علی مطیع جهانی در اولین نشست شورای همفکری مسئولیت اجتماعی ایران اظهار داشت: طبق سیاستهای اصل ۴۴ اتاق ها به عنوان بازوی مشورتی و به عنوان مشاور سه قوه هستند که میتوانند در بحث آیین نامه ها و حضور در تمامی شورا ها نقش اصلی را داشته و صاحب رای باشند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، علی مطیع جهانی عضو هیات رئیسه و معاون پشتیبانی و برنامه ریزی اتاق تعاون ایران در اولین نشست شورای همفکری مسئولیت اجتماعی ایران، بیان داشت: اتاق تعاون ایران به تناسب وظایف و مسئولیت هایی که بر عهده دارد در کنار سایر اتاق ها مثل اتاق اصناف و اتاق بازرگانی می تواند در ابعاد اجتماعی و اقتصادی در کنار سایر دستگاه های اجرایی در راستای تحقق برنامه ها و اهداف گام های مثبتی بر دارد که از جمله آن میتوان به سند توسعه بخش تعاون اشاره نمود که بیش از ۲۸ دستگاه مسئولیت اجرایی دارند و در راستای اجرایی شدن سند، این مسئولیت در بخش غیر دولتی بخش تعاون با اتاق تعاون ایران و در بخش دولتی وزارت تعاون کار و رفاه کار و رفاه اجتماعی است.
وی ادامه داد: مهمترین بعد توسعه اقتصادی کشور بحث اجرایی شدن سند که یکی از ابعاد اصلی آن، بعد مسئولیت اجتماعی است که در بعد اجتماعی سند تعاون اشاره شده که اجرایی شدن این شورا میتواند در راستای سند توسعه تعاون هم همراه باشد و بتواند اقدامات خوبی از طریق شورا انجام شود.
مطیع جهانی افزود: آمار نشان می دهد که تعاونی ها در دنیا در بحث مسئولیت اجتماعی حضور بالا دارند و شعار آن ها در این خصوص این است که تعاونی ها به کرامت بشر اعتقاد دارند و میگویند که ما می توانیم ارتباط میان مردم دنیا را از طریق تعاونی ها برقرار کنیم. وی با اشاره به منویات مقام عظم رهبری در خصوص تعاونی ها، ابراز داشت: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری در بحث شبکه سازی تعاونی ها ما میتوانیم اقداماتی انجام دهیم که اینها به صورت پیوسته به هم ارتباط پیدا می کند وقتی شبکه سازی صورت می گیرد مسئولیت اجتماعی و بعد های اجتماعی و اقتصادی میتواند در کنار هم یک تعامل هم سو داشته باشد و این یکی از از مهمترین ابعادی هست که ما در بحث تعاون پیگیر آن هستیم و در بعد اقتصادی هم تولید و توزیع کالاها که مردم در جامعه با آنها درگیر هستند از طریق بخش تعاون به خوبی مدیریت می شود.
عضو هیات رئیسه اتاق تعاون ایران با اشاره به آمار توانمندی های تعاونی ها، خاطرنشان کرد: از لحاظ آماری در دنیا بسیاری از بعد های اقتصادی بر عهده بخش تعاون هست به طور مثال در برزیل ۱۳ گرایش تعاونی وجود دارد که یکی از گرایش های تعاونی های آن تعاونی اجتماعی است، در کانادا ۳۲ درصد از کل جمعیت از طریق یک سازمان تعاونی هدایت می شوند. وی گفت: در دنیا تعاونی ها ارتباطات بسیار سازنده ای با هم دارند و اخیرا هم اتاق تعاون ایران توانست در هیأت رئیسه اتحادیه جهانی تعاون صاحب کرسی شود که این ارتباطات و هم افزایی ها توانست در برقراری ارتباطات بین الملل هم در بعد اجتماعی و اقتصادی خود را نشان دهد. وی بیان داشت: ما توانستیم با اتحادیه جهانی تعاون ارتباطات خوبی را برقرار کنیم بسیاری از کشورها به دور از هرگونه بحث های سیاسی و مسائل تحریمی کشور، توانستند ارتباطات خوبی با هم داشته باشند چون یک شعار و یک هدف مشترک دارند و برای رسیدن به آن هدف مشترک باید در کنار هم باشند این موضوع کاملاً مشخص است شبکه تعاون می تواند در دنیا بدون هرگونه بحث سیاسی و نگاه های متفاوت به جامعه خدمت نماید.
