تفاهم نامه همکاری مشترک فیمابین وزارت راه و شهرسازی و اتاق تعاون ایران، با موضوع بهرهگیری از کلیه ظرفیتها، امکانات و توانمندیهای موجود طرفین و به منظور تقویت همکاری اتحادیهها و تعاونیهای مسکن در راستای تحقق تولید مسکن در افق ۱۴۰۵ امضا شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، محمد اسلامی وزیر و راه و شهرسازی با بهمن عبداللهی رئیس اتاق تعاون تفاهم نامه همکاری با موضوع ساماندهی متقاضیان و ساخت مسکن کارگری در جوار شهرک های صنعتی(در راستای طرح اقدام ملی مسکن) و مشارکت در احیاء و بهسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری در اتاق تعاون ایران امضا کردند.
در این نشست، اتاق تعاون، راه اندازی تعاونی های مسکن محلات (در مناطق دارای بافت فرسوده)، ساماندهی متقاضیان در قالب تعاونی های مسکن محل، ایجاد تعاونی های خدماتی جهت مدیریت بر مشاعات (پس از اتمام پروژه)، مشارکت اتحادیه ها و تعاونی های متعارف در احداث پروژه بافت های فرسوده به ویژه در قالب اراضی جایگزین (با مشارکت شهرداری ها)، ساماندهی اتحادیه های ملی و استانی حوزه مسکن و خدمات مهندسی جهت فعالیتهای تسهیل گیری، توسعه گری و کارگزاری در سطح محلات و واگذاری اراضی مناسب به قیمت کارشناسی به اتحادیه و تعاونی جهت ساخت واحد مسکونی برای اعضاء خود را در حوزه بافت فرسوده پیشنهاد داد.
در این نشست بهمن عبدالهی رئیس اتاق تعاون ایران، اظهار داشت: بخش تعاون در ۳۱ استان کشور اتاق تعاون متشکل از تعاونیها و اتحادیههای استانی دارد، بالغ بر ۵۸ اتحادیه سراسری تعاونی در کشور داریم، گرچه عامه مردم بخش تعاون را با تعاونیهای مسکن و مصرف میشناسند اما شرکتهای تعاونی در همه شاخههای اقتصادی و حتی دانش بنیان فعالیت دارند.
وی ادامه داد: در کشور ۹۴ هزار شرکت تعاونی در رشتههای مختلف حمل و نقل، کشاورزی، معدن، مسکن و تعاونیهای خدمات داریم که بخش عمده آنها تعاونیهای تولید هستند و شرکتهای تعاونی توانستهاند برای ۱.۸ میلیون نفر اشتغال ایجاد کنند و در کل کشور ۵۸ میلیون نفر به اندازه دو سوم جمعیت کشور متاثر از بخش تعاون هستند.
رئیس اتاق تعاون ایران افزود: ۴ هزار تعاونی حمل و نقل داریم که ۶۰ درصد حمل و نقل باری و مسافری کشور در این بخش انجام میشود. ۱۲ هزار تعاونی مسکن نیز داریم که ۱۸ درصد از ساختوساز کشور در این بخش است.
وی ادامه داد: ایجاد یک شغل در کشور به طور میانگین یک میلیارد تومان هزینه در بر دارد اما در بخش تعاون برای ایجاد یک شغل پایدار و مولد به کمتر از ۲۰۰ میلیون تومان نیاز است. توجه به بخش تعاون برای اشتغالزایی هم کاهش بیکاری و هم توسعه مناطق محروم را در پی خواهد داشت.
عبدالهی گفت: ۷ میلیون مرزنشین در ۱۷ استان کشور داریم که همگی عضو تعاونی هستند. این ظرفیت بزرگی است و برای توسعه تعاونی مرزنشینان در حال برنامهریزی با وزارت کشور هستیم.
وی افزود: در حوزه ساختوساز و بازآفرینی شهری ظرفیت بزرگی در بخش تعاونی داریم که میتوان از توان آنها استفاده کرد. البته قرار است سه شهرک مربوط به خانههای کارگران با کمک تعاونیهای مسکن کشور راهاندازی کنیم.
رئیس اتاق تعاون ایران اظهار داشت: ۱۴۷ مرکز اسقاط خودرو مختص بخش تعاون داریم که برای نوسازی میتوان از آنها استفاده کرد.
وی تاکید کرد: به طور کلی تعاونیها ظرفیت بالایی در کشور دارند که فقط از بخشی از این ظرفیت استفاده میشود.
رئیس اتاق تعاون ایران همچنین گفت: نمایندگان اتاق تعاون در شوراهای عالی و ملی حضور دارند و اتاق تعاون طبق قانون مشاور سه قوه کشور است.
رئیس اتاق تعاون ایران همچنین برگزاری نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان اشاره کرد و گفت: امسال هم به همت اتاق تعاون نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان و نیز نمایشگاه آسانسور و پله برقی همچنین نمایشگاه مبلمان برگزار میشود.
پیشنهاد برگزاری نمایشگاه تخصصی جامع حمل و نقل عمومی کشور
در این مراسم همچنین علی مطیع جهانی معاون پشتیبانی، برنامه ریزی و تحقیقات اتاق تعاون گفت: اتاق تعاون برگزاری۴۷ نمایشگاه درسطح خارجی و داخلی را در کارنامه دارد که ازاین تعداد، ۱۱ نمایشگاه در کشورهای هند، عراق، پرتغال، عمان و قطر همچنین ۳۶ نمایشگاه های داخلی را که مهمترین آن ها، نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان است، در محل دائمی نمایشگاهها برگزار کرده است.
وی برگزاری نمایشگاه تخصصی جامع حمل و نقل عمومی کشور را پیشنهاد داد و طرح شامخ(شاخص مدیران خرید) تشریح کرد. به گفته وی، در حوزه ساختمان طرح شامخ برای ۲۹ هزار بنگاه خصوصی در ۴۰ کشور جهان تهیه میشود که این طرح از مهرماه ۹۸ با هدف اندازه گیری کسب و کارها در بخش ساختمان و مسکن در اتاق تعاون ایران تهیه شده است.
به گفته مطیع جهانی دادههای شامخ به صورت ماهانه تهیه میشود و در این طرح امکان مقایسه بخش ساختمان کشورمان با کشورهای در حال توسعه فراهم میشود و تحلیل و پایش دادهها و فضای کسب و کار و پایش مستمر شاخص مدیران خرید ساختمان انجام میشود.
وی ادامه داد: از مهرماه سال گذشته تا بهمن، روند شامخ در ساختمان مثبت بوده، اما از اوایل اسفند به دلیل بروز کرونا، روند شامخ نزولی شد.
وی گفت: در طرح شامخ میزان سفارش مشتریان، مواد اولیه، به کارگیری نیروی انسانی و میزان تقاضا مورد بررسی قرار میگیرد. در بخش ثبت سفارش مواد اولیه بیثباتی نرخ ارز و عدم پرداخت مطالبات پیمانکاران از سوی دولت مهمترین مشکل به شمار میرود.
https://iccnews.ir/?p=37200
تهرانی
سلام احسنت به رییس و مدیران اتاق برای عملکرد در تراز بخش مردمی تعاون و مانور کارامدیها و ظرفیتها و مزیتهای بالفعل و بالقوه تعاونیها در حل مشکلات فراراه تویدمسکن و نوسازی شبکه حمل و نقل علی برکت الله