دبیر کل اتاق تعاون ایران، اذعان کرد: ضروری است قوه ی قضائیه موانع موجود بر سر راه مشارکت مردم در اقتصاد را از میان بردارد زیرا اقتصاد ایران هیچ راه نجاتی جز مشارکت مردمی ندارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، ماشاءالله عظیمی، دبیر کل و عضو هیات رئیسه اتاق تعاون ایران، در گفتگو با برنامه ی پرسمان رادیو گفت و گو با موضوع مشارکت مردم از تولید داخلی در هرم اقتصاد تعاونی بیان داشت: بخش تعاون، بخشی پذیرفته شده در دنیاست و جهان در حال حاضر به سمت اقتصاد تعاونی در حال حرکت است در حالی که مانند ما قوانین محکمی در اختیار نداشته و قانون اساسی هم اقتصاد آنها را با استحکام به سه بخش تقسیم نکرده است.
وی اضافه کرد: تمام جنبه های اجتماعی اقتصاد در تعاون تبلور یافته است کما اینکه اقتصاد غرب به شدت در این مسیر در حال حرکت است.
عضو هیئت رئیسه ی اتاق تعاون ایران در پاسخ به این سوال که چند درصد از اقتصاد کشورمان را تعاون تشکیل داده است؟ تصریح کرد: اگر آسیب شناسی درستی در این خصوص صورت گیرد خواهیم دید که عدم باور برخی از کارگزاران و نیز عدم اجرای قانون در کاهش سهم ۲۵ درصدی تعاون در اقتصاد نقش به سزایی داشته است.
عظیمی در رادیو گفت و گو خاطر نشان کرد: دولت طیّ ۵ سال حاکمیت خود از روز نخست به جای اجرایی کردن سند توسعه ی بخش تعاون که جزء لاینفک بند ۹ قانون اصل ۴۴ بوده فقط و فقط در صدد اصلاح آن برآمده است و این در حالی است که تنها ۱۰ درصد از این سند قابل اصلاح و ما بقی ۹۰ درصدش کاملا قابل اجرا می باشد اما دریغ از اجرایی شدنش…
به گزارش رادیو گفت وگو دبیر کل اتاق تعاون اذعان کرد: اصل تعاون بر اساس آیه ی قرآن مجید است و پیام آن بر مشارکت جمعی استوار است لذا ما بعنوان نماینده ی واقعی بخش تعاون دست نیاز به سوی قوه ی قضائیه دراز می کنیم و از آنها می خواهیم تا با اقتدار تمام موانع مسیر مشارکت مردم در اقتصاد را از میان بردارند چرا که راه نجات اقتصاد بحرانی کشور در این شرایط بر مشارکت آنها در اقتصاد خلاصه شده است.
وی با بیان اینکه تعاونی های کشور از لحاظ شدت اشتغال، بیشترین ضریب تکفّل را دارا هستند تصریح کرد: این جمله بدان معناست که تعاونی هایی که مشغول به کار اند مالک نیز هستند.
ماشاءالله عظیمی در پایان اظهارات خود خاطر نشان کرد: در حال حاضر ۷ هزار واحد فروشگاهی در کشور وجود دارد ضمن آنکه تا امروز کالای خارجی وارد نمی کرده و قریب ۹۵ درصد کالاهای این فروشگاه های تعاونی تولید داخلی می باشد.
دبیر کل و عضو هیئت رئیسه ی اتاق تعاون با تصریح اینکه تعاونی ها بخشی اقتصادی هستند که بومی شده ی اقتصاد ایران هستند تاکید کرد: باید به تعاونی های کشور توجه بیشتری شده و پای مردم به اقتصاد باز شود اما مشارکت مردمی در اقتصاد به معنی تنگ کردن فضای رقابتی و احاطه ی سیستم دولتی نیست بلکه همه باید بدانند شرکت هایی که اصلا نمی توانند دولتی باشند تعاونی هستند ضمن آنکه در صدر مولفه های اقتصاد مقاومتی که مورد تاکید مقام معظم رهبری بود مردمی بودن اقتصاد به چشم می خورد.
حمید گرمابی،عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز در خصوص این موضوع در برنامه ی پرسمان رادیو گفت و گو با بیان اینکه در اجرای قوانین مشکلاتی وجود دارد افزود: تقاضا داریم به منظور پی گیری و نظارت جدی،همه ی مشکلات موجود را به ما منتقل کنند.
وی تصریح کرد: ضروری است مشارکت تعاونی ها در اقتصاد کشور باید به حد بالایی برسد چرا که یکی از بهترین اشکال مشارکت های مردمی است.
https://iccnews.ir/?p=16834