برگزاری کنگره بین المللی تعاون به میزبانی اتاق تعاون ایران
مطیع جهانی در ادامه این نشست به برگزاری کنگره بین المللی تعاون در شهریورماه توسط اتاق تعاون ایران اشاره و تصریح کرد: در شهریور ماه امسال، کنگره بزرگ تعاون خواهیم داشت که با حضور ریاست جمهوری و حضور چهل کشور برگزار خواهد شد یکی از بحث های این کنگره، مسئولیت اجتماعی است که می تواند زمینه سازی یک ارتباط قوی با بدنه تعاونی ها باشد که این شورا می تواند کمک به سزایی در تدوین سیاست ها و محورهایی که قرار است در کنگره مطرح شود و همچنین کمیته های تخصصی که میتوانند در ذیل و در کنار این کنگره تشکیل شود در بعد مسئله مسئولیت اجتماعی طی گزارشاتی که داریم میتواند یک مدل موفق از این گروه برای کشور خود داشته باشیم .
رسالت رسانه ها در جهت آگاهی بخشی مسئولیت پذیری اجتماعی
سینا شیخی مدیر گروه تعاون، مشارکت و سرمایه های اجتماعی مرکز پژوهش های مجلس در ادامه این نشست، بیان داشت: در مرکز پژوهش ها کارشناسان خوبی داریم که در بحث تعاون و مسئولیت های اجتماعی مشغول فعالیت هستند و کارهای خوبی با همکاری اتاق تعاون ایران، تعاون گران و پژوهشگران این حوزه انجام شده و گزارش هایی هم در این دو عرصه در سامانه مرکز پژوهش ها قرار دارد. وی گفت: مسئولیت اجتماعی برای شرکت ها تعریف شد که شرکت هایی که سویه های اقتصادی قوی ای دارند وارد فعالیت های اجتماعی و حقوق بشری شوند.از ابتدای قرن ۲۱ یعنی در این ۲۰ سال اخیر تلاش های برای نزدیک کردن شرکت ها به حوزه مسئولیت های اجتماعی وجود داشته که همراه با فراز و فرودهایی بوده است . در این مسیر مشکلاتی مانند سوء استفاده برخی شرکت ها ها وجود داشته است .
وی افزود: در مسئولیت اجتماعی شرکت ها دو سویه وجود دارد، در بخش خصوصی باید سود اقتصادی وجود داشته باشد و در برندینگ به او کمک بکند. اگر در جامعه مسئولیت اجتماعی مهم نباشد شرکت هیچ سود اقتصادی از این ناحیه نخواهد داشت.بخش دیگری هم وجود دارد که به فعالیت های اجتماعی نزدیک است. هنجارهایی در جامعه وجود دارد که توسط هر شخصیت حقیقی و حقوقی باید رعایت شود، به طور مثال حقوق کارگران، حفظ حریم خصوصی مصرف کنندگان، حفظ محیط زیست و توسعه جامعه دارند. شیخی خاطرنشان کرد: این دو سویه و دو طیف اقتصادی و اجتماعی اگر به طور همزمان دیده نشود ما دچار مشکل خواهیم شد یعنی اگر صرفا به طرف اقتصاد پیش رویم پدیده های مشابه سبز شویی یا پول شویی اتفاق خواهد افتاد و اگر به سمت اجتماعی پیش رویم در کشور ما که بخش خصوصی با مشکلات عدیده ای روبروست ترغیبی برای حرکت به سمت مسئولیت اجتماعی نخواهند داشت.
