محمودی با بیان اینکه مودیان فراری به تدریج با سامانه های ایجاد شده شناسایی خواهند شد تأکید کرد: فعالان اقتصادی و مودیان حتماً اظهارنامه مالیاتی پر کنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، برنامه “گفت و گوی اقتصادی” با موضوع آثار معوقات ۲۱۰ هزار میلیارد تومانی مالیات بر اقتصاد و با حضور محمد محمودی مشاور مالیاتی اتاق تعاون و عضو شورای مشورتی وزارت اقتصاد و دارایی از شبکه رادیویی گفت و گو پخش شد.
محمودی در مصاحبه با رادیو گفت و گو اظهار کرد: ۲۱۰ هزار میلیارد تومان معوقات مالیاتی در واقع عددی است که هیئت های بدوی، تجدیدنظر را گذرانده و برگه قطعی آن را صادر کرده اند و از دیدگاه سازمان امور مالیاتی به معنای مطالبات قطعی شده است اما از طرفی شورای عالی مالیاتی و دیوان عدالت اداری بسیاری از این برگه ها را طی سالهای گذشته زیر سوال برده اند.
وی افزود: بنده چندین پرونده بزرگ ۸ هزار میلیارد تومانی را سراغ دارم که رأی دیوان عدالت اداری بر صفر شدن آن صادر شده است.
مشاور مالیاتی اتاق تعاون گفت: وقتی کارشناسان مالیاتی بدون هیچ گونه واهمه برگه تشخیص هایی را می کشند که پشتوانه عملی هم ندارند عملا مودیان درگیر می شوند.
محمودی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد مودیان مالیاتی حاضر در جلسات هیئت ها به قانون تمکین کرده و پرونده ها عملاً بسته می شوند متذکر شد: بخشی از مشکلات در این خصوص به بد اخلاقی ها در سازمان امور مالیاتی برمی گردد، سازمان، مودیان مالیاتی را به خاطر کوچکترین بدهی مالیاتی ممنوع الخروج و ممنوع المعامله و حساب آنها را مسدود می کند.
وی با بیان اینکه دولت تأمین ۳۵ تا ۴۰ هزار میلیارد تومان بودجه را بر عهده سازمان امور مالیاتی گذاشته مطرح کرد: آیا اقتصاد ما همچون اقتصاد جوامع جهانی پویاست و مرزهای ایران برذای مبادلات تجاری باز است؟! آیا شرکت های بیمه بین المللی امکانات و بیمه های آنچنانی در اختیار ما قرار می دهند؟! متاسفانه ما به جای ایجاد منابع درآمدهای جدید و شکوفاتر کردن اقتصاد به سراغ مالیات گرفتن رفته ایم.
عضو شورای مشورتی وزارت اقتصاد و دارایی از راه اندازی سامانه ای برای مودیان مالی خبرداد و گفت: ما سامانه ای را طراحی کردیم که اگر مودیان در آن ثبت نام کنند سازمان امور مالیاتی به هیچ وجه نمی تواند به دفاتر آنها خدشه ای وارد کند ضمن اینکه سازمان فقط می تواند به امور یک درصد مودیان ثبت نام شده در این سامانه رسیدگی کند و لیست این یک درصد را هم باید اعلام کند.
وی ضمن انتقاد از بی توجهی دولت به بخش خصوصی به عنوان یکی از ارکان تأمین مالیات و درآمدهای بودجه ای کشور یادآور شد: دولت بخش خصوصی را با خصولتی سازی و ایجاد رانت کوچک تر می کند غافل از اینکه بخش خصوصی است که تحریم ها را دور زده و در بازارهای جهانی فعالیت می کند.
محمودی همچنین ایرادات سیستم مالیاتی، نوع بدهکاران مالیاتی، ایرادات آئین دادرسی مالیاتی و نفوذ افراد ذینفع در کلیه مراجع را از عوامل ایجاد معوقات مالیاتی دانست.
مشاور مالیاتی اتاق تعاون با بیان اینکه مودیان فراری به تدریج با سامانه های ایجاد شده شناسایی خواهند شد تأکید کرد: فعالان اقتصادی و مودیان حتماً اظهارنامه مالیاتی پر کنند چراکه شرط برخورداری از هر گونه معافیت مالیاتی وجود اظهارنامه مالیاتی و اسناد و مدارک است.
محمودی با بیان اینکه سامانه های مالیاتی در حال گسترش هستند تأکید کرد: باید یک عفو عمومی اعلام و زمانی برای همه فعالان اقتصادی که در سامانه ها ثبت نام نکرده اند تعیین شود. ما باید سه ماه به فعالان اقتصادی فرصت دهیم اظهار نامه خود را پرکنند تا گذشته مالی آنها بخشیده شود و سپس وارد حسابرسی آنها شویم.
https://iccnews.ir/?p=33509