فرصت های تجاری ایران و عراق با حضور مدیرکل غرب آسیا سازمان توسعه تجارت در نشست مشترک با کمیسیون تخصصی توسعه تجارت و صادرات غیر نفتی اتاق تعاون ایران بررسی شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، چهلمین جلسه کمیسیون توسعه تجارت و صادرات غیرنفتی اتاق تعاون ایران با حضور ربیهاوی مدیر کل غرب آسیا سازمان توسعه تجارت ایران به صورت حضوری و آنلاین برگزار شد.
در این جلسه علیرضا بنایی فر، معاون بینالملل اتاق تعاون ایران گزارش مبسوطی از فرصت های تجاری ایران و عراق ارائه کرد. براساس این گزارش، در سال ۲۰۲۲ میزان واردات ایران از عراق ۴۵۸ میلیون دلار، صادرات ایران به عراق به میزان ۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار همچنین مجموع مبادلات تجاری ایران و عراق ۷ میلیارد و ۷۵۸ میلیون دلار و تراز تجاری ایران با عراق مثبت، ۶ میلیارد و ۸۴۲ میلیون دلار بوده است.
همچنین فرصت های تجاری ایران در عراق شامل استفاده از تجربه ی شرکتهای ایرانی در حوزه خدمات مهندسی و اجرای پروژههای زیرساختی، اشتراکات تاریخی، مذهبی، قومی، زبانی، فرهنگی، هزینه حمل و نقل ارزانتر و چهارده گذرگاه رسمی و بازارچه ای و…، دارا بودن منابع طبیعی غنی دو کشور و همکاری آنها در زمینه های: صنعت و کشاورزی، افزایش جمعیت ، نیازهای متنوع بازارهای هدف دو کشور و تلاش عراق برای صنعتی شدن، همکاری ها در زمینه آموزش، پژوهش و انتقال دانش (ارائه دادن طرحها ،استارت آپ و دانش بنیان ها)، همکاری در زمینه حمل و نقل و توسعه زیر ساخت ها با هدف تسهیل تجارت و تبادلات اقتصادی، وجود ناامنی در بخش عربی عراق و بواسطه ی آن نبود رغبت شرکت های معتبربین المللی به حضور در بازار آن کشور و داشتن طولانیترین مرز مشترک خشکی با جمهوری اسلامی ایران می باشد.
در این نشست، برای توسعه و بهره گیری از فرصت های تجاری راهبردهایی نظیر تقویت روابط بانکی، حفظ روابط کلان دو کشور و حفظ وجهه مثبت ایران در جامعه عراق، تغییر ویترینی صادرات به عراق: ندادن مجوز به صادرات کالاها با کیفیت پایین، برگزاری نمایشگاه های تخصصی تاسیس و نمایشگاه دائمی محصولات ایرانی، ایجاد شرکتهای مشترک در بخشهای مختلف کشاورزی، انرژی، پتروشیمی و حوزه معدن، تاسیس یک مرکز تجاری برای آشنایی و تبادل اطلاعات بین تجار دو کشور، برگزاری همایشهای معرفی فرصتهای تجارت و سرمایه گذاری، تجارت با دینار عراق و رونق فعالیتهای عمرانی در عراق، فرصتی بینظیر برای صادرات محصولات ساختمانی ایران پیشنهاد شد.
ربیهاوی مدیر کل غرب آسیا سازمان توسعه تجارت ایران نیز در این نشست، ضمن معرفی سایر زمینه های تجاری در کشور عراق، حوزه های خدمات فنی و مهندسی، تولید مشترک، کشاورزی، تامین کود شیمیایی، تامین ماشین آلات و حوزه بهداشت و درمان پزشکی را فرصت های ذی قیمتی برای سرمایه گذاران ایرانی معرفی کرد.
وی با اشاره به اینکه برنامه جامع تعامل تعاونی های دو کشور در آینده نزدیک صورت می گیرد؛ افزود: حضور و پذیرش هیات های تجاری همچنین اختصاص پاویون به بخش تعاون در نمایشگاه ها نیز در دیگر زمینه های توسعه روابط تجار دو کشور می تواند محسوب شود.
وی افزود: همکاری سازمان توسعه تجارت برای بهره گیری از ظرفیت های تعاونگران در کشت فراسرزمینی در عراق، ارائه اطلاعات سند راهبردی سازمان توسعه تجارت ایران و عراق به اتاق تعاون ایران، جهت ارائه پیشنهادات کارشناسی و استفاده از ظرفیت های این سند برای تعاونگران از دیگر موضوعات مطروحه در این نشست بود.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه بازارچه ای در مسیر نجف با بیش از ۱۰۰ غرفه برای ارائه محصولات تاسیس شده، مقرر شد که اطلاعات کامل این بازارچه به اتاق تعاون ایران ارسال همچنین مقرر شد مشوق های صادراتی برای حضور تعاونگران در این بازارچه برای تعاونی ها لحاظ شود.
نصیری رئیس کمیسیون توسعه تجارت و صادرات غیرنفتی اتاق تعاون ایران، بیان داشت: بازار عراق فرصت مناسبی برای فعالان اقتصادی در بخش تعاون محسوب می شود.
وی ادامه داد: تعاونگران می توانند جهت استفاده از ظرفیت های بازارهای کشور عراق و حضور و بهره گیری از ظرفیت آن اقدام نمایند.
https://iccnews.ir/?p=60877