وی ادامه داد: ما در بخش اقتصاد مانند هند خود ویژگی داریم که تعاونی ما بیرون از بخش خصوصی تعریف شده است و ابعاد اجتماعی آن بیشتر دیده شده است. یعنی خیلی از مواردی که ما برای یک کارگاه خصوصی به عنوان مسئولیت اجتماعی میدانیم در تعاونی ها در ذات آنها وجود دارد. به طور مثال رفتاری که با اعضا وجود دارد و یا روابط دموکراتیک میان اعضا و …مسئولیت اجتماعی تعاونی ها باید متناسب با همین ظرفیت و ویژگی منحصر به فرد تعاونی ها باشد و میتواند در توسعه برندینگ تعاونی ها کمک کند و به جامعه نشان دهد که آن انتظاراتی که ما از حوزه بخش خصوصی در بحث مشارکت در مسئولیت اجتماعی داریم به ذات در تعاونی ها وجود دارد.اگر بتوانیم استاندارد ویژه تعاونی ها در بحث مسئولیت اجتمادعی داشته باشیم، میتوانیم ابعاد اجتماعی و مورد نیاز تعاونی ها را توسعه و احیا ببخشیم.
آمادگی کمیته امداد برای ظرفیت پذیرش تمامی خدمات برای توسعه جوامع محلی
عظیمی، مشاور معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد امام خمینی در مسئولیت اجتماعی در ادامه جلسه اینطور بیان نمود: در ارتباط با موضوع مسئولیت اجتماعی در کمیته امداد امام خمینی به عنوان اصلی ترین و بزرگترین نهاد حمایتی رسمی و حاکمیتی در کشور مبنای کار ترویج موضوعات مربوط به خیر و احسان است. موضوع مسئولیت اجتماعی با توجه به مرزبندی مفهومی که در ارتباط با بحث خیر و احسان و مسئولیت اجتماعی وجود دارد در سالهای اخیر مورد توجه ویژه در کمیته امداد قرار گرفته است
وی ادامه داد: تلاش ما این است که بحث مسئولیت اجتماعی را دقیق تر و عینی تر بشناسیم و به آن بپردازیم.در دوره مدیریت جدید کمیته امداد برنامه ریزی ویژه ای برای ساماندهی آن در حال اجراست و منجر به عقد قراردادهایی در این حوزه شده است. به گفته وی با توجه به تنوع خدمات و گستره ملی در کمیته امداد امام خمینی، ظرفیت پذیرش تمامی خدمات مسئولیت اجتماعی هستیم و ویژگی دیگر این کمیته این است که اعمال تخفیفات مالیاتی برای ارائه دهنده گان خدمات در نظر گرفته شده است که در قبال ارائه خدمات خود از منافع اقتصادی آن بهره مند شود.
توسعه و تامین خدمات اجتماعی از اهداف تعاونی
علی مصطفایی مدیر آمار و برنامه ریزی اتاق تعاون ایران با اشاره به اینکه توسعه و تامین خدمات اجتماعی از هدف های مهم تعاون است، بیان داشت: توسعه و تامین خدمات اجتماعی موضوع مهمی است و می تواند خدمات اجتماعی را برای تمامی افراد جامعه توسعه دهد. اهداف اقتصادی تعاونی ها برای افراد حقیقی است اما میتواند با توجه به سیاستهای که وجود دارد به درآمد بیشتر افراد کمک بکند در اصل خود تعاون به دنبال سود نیست و می خواهد سود را به اعضا برساند ترکیب عوامل تولید و حداکثر بهره برداری از سرمایه گذاری است که در بحث واگذاری میتوانستیم از ظرفیت تعاونی ها بیشتر استفاده کنیم که متاسفانه از این ظرفیت استفاده نشد.
ریل گذاری مسئولیت اجتماعی با شورای هم اندیشی مسئولیت اجتماعی ایران
سیده سمیه رضوی عضو فعال در تدوین استاندارد ملی مسئولیت اجتماعی و خیرهمگانی در ادامه افزود: بعد از اینکه استاندارد ملی مسئولیت اجتماعی تدوین شد، شورایی در سازمان ملی استاندارد برگزار شد که آن زمان رئیس سازمان ملی استاندارد استقبال کرد که که کمیته تدوین جایگزین کمیته شود با وجود نوشتن دستورالعمل و دو جلسه ای که برگزار شد با تغییر ریاست جدید دستورالعمل در اولویت بررسی قرار نگرفت.امیدوارم که این تبادل دانش اتفاق بیفتد و اگر ما ترویجی از مسئولیت اجتماعی انجام دهیم تلاش کنیم که در مسیری درست قرار بگیرد چون ما با تعاریف متفاوتی از مسئولیت اجتماعی روبرو هستیم طی یک سال گذشته تمام تلاش ها انجام شده تا از انحراف این مسیر جلوگیری شودطی جلساتی که برگزار شد.
