چهارمین جشنواره مرکبات جیرفت با حضور ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی، استاندار کرمان، رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تعاون ایران، هیات رئیسه اتاق تعاون کرمان و سایر مسئولین استانی و محلی برگزار شد.
این جشنواره در محل کشت و صنعت جیرفت برگزار شد که در فرآیند خصوصی سازی به اتحادیه مرکزی تعاونی های کشاورزی روستائی واگذار شده است. اراضی این کشت وصنعت ۴۵۰۰ هکتار بوده که ۱۵۰۰ هکتار آن باغات مرکبات ومابقی اراضی زراعی است که به کشاورزان جهت تولید سیب زمینی و پیاز سالانه اجاره داده میشود. در این مجموعه یک سردخانه ۳۵۰۰ تنی ویک واحد تولید سبد پلاستیکی وجود دارد واز صنایع تبدیلی بی بهره است. نبود صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات کشاورزی از مهمترین کمبودهای جیرفت است، که نیاز به حمایت ویژه برای تشویق و ترغیب سرمایه گذاران تعاونی وخصوصی دراین زمینه است.
شهرستان جیرفت با وسعت ۴۰ هزار کیلومتر مربع در جنوب استان کرمان واقع شده و دارای ۲۴۵ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی بوده، که ۸۵ هزار هکتار آن تحت پوشش آبیاری قطره ای بوده و تولید در این اراضی بیش از ۴.۵ میلیون تن، با تفکیک ۱.۵ میلیون تن محصولات باغی و ۳ میلیون تن محصولات زراعی است . مرکبات جنوب کرمان در وسعتی بالغ در ۳۲ هزار هکتار ششصد هزارتن تولید شده است. این منطقه در محصولات گلخانه ای مقام اول، در تولید خیار و همچنین کنجد نیز مقام اول ودر خرما مقام دوم،در مرکبات سوم و گردو رتبه پنجم تولید کشور را در اختیار دارد. از اینرو ظرفیت های کشاورزی در جنوب کرمان خدادادی و بی بدیل بوده و به عبارت دیگر سفره رنگین کشاورزی ایران است.
قاسمی رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تعاون ایران ابراز داشت: در حاشیه این مراسم و در بازدید از گلخانه در دست احداث شرکت تعاونی گلخانه یاقوت سبز هلیل انجام شد این گلخانه با سرمایه گذاری ۱۴۰ میلیارد تومان در وسعتی به مساحت ۱۶ هکتار در فاز اول با استفاده از طراحی و مشاوره کارشناسان شرکت نانز اسپانیا در حال احداث است که بیش از ۹۰درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
به گفته رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تعاون ایرانا، مذاکرات لازم جهت تامین مرکبات و خرما و صیفی جات برای عرضه در نمایشگاه های عرضه مستقیم کالا در اسفند نیز با برخی از تولید کنندگان انجام شد و پیگیری های بعدی در دست اقدام است.
قاسمی گفت: از مهمترین مشکلات منطقه نبود صنایع تبدیلی و فرآوری بوده، که ضرورت دارد با اطلاع رسانی از ظرفیت های جیرفت در این زمینه و پیشنهاد تتشکیل تعاونی و تخصیص اعتبار از منابعی مانند تبصره ۱۸ قانون بودجه اقدام نمود.
از آنجایی که محصولات گلخانه ای ( خیار،انواع فلفل، بادمجان،توت فرنگی و…) بیشتر با هدف صادرات تولید میشوند، نبود زیر ساخت های مناسب حمل و نقل نظیرکامیون های یخچالی وکانتینر های یخچالدار از مهمترین مشکلات صادرکنندگان است.
همچنین تصمیمات تعرفه ای و وضع عوارض و ممنوعیت های خلق الساعه بر روی محصولات تولیدی نظیر سیب زمینی و پیاز از دیگر چالش های تولید کنندگان در منطقه است.
https://iccnews.ir/?p=56390