سفیر بلغارستان و رئیس اتاق تعاون ایران به منظور گسترش تعاملات اقتصادی دو کشور در بخش تعاون با توجه به ظرفیت ها و توانمندی ها، دیدار و گفتگو کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، بهمن عبداللهی رئیس اتاق تعاون ایران ضمن خیرمقدم به سفیر بلغارستان، با معرفی توانمندی های بخش تعاون در ایران بیان داشت: تعاون در کشور ایران جایگاه مهمی دارد و بخش عمده ای از محصولات توسط بخش تعاون تولید می شود.
وی ادامه داد: اقتصاد در ایران شامل ۳بخش تعاونی، دولتی و خصوصی می شود و در قانون اساسی کشور، بر توسعه تعاون تاکید شده است.
رئیس اتاق تعاون ایران بیان داشت: در کشور به جهت ظرفیت های قانونی، حمایت از تعاون در دنیا حرف اول را می زند و هم از جهت فرهنگی و هم آموزههای دینی ما بر همکاری، تاکید ویژه ای شده است.
عبداللهی گفت: تعاونی ها در تمام بخش های اقتصادی حضور فعال دارند و بخش قابل توجهی از تولید در کشور ما توسط تعاونی ها صورت می گیرد و با توجه به حجم مبادلات ایران و بلغارستان، لازم است که این حجم را افزایش دهیم
رئیس اتاق تعاون ایران یادآور شد: ما با بخش تعاون کشور بلغارستان ارتباط صمیمانه ای داریم و این ارتباط از سالهای گذشته وجود داشته است.
وی تصریح کرد: ما با دو هدف افزایش تعاملات با بخش تعاون و افزایش حجم مبادلات با بلغارستان آمادگی همکاری را داریم.
عبداللهی گفت: به عنوان نمونه می توان گفت بخش صنایع پتروشیمی و صنایع پایین دستی پترو شیمی که تولید کننده محصول ساخته شده از مواد اولیه پتروشیمی و صنایع پلاستیک هست همچنین در بخش صنایع فولاد آماده تامین نیازهای کشور بلغارستان هستیم .
وی گفت: در حوزه کشاورزی نیز ظرفیت خوبی داریم و حدود ۶۵ درصد تولیدات کشاورزی در بخش تعاون انجام می شود.
ما به جهت تولید، از بزرگترین تولیدکنندگان پسته و همچنین جزء بزرگترین صادرکنندگان پسته در دنیا هستیم همچنین یکی از محصولاتی که در دنیا با نام ایران، شناخته می شود فرش دستباف است و در دنیا فرش ایران بینظیر است که بخش بزرگی از تولیدات آن توسط تعاونی ها تولید می شود.
وی تاکید کرد: با توجه به روابط خوب سیاسی با کشور بلغارستان، ما توانایی افزایش سطح مبالات اقتصادی را داریم.
«خانم نیکلینا کونوا» سفیر کشور بلغارستان، ضمن ابراز خرسندی از حضور در اتاق تعاون ایران، بیان داشت: ما در تولید و خدمات توانایی بالایی داریم و می توانیم از تجربه های شما در حوزه خرده فروشی و خدمات و کشاورزی استفاده کنیم.
وی با اشاره به سطح تجربیات هر دو کشور، افزود: انتقال دانش و تجربه از جانب هر دو کشور می تواند گام مهمی برای گسترش تعاملات محسوب شود .
سفیر بلغارستان با اشاره به اینکه شناخت کامل از توانمندیهای طرفین حائز اهمیت است و باید با هم اندیشی بتوانیم علایق دو کشور را پیدا کرده و زمینه های همکاری را گسترش دهیم.
وی همچنین گفت: حمل و نقل کالاها اهمیت ویژه ای دارد و باید برای تسهیل آن برنامه ریزی کنیم.
رئیس اتاق تعاون ایران در بخش دیگری از این نشست ایجاد ارتباط وسیع با کشور بلغارستان را در گرو شناخت از توانمندی های این کشور عنوان کرد وگفت: شرط تحقق افزایش سطح تعاملات در ارتباط بیشتر است.
وی در ادامه : از سفیر محترم کشور بلغارستان انتظار داریم که زمینه همکاری ها برای تعامل بیشتر فعالان اقتصادی دو کشور را فراهم کند.
عبداللهی تصریح کرد: یکی از روش های آشنایی با ظرفیت های دو کشور، برگزاری نمایشگاه در ایران و بلغارستان است و همزمان با برگزاری نمایشگاه اعزام و پذیرش هیات های تجاری نیز صورت بگیرد.
وی گفت: افزایش مبادلات تجاری بخش تعاون در دو کشور و ارتباط نزدیک تعاونی ها در برنامه ریزی های پیشرو، مهمترین خواسته ما محسوب می شود.
در ادامه این جلسه مدیران عامل اتحادیه های تعاونی فرش دستباف، خوراک دام و طیور همچنین پسته، ظرفیت های حوزه خود را معرفی کردند.
بهرامی مدیرعامل اتحادیه شرکت های تعاونی فرش دستباف با اشاره به ظرفیت تولید فرش ابراز داشت: بزرگترین فرش دستباف به اندازه ۶هزار متر مربع توسط تعاونی های فرش این اتحادیه تولید شده است.
وی در ادامه با اعلام آمادگی برای تولید فرش در ابعاد مورد نظر، برگزاری دائمی نمایشگاه فرش دستباف در صوفیه پیشنهاد داد.
صادقی مدیرعامل اتحادیه سراسری شرکتهای تعاونی تولیدکنندگان پسته، نیز در این جلسه، بیان داشت: کشور ایران رتبه دوم تولید پسته در جهان را دارد و ما سابقه صادرات به کشورهای اروپایی را داریم.
وی با اشاره به صادرات پسته به کشور آلمان، افزود: این اتحادیه دارای ۱۶ تعاونی و بیش از ۳۰۰ هزار عضو دارد و آمادگی گسترش تعاملات و صادرات به کشور بلغارستان را دارد.
در ادامه مسعودی قائم مقام اتحادیه کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان کشور با تشریح توانمندی و ظرفیت های بخش کشاورزی ابراز داشت: صنعت دام و طیور در کشور ما بسیار پیشرفته و در سطح بالایی قرار دارد و بیش از ۱۱.۵ میلیون تن شیر، ۳.۵ میلیون تن گوشت مرغ و یک میلیون تن تخم مرغ تولید می شود . وی افزود: کشور ما رتبه اول تولید ماهی قزل آلا و رتبه سوم تولید عسل را در اختیار دارد.
وی با اشاره به نیاز واردات نهاده ها برای تولید محصولات پروتئینی گفت: با شناخت زمینه های همکاری و تمرکز بر اطلاعات و شناخت متقابل از ظرفیت های متقابل، ما آمادگی داریم که با شرکت های بلغارستانی در حوزه افزودنی ها و واکسن که تمایل به همکاری هستند، تعاملات بیشتری داشته باشیم.
https://iccnews.ir/?p=59756