رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( ۷ اسفند ۱۳۹۶ )
• درگذشت علامه “علی اکبر دهخدا” نویسنده لغتنامه بزرگ دهخدا (۱۳۳۴ش)
علی اکبر دهخدا در ۵ اسفند ۱۲۵۸ش در تهران دیده به جهان گشود. وی علوم ابتدایی و سطوح عالی را در ایران سپری کرد. سپس برای تکمیل علوم جدید به اروپا سفر نمود و مدت پنج سال به تحقیق و تفحّص پرداخت. بازگشت دهخدا به ایران مصادف با نخستین طلیعه افکار آزادیخواهانه و شروع مبارزات جنبش مشروطیت …
• رحلت فقیه وارسته و عالم فاضل آیت اللَّه “میرزا هاشم آملی” (۱۳۷۱ ش)
حضرت آیتاللَّه میرزا هاشم آملی، فقیه و عالم بزرگ معاصر، در حدود سال ۱۲۸۳ ش برابر با ۱۳۲۲ ق، در روستایی نزدیک لاریجان از توابع آمل در مازندران به دنیا آمد. ایشان پس از پشت سرگذاشتن تحصیلات مقدماتی، راهی تهران شد و در مدرسه سپهسالار این شهر اقامت گزید. او در آن مدرسه مورد توجه شهید …
• برگزاری اولین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا (۱۳۷۷ش)
در هفتم اسفند ۱۳۷۷، یکی از بزرگترین آرمانهای دیرین ملت مسلمان ایران تحقق یافت و با برگزاری انتخاباتی پرشور، نهاد و پایگاه مردمی شوراهای اسلامی شهر و روستا، در عرصه حکومتی، جلوه عملی پیدا کرد. تشکیل بیش از ۳۳ هزار شورای شهری و روستایی در سراسر ایران اسلامی، گامی در جهت ورود و همکاری …
• شهادت شهید سیدعطاءالله میرمحمدی (۱۳۶۲ش)
شهید سیدعطاءالله میرمحمدی، بیست و دوم بهمنماه ۱۳۳۲ش در تهران چشم به جهان هستی گشود. او که در خانوادهای مذهبی زندگی را آغاز نموده بود، تحصیلات خود را در جنوبیترین منطقه تهران شروع کرد و تا سال سوم متوسطه را در رشته ریاضی فیزیک تحصیل نمود و بعد از انجام خدمت سربازی با تشکیل خانواده …
• در خیابان سیروس بین مأموران انتظامی و چند جوان مسلح زد و خورد درگرفت(۱۳۵۱ش)
در خیابان سیروس بین مأموران انتظامی و چند جوان مسلح زد و خورد درگرفت و در نتیجه عده ای مقتول و مجروح شدند.
• قرارداد تأسیس دانشگاه بوعلی سینا در همدان با فرانسویها امضاء و مبادله شد(۱۳۵۱ش)
• نتایج مذاکرات سری اقتصادی بین ایران و شوروی اعلام شد (۱۳۵۳ش)
به دنبال مذاکرات سری اقتصادی بین ایران و شوروی اعلام شد: توافق های مهمی بین دو کشور روی داده است و به موجب آن ظرفیت نهائی ذوب آهن ایران به هشت میلیون تن افزایش خواهد یافت همچنین ایران برای تشکیل یک مجتمع بزرگ کاغذ به دولت شوروی اعتبار داد
• در ساعت ۱۸/۳۰، تظاهراتی در تهران از سوی عده ای حدود ۲۰۰ نفر در یکی از خیابان های هاشم آباد برپا گردید.(۱۳۵۶ش)
تظاهر کنندگان ضمن سردادن شعار در حمایت از تظاهر کنندگان شهر تبریز، شیشه های یکی از شعب بانک صادرات را شکستند و حدود ۸ نفر توسط مأموران دستگیر شدند.
• در پایان امروز شعارهایی به حمایت از وقایع شهر تبریز از سوی عده ناشناس، بر روی در برخی منازل و تالار ششم بهمن شهر سنندج نوشته شد(۱۳۵۶ش)
• میرزا رضاخان افشار والی کرمان به وزارت طرق و شوارع منصوب گردید. (۱۳۱۰ش)
• محمد ساعد نخست وزیر، وزیران را به شرح زیر معرفی نمود: (۱۳۲۸ ش)
علی اصغر حکمت وزیر مشاور، دکتر سجادی وزیر دادگستری، عباسقلی گلشائیان وزیر دارائی، سپهبد یزدان پناه وزیر جنگ، ابراهیم زند وزیر کشور، دکتر زنگنه وزیر فرهنگ، دکتر عباس لقمان ادهم وزیر بهداری، دکتر محمد نخعی وزیر کار، سید جلال تهرانی وزیر پست و تلگراف، دکتر تقی نصر وزیر اقتصاد ملی، …
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( ۹ جمادی الثانی ۱۴۳۹ )
• درگذشت “اِبنِفَرَحِ اِشبیلی” شاعر و محدث قرن هفتم هجری(۶۹۹ ق)
شهاب الدین ابوالعباس احمد بن فَرَح بن احمد لَخمی اِشبیلی در سال ۶