مسئولیت های اجتماعی اتاق اصناف حلقه واسطه بین تعاون و اتاق بازرگانی
جلالی، معاون اقتصادی و برنامه ریزی اتاق اصناف ایران در این نشست بیان داشت: اتاق اصناف ایران در کنار اتاق بازرگانی و اتاق تعاون سه بخش اصلی خصوصی کشور را تشکیل می دهند. اتاق اصناف با توجه به نوع فعالیت واحدهای صنفی که حدود ۲ میلیون در سراسر کشور، زیر نظر ۸۳۰۰ اتحادیه مشغول به فعالیت هستند یک حلقه واسط میان اتاق بازرگانی در بخش تجاری و بازرگانی و بخش تعاون با تعاونی های که اتحادیه های صنفی ما تشکیل می دهند.تعاونی ها میتوانند در تامین مواد اولیه برای واحدهای صنفی، توزیع ، کاهش هزینه های سرمایه گذاری به اتاق اصناف کمک کنند. واحدهای صنفی سراسر کشور و بسیاری از شرکت ها بدون اطلاع از مفهوم مسئولیت اجتماعی به صورت حداقلی به آن عمل می نمایند.
تراز تجاری و تراز تفکراتی
حسین سرین رییس حوزه تحقیقات بانک توسعه و تعاون و عضو تدوین استاندارد ملی مسئولیت اجتماعی در ادامه افزود :اهمیت به مسئولیت اجتماعی به دلیل اهمیت زمین است که در آن زندگی می کنیم. در تراز تجاری و تراز تفکراتی موضوع حائز اهمیت این است که بتوانیم به جای فروش منابع، ماحصل تفکرات خود را به فروش برسانیم تا از آسیب به محیط زیست جلوگیری شود و این منابع را برای آیندگان حفظ کنیم.
خلق ارزش پایدار با مسئولیت اجتماعی فناوری های جدید
میراج، مشاور معاونت فناوری های نوین توسعه بانک مرکزی در ادامه جلسه گفت : در گذشته معادن و منابع ارزشمندتر بود ولی امروزه این خلق ارزش از طریق ۲ مسیر اتفاق میفتد. یکی بهره گیری از داده ها و دیگری شبکه سازی است.به طور مثال در گذشته نیاز به حمل و نقل وجود داشته است که با توجه به امکانات موجود به آن پاسخ داده میشد ولی در گذر زمان با استفاده از داده ها و شبکه سازی میبینیم امروزه در مساله حمل و نقل به نقطه ای رسیده ایم که نفع همگانی تامین شده است و در کوتاهترین زمان و با کمترین هزینه به نیاز ما پاسخ داده میشود.باید از فناوری های جدید در مسئولیت اجتماعی بیشترین بهره را برده و بتوانیم آن را توسعه دهیم.
اجرای مسئولیت اجتماعی مبتنی بر زیرساخت ها و توانمندسازی هیئت مدیره
سارا مهربانی رییس کمیسیون حاکمیت شرکتی، فدراسیون مدیریت و مشاوران کسب و کار ایران و مترجم استاندارد حاکمیت شرکتی ایزو ۳۷۰۰۰ در ادامه به بحث حکمرانی سازمانی که اولین محور استاندارد مسئولیت اجتماعی و خیر همگانی بود پرداخت و افزود :۲ عارضه ای که باید به آن پرداخته شود. یکی از این عارضه های جدی این است که بحث مسئولیت اجتماعی باید توسط هیئت مدیره ای انجام شود که جایگاه او در چارت سازمانی به درستی مشخص نیست و وظایف خود را نمیداند.وقتی انتظار داریم هیئت مدیره به مسئولیت اجتماعی نگاهی ویژه داشته باشد و آن را اجرا کند باید زیرساخت ها و توانمدسازی هیئت مدیره انجا شود.عارضه بعدی ماهیت مسائولیت اجتماعی است که برای افراد در جامعه تبیین نشده است و گاها با این مورد مواجه هستیم که برخی مفاهیم آن با وجود همپوشانی مرزهای باریکی دارد ولی به آن توجه نمی شود.برای حل این عارضه باید میزان آگاهی در جامعه را بالا ببریم تا بتوانیم به رسالت خود عمل کنیم.
