مدیر منطقهای اتحادیه بین المللی تعاون منطقه آسیا و اقیانوسیه طی پیامی روز جهانی تعاون را به جامعه تعاونگران تبریک گفت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، متن پیام به این شرح است،
اعضای عزیز تعاونیها در ایران
بنده بالو آیر هستم، مدیر منطقهای اتحادیه بین المللی تعاون منطقه آسیا و اقیانوسیه
سلام و احترام مرا در این روز جهانی تعاون پذیرا باشید.
جهان به آرامی از تأثیر منفی بیماری همه گیر کووید-۱۹ بهبود مییابد. ما شاهد از دست دادن جان، از دست دادن شغل، از بین رفتن معیشت و تأثیر بر رفاه روحی و جسمی مردمان جوامع بودهایم.
در طی وبینارهای اخیر من با اعضای ICA در ایران، من خوشحال شدم که در مورد پاسخ تعاونیها به این بحران و همچنین اقدامات آتی آنها شنیدم.
تعاونیها در بخش پوشاک، خط تولید خود را به سمت تولید ماسک و تجهیزات محافظتی تغییر دادند.
تعاونیها در بخش پتروشیمی، به افزایش تولید مواد ضد عفونیکننده پرداختند.
تعاونیهای کشاورزی، منابع خود را برای تأمین نیازهای کشاورزان و تقاضای مصرف کنندگان هدایت کردند.
تعاونیهای مالی به امهال بازپرداخت وامها و کاهش نرخ بهره مبادرت نمودند و تعاونیها در بخش آموزش، روش خود را به آموزش آنلاین تغییر دادند.
بنابراین، تعاونیها به خوبی به بحران همهگیر کووید-۱۹ در ایران پاسخ دادند. نسخه ۲۰۲۰ و به عبارتی بیست و ششمین روز جهانی تعاون سازمان ملل و ۹۸مین روز جهانی تعاون پیرامون اقدامات اقلیمی و هدف سیزدهم توسعه پایدار و تمرکز بر اقدامات تعاونیها در مقابله با تغییرات اقلیمی است.
همهگیری کووید-۱۹، عواقبی را نشان داده است که اقدامات اقلیمی و تغییرات اقلیمی میتواند داشته باشد، زیرا هر دوی آنها به هیچ مرز و کشوری که اثرات کووید-۱۹ و نیز تغییرات اقلیمی را دیدهاند، احترام نمیگذارند. این دو تمام بخشهای جمعیتی را تحت تأثیر قرار میدهند و این موضوع میتواند هستی بشر را تهدید کند.
منطقه آسیا و اقیانوسیه یکی از مناطق مستعد فاجعه است و همچنین بیشترین جمعیت آسیب پذیر را دارد.
تعاونیها در بخش کشاورزی، شیلات و جنگلداری یکی از پایگاههای بزرگ اعضای نهضت تعاون هستند که تأثیر تغییرات اقلیمی را به طور مستقیم احساس میکنند.
ما باید ببینیم چگونه میتوانیم از این جمعیت آسیبپذیر که با تأثیر مستقیم تغییرات اقلیمی روبرو هستند محافظت کنیم و اثرات آن را کاهش دهیم.
چه از منظر سلامتی در مورد همهگیری کرونا و یا در دیگر فجایع، اثرات منفی و آسیبها مستقیماً توسط افراد آسیبپذیر احساس میشود و اینجاست که ما باید نقش فعالی داشته باشیم.
از این رو، به مناسبت روز جهانی تعاون، از اعضای خود میخواهیم که اقدامات ذیل را انجام دهند:
اول: ترویج هویت تعاونی
طی همهگیری کووید-۱۹، حصول اطمینان از وضعیت اقتصادی کشاورزان و کارگران برای دستیابی به پایداری اقتصاد ضروری بود.
روز جهانی تعاون، زمان ایدهآلی برای تبلیغ و ترویج مدل تعاونی به عموم، آموزش آنها و آگاهی بخشیدن به آنها پیرامون مزایای مشارکت و تعاون است.
