جلسه بررسی مشکلات تعاونی های بخش کشاورزی با حضور رئیس کمیسیون اتاق تعاون ایران، معاون امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان ، روسای اتحادیه های تعاونی بخش کشاورزی در اتاق تعاون فارس برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، در این جلسه روسای اتحادیه های تعاونی مرغداری، دامپروری، کشاورزی، زنبورداری و آبزیان استان، نگرانی، مسائل و مشکلات خود را بخصوص در زمینه حذف ارز دولتی مطرح کرده و خواستار چاره اندیشی از سوی مقامات در این زمینه شدند.
در این نشست، ارسلان قاسمی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران بیان داشت: اتاق تعاون ایران در پی آن است تا با حضور در استانهای کشاورزی خیز، مسائل و مشکلات شرکت های تعاونی بخش کشاورزی را بررسی کرده و با جمع بندی آنها، راهکارهای عبور از این وضعیت را برای ارائه به دولت تدوین کند.
قاسمی بیان داشت: اتاق تعاون در سراسر استان ها تشکیل شده و بیشتر این اتاقها، کمیسیون کشاورزی فعال دارند که از جمله کمیسیون های کشاورزی بسیار فعال اتاق تعاون استانها، کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون فارس می باشد.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران با بیان اینکه این کمیسیون برای اتاق تعاون ایران اهمیت دوچندانی دارد گفت: از آنجا که فارس از قدیمالایام انبار غله کشور و قطب کشاورزی ایران به شمار می رود بنابراین حل مسائل کشاورزان این استان کمک شایانی به حل مشکل بخش کشاورزی کشور خواهد کرد.
وی ابراز داشت: به همین منظور جلسهای با حضور اتحادیه های شرکتهای تعاونی فعال بخش کشاورزی استان در اتاق تعاون فارس برگزار شد که اهم نگرانی تعاونگران این حوزه، حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از نهاده های وارداتی بخش کشاورزی بود.
قاسمی خاطرنشان کرد: گرچه هنوز هیچ اطلاعیه یا اعلامیه رسمی مبنی بر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در بخش کشاورزی و به خصوص در حوزه تامین نهادهها اعلام نشده است اما در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ که هم اکنون در مجلس در حال بررسی است ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات نهادههای کشاورزی عملاً حذف شده است.
وی ادامه داد: قطعاً حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی منجر به افزایش قیمت گوشت قرمز و سفید خواهد شد و عملاً بر کوچک تر شدن سفره های مردم تاثیر زیادی دارد .
وی با بیان این که حوزه دام و طیور در نوعی بلاتکلیفی به سر می برد تاکید کرد: در حال حاضر بخش دام در بلاتکلیفی به سر می برد و نمیدانیم که آیا قطعاً قرار است ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شود؟ یا اگر قرار بر حذف این ارز است آیا دولت برنامه حمایتی جایگزین دارد یا خیر؟
قاسمی در پاسخ به این سوال که آیا کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران در خصوص تاثیر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی خوراک دام و طیور بر افزایش قیمت گوشت قرمز و سفید، برآوردی داشته است یا خیر گفت: در این زمینه برآورد های لازم انجام شده اما باید اجازه بدهید مقامات رسمی کشور این افزایش قیمت را اعلام کنند چرا که هر اعلام نظری در این زمینه از هم اکنون بر روی قیمت ها تاثیر می گذارد.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران اظهار داشت: البته برآورد دیگری در اتاق تعاون ایران هم درخصوص تاثیر حذف این ارز بر سرمایه در گردش مورد نیاز شرکتهای تعاونی بخش کشاورزی صورت گرفته که نشان می دهد در صورت حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و عدم جایگزینی برنامه حمایتی از سوی دولت، نیاز به سرمایه در گردش فعالان صنعت طیور ۲ تا ۳ برابر و در دامداریها دو برابر میزان فعلی افزایش پیدا خواهد کرد و آنقدر گردش مالی بالاست که حتی شاید تامین آن از عهده سیستم بانکی هم بر نیاید.
وی با بیان اینکه اتاق تعاون ایران تمام توان خود را برای حمایت از شرکتهای تعاونی از جمله شرکتهای بخش تعاون بخش کشاورزی به دلیل تاثیر آنها بر روی سفره های غذایی مردم به عمل خواهد آورد گفت : به جز بخش حمایت مالی و تامین تسهیلات که به نوعی نیاز به حمایت تمامی بانکها داریم به جرات می توان گفت در سایر زمینه ها، توان اتاق تعاون برای حمایت از شرکتهای تعاونی نامحدود است و توانسته مشکلات بسیار زیادی از آنها را حل کند.
قاسمی در پاسخ به اینکه برخی از شرکتهای تعاونی نسبت به موازی کاری سازمان تعاون روستایی و تبعیض های حمایتی در این زمینه اعتراض دارند تاکید کرد: مطابق قانون، سازمان تعاون روستایی باید واگذار شود این در حالی است که دولتهای مختلف با تمامی توان، این سازمان را به عنوان ابزاری برای خودشان نگه داشته و آن را تبدیل به حیاط خلوت خود کردهاند.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران تصریح کرد: اتاق تعاون ایران به سهم خود فشارهای زیادی را برای واگذاری هر چه سریعتر سازمان تعاون روستایی به بخش خصوصی و روشن شدن تکلیف این سازمان وارد آورده و در این راستا در اصلاح قانون بخش تعاون که هم اکنون در مجلس در جریان است نیز به این موضوع اشاره کرده است.
https://iccnews.ir/?p=50529