اثربخشی شورای هم اندیشی با ایجاد هویت بخشی به آن
جمشیدی مدیرمسئول رسانه مسئولیت اجتماعی و رییس کمیته مسئولیت اجتماعی و پایداری انجمن روابط عمومی ایران در ادامه افزود:مسئله اصلی این است که بدانیم مسئولیت اجتماعی چیست و آنچه مسئولیت اجتماعی تلقی نمی شود را هم شناسایی کنیم.این دو موضوع چالش بزرگی است که با آن روبرو هستیم و راه حل آن آگاه سازی همگانی است.این آگاه سازی از دو روش صورت میپذیرد که یکی از آنها برگزاری دوره های آموزشی و دیگری آگاهی بخشی از طریق رسانه می باشد.در جهت آگاه سازی تعاونی ها میتوان دوره های آموزشی تخصصی مناسب جهت استفاده هر تعاونی را برگزار کرد که در آن وظایف مسئولیت اجتماعی تعاونی ها به روشنی تبیین شود.پیش زمینه این آگاهی سازی برندسازی و هویت بخشی به این مساله است که با انجام آن میتوان گام های بعدی را برداشت. رسانه مسئولیت اجتماعی در جهت رسالت خود یعنی آگاهی بخشی جامعه در این حوزه آمادگی دارد تا مقالات، یادداشت ها و گزارشات علمی در زمینه مسئولیت اجتماعی را منتشر نماید.
مسئولیت اجتماعی و تعهد شهروندان نسبت به خود و سرنوشت خود و آینده میراث مشترک
محمدصالح نقره کار، دبیرکارگروه حقوق بشر کانون وکلای دادگستری و همچنین عضو کمیسیون تدوین استاندارد ملی مسئولیت اجتماعی افزود:نگاه توسعه مند و اخلاقی نسبت به موضوعات اجتماعی مستلزم بیان تکلیفها و مسئولیتها در کنار بیان حقهاست.این تکلیفها و مسئولیتها از دو جهت حائز اهمیت است. یکی از آنها نارسایی های عمومی است که دولت ها و حاکمیت ها در عرصه عمومی دارند و برخی وظایف را به درستی انجام نمی دهند. در این شرایط شهروندان احساس مسئولیت می کنند و به وظایف شرعی و اخلاقی برای خود ایجاد می کنند.مورد دیگر حس انسان دوستانه و نوع دوستانه است که احساس می شود که شخص باید یک کنش یا واکنش در جهت کمک به جامعه از خود نشان دهد.از این جهت نظام حقوقی اهمیت زیادی پیدا می کند.
مسئولیت اجتماعی برای حل مشکلات اجتماعی، محیط زیست و آموزش
موسی خانی محقق در حوزه مسئولیت پذیری اجتماعی در این نشست ابراز داشت: می توان مساله مسئولیت اجتماعی را از جنبه ای دیگر مورد بررسی قرار داد. در صورتی که بانک ها پول بی پشتوانه چاپ نکنند بحران اقتصادی اتفاق نمی افتد و از تورم جلوگیری می شود. در اینصورت بخشی از رسالت ما در حوزه مسئولیت اجتماعی به خودی خود انجام میگیرد.مسئولیت اجتماعی فردی اساس و پایه مسئولیت اجتماعی گروهی است و در گام اول نیاز است که شرکت ها را قانع کنیم که در ازای سودی که به دست می آورند در حل مشکلات اجتماعی، محیط زیست و آموزش و … مشارکت کنند.باید سعی کنیم تا با آموزش صحیح در کودکان و نوجوانان مساله مسئولیت اجتماعی را نهادینه کنیم تا در آینده بخشی از معضلات در حوزه مسئولیت اجتماعی حل شود.
محیط زیست و مسئولیت اجتماعی
الهام موحد عضو سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و فعال محیط زیست دراین باره افزود: شاید بتوان گفت اگر سازمان محیط زیست مسئولیت های اجتماعی سازمانی خود را در این خصوص به صورت جدی تر توجه کند شاید شرایط زیست محیطی الان وضعیت بهتری داشت.