دوم: باید انتشار کربن خود را کاهش دهیم
شیوع کرونا و در پی آن وضع قرنطینه و محدودیتهای سفر، تأثیر مثبتی بر محیط زیست طبیعی داشت که از جمله آن سر و صدای کمتر، ترافیک کمتر، آلودگی کمتر، هوای پاکتر و آب خالصتر بود.
حال که کشورها به آرامی از شرایط قرنطینه خارج میشوند و برخی از این محدودیتها از جمله فاصلهگذاری اجتماعی و محدودیتهای سفر لغو میشود، ما باید ببینیم که چگونه میتوانیم در امر کاهش انتشار کربن مشارکت کنیم، کما اینکه بسیاری از تعاونیها در منطقه در حال کار بر روی راههای کاهش انتشار کربن هستند.
سوم: ارتقای محیط زیست سبزتر و شنیدن جوانان، راه را نشان میدهد.
کمیته جوانان ICA-AP در حال کار بر روی نسخه سوم کمپین Go Green است و این بار آن را در آفریقا و آمریکا گسترش داده است. عنوان این کمپین “جهان سبزتر با تعاونیها در آفریقا، آسیا -اقیانوسیه و قاره آمریکا“ است، که این موضوع جوانان را گردهم میآورد و آن را به اهداف توسعه پایدار پیوند میدهد. بنابراین، ما هم باید در این امر مشارکت کنیم تا کمپینی سبزتر ایجاد شود.
چهارم- ما از اعضای خود میخواهیم که اصول حفاظت از محیط زیست را پیادهسازی کنند و این در اصل در ارتباط با کاهش مصرف، استفاده مجدد، بازیافت، صرفه جویی، تفکیک و موارد سادهای است که ما میتوانیم برای ایجاد محیط زیستی بهتر انجام دهیم.
پنجم- ما اعضا را تشویق میکنیم تا اقدام به ایجاد یک صندوق مالی کنند، زیرا همانطور که گفتم منطقه آسیا و اقیانوسیه بیشترین بلاخیزی را دارد به طوریکه ۴۵ درصد از بلایای طبیعی جهان در منطقه آسیا و اقیانوسیه رخ میدهد و ۳۵ درصد از جمعیت آسیبدیده جهان در این منطقه هستند. تعاونیها در زمانهای ظهور کردهاند که ما شاهد تندبادها، زلزلهها، طوفانها و سایر بلایای طبیعی هستیم و در همه این موارد ما نیاز به اقدام فوری داریم و داشتن یک صندوق مالی به ما کمک میکند تا بتوانیم فوراً پاسخگوی نیازها باشیم.
ششم- ما از اعضای خود میخواهیم که ممیزی محیط زیست را ایجاد و پیادهسازی کنند تا بتوانند اثراتی که بر محیط زیست میگذارند را اندازهگیری کنند و ما فقط زمانی میتوانیم این کار را انجام دهیم که اهداف و شاخصهای مشخصی برای اندازهگیری داشته باشیم. بنابراین، این چیزی است که ما اعضای خود را ترغیب به انجام آن میکنیم.
مشابه سال جهانی تعاون ۲۰۱۲، این روز مجدداً فرصتی طلایی برای تعاونیها در جهت اجرای اصل هفتم از اصول بین المللی تعاون یعنی “توجه به جامعه” فراهم نموده است و ما باید اعضای خود را در جهت اتخاذ اقداماتی در مقابله با تغییرات اقلیمی بسیج کنیم، به روشی که بتوان به جهانی عادلانه و سبز برای همه دست یافت و در این راه هیچ کسی از قلم نیوفتد.
بنده میخواهم از مناسبت روز جهانی تعاون استفاده کنم و از شما بخواهم که مقالات، تصاویر و فیلمهای خود را پیرامون نحوهی گرامیداشت روز جهانی تعاون با ما به اشتراک بگذارید، و ما از این فرصت برای انتشار گسترده اطلاعات استفاده خواهیم کرد.
بار دیگر، میخواهم در این روز جهانی تعاون، بهترینها را برای شما آرزو کنم.
متشکرم