عمل می کنند و اگر می خواهیم آینده ای با محوریت کار انسانی ایجاد کنیم که عادلانه تر و سبزتر باشد ، که هم به مردم و هم سیاره خدمت می کند و اگر واقعاً متعهد به تحقق برنامه های سازمان ملل برای توسعه پایدار باشیم ، پس باید مطمئن باشیم که تعاونی ها بایستی همچنان به عنوان بازیگران سرنوشت ساز حضور داشته باشند.
https://iccnews.ir/?p=37964