ایرما و تولید محتوی مسئولیت اجتماعی
عباس نوری به عنوان عضو فعال در گروه ایرما مخفف ایران مسئولیت اجتماعی از سال گذشته با همکاری مشترک برخی از دوستان شروع به فعالیت کردیم اولین اقدام ما هم ویژه نامه مسئولیت اجتماعی با همکاری اتاق بازرگانی ایران بود و هدف ما ترویج مسئولیت اجتماعی با تهیه کلیپ های آموزنده و آگاهی بخش از بندهای استاندارد مسئولیت اجتماعی اقدام نمودیم و تا کنون در بخش تاریخچه مسئولیت اجتماعی ۵ کلیپ آماده شده که در هر نشست این شورا منتشر می شود.
آگاهی بخشی مسئولیت اجتماعی
محمدی مدیر مرکز آموزش اتاق تعاون ایران در ادامه این نشست افزود: باید در این حوزه از فاز تئوریک خارج شده و به صورت عملیاتی و اجرایی فعالیت خود را آغاز کنیم و در این زمینه میتوان از تجربیات موفق سایر کشورها استفاده کرد و به صورت بومی سازی شده در کشور اجرا نمود. باید تمامی جوانب مسئولیت اجتماعی اعم از اقتصادی، فرهنگی، محیط زیست و … را مد نظر قرار گیرد وظایف و مسئولیت تمامی اعضا کارگروه و دستورات جلسه مشخص شود تا بتوان اقدامات مثبتی انجام داد.
لایحهای به نام مدیریت یکپارچه شهری برای توسعه پایداری شهر
احمد شهیدیان، رییس مرکز مشاوره و ترویج مسئولیت اجتماعی شهر تهران در ادامه گفت: در زمان جناب آقای کرباسچی برای اولین بار لایحه ای با عنوان مدیریت یکپارچه شهری ارائه شد تا این شهر با مدیریت یکپارچه در عرصه اقتصادی، اجتماعی ، فرهنگی و … به حفظ آن کمک کنند. در صورتی که در این امر کوتاهی شود تا ۳۰ سال آینده تهران به شهری صنعتی و تقریبا غیر قابل سکونت تبدیل خواهد شد.ما مفتخریم که با اتاق بازرگانی تهران، اتاق اصناف تهران و خانه صنعت و تجارت ایران در حوزه فعالیت های مسئولیت اجتماعی تفاهم نامه همکاری مشترک داریم و از همکاری با اتاق تعاون نیز استقبال می کنیم.پیشنهاد من این است با این دید که دیگر فرصتی نداریم برنامه های عملیاتی را در این حوزه بنویسیم و با کمک اتاق تعاون سطح مطالبه گری را در جامعه ایجاد کنیم.
پیشنهادهایی برای بهبود مسئولیت اجتماعی اتاق تعاون ایران
نداکردونی مدیرعامل موسسه ندای توسعه و عضوفعال کمیسیون تدوین استاندارد ملی مسئولیت اجتماعی و خیر همگانی که ازطریق آنلاین در این جلسه حضور داشته درادامه افزود: سه پیشنهاد مشخص برای اتاق تعاون در راستای مسئولیت پذیری اجتماعی که شامل تعاونیها نیاز جدی به بازتعریف ذی نفعان دارد. چون ذینفعان در تعاونیها متفاوت هستند. در تعاونیها ذی نفعان، ذی حق و در برخی موارد سرمایه گذار هم هستند. به همین دلیل نوع چارچوب تنظیم بخش برای این حوزه باید یک خصلت میانی داشته باشد. در ادامه ندا کردونی افزود: تنوع فعالیت های تعاونی ها در ایران بسیار کم است. بهتر است در حوزه تولید دانش و همچنین تقویت نقش مشارکت مردم در تصمیم گیری ها فعالیت کنند.تعاونیها یا درسطوح بالای عملیاتی هستند و یا درسطوح روستایی…بهتر این است که تعاونیهای شهری با تمرکز بر تقویت مشارکت های مردمی بیشتر شود. و سومین پسشنهاد اینکه شناسایی اشکال غیر رسمی تعاونیها در مناطق مختلف ایران. به نوعی از تعریف تعاون، تمرکززدایی کنیم. و در آخر در برنامه اقدام ICA بر تعیین شاخص تاکید شده، مادام که ساز و کار اجرایی، سنجش و حتی در صورت امکان scoring امتیاز بندی صورت نگیرد، نمی توان به تغییر و تحول بنیادین در این حوزه امید داشت.
گفتنی است، هویت بخشی شورای هم اندیشی مسئولیت اجتماعی مبتنی بر تدوین روش اجرایی و تعیین ساختار جلسات پایدار و هدفمند، تدوین برنامه های عملیاتی برای اجرایی شدن و نهادینه شدن استاندارد مسئولیت اجتماعی در سازمانها و دستگاه ها، تدوین استاندارد امنیت غذایی ISO26030:2019 جهت رونمایی درکنگره بین المللی با حضور همه اعضا شورا، دریافت پیشنهاد برای حضور در کنگره بین المللی با ایجاد کمیتهها و کارگروه هایی جهت ارائه مطالب از سوی اعضا، تدوین ویژه نامه مسئولیت اجتماعی برای نمایشگاه ساختمانی تعاونیها با رویکرد مسئولیت های اجتماعی، تفاهمنامه اتاق تعاون ایران با رویکرد مسئولیت پذیری اجتماعی، تفاهم نامه اتاق تعاون ایران در حوزه مسئولیت اجتماعی با شهرداری تهران با رویکرد مدیریت یکپارچه شهر تهران و بازنویسی تفاهم نامه اتاق تعاون ایران کمیته امداد تهران با رویکرد خدمات جدید و با رویکرد مسئولیت پذیری اجتماعی مصوبات اولین نشست شورای هم اندیشی بود.
در این نشست، توسعه و تامین خدمات اجتماعی از اهداف تعاونی، کاهش هزینه در سرمایه گذاری در بخش تعاون، ریل گذاری مسئولیت اجتماعی با شورای هم اندیشی مسئولیت اجتماعی ایران، رونمایی از استاندارد ایزو ۲۶۰۳۰ مسئولیت اجتماعی امنیت غذایی، مسئولیت های اجتماعی اتاق اصناف حلقه واسطه بین تعاون و اتاق بازرگانی، تراز تجاری و تراز تفکراتی، خلق ارزش پایدار با مسئولیت اجتماعی فناوری های جدید، اجرای مسئولیت اجتماعی مبتنی بر زیرساخت ها و توانمندسازی هیئت مدیره، اثربخشی شورای هم اندیشی با ایجاد هویت بخشی به آن، مسئولیت اجتماعی و تعهد شهروندان نسبت به خود و سرنوشت خود و آینده میراث مشترک، مسئولیت اجتماعی برای حل مشکلات اجتماعی، محیط زیست و آموزش، محیط زیست و اصل ۵۰ قانون اساسی، تولید محتوی مسئولیت اجتماعی، آگاهی بخشی مسئولیت اجتماعی ، تشکیل تعاونی مسئولیت اجتماعی و مروری بر معرفی تعاون ها در کشورهای دنیا و ایران از مهمترین محورهای این نشست بود.
لازم به اشاره است اولین نشست شورای همفکری مسئولیت اجتماعی ایران با حضور علی مطیع جهانی، نمایندگان اتاق بازرگانی، اتاق اصناف، دبیرخانه همکاریهای ملی و دفاعی ریاست جمهوری، بانک توسعه تعاون، بانک مرکزی، کانون وکلای دادگستری، بانک ملت، وزارت راه وشهر سازی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مرکز مدیریت بحران استانداردی استان تهران، شهرداری شهر تهران، سازمان ملی پتروشیمی، شرکت مدیریت منابع آب ایران، رسانه مسئولیت اجتماعی، فدارسیون مدیریت و مشاوران کسب و کار ایران، سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد تهران شمال، دانشگاه علامه طباطبایی، گروه مدرسه توسعه پایدار دانشگاه شریف، موسسه ندا توسعه شهروندان( ندای توسعه)،کمیته استاندارد ملی و مشاور بخش انرژی و آب، سازمان استاندارد استان اردبیل، سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، کمیته مسئولیت اجتماعی و پایداری انجمن روابط عمومی ایران، کمیته فنی متناظر اقتصاد چرخشی سازمان ملی استاندارد، رسانه اقتصاد انرژی و گروه ایرما در اتاق تعاون ایران برگزار شد.
https://iccnews.ir/?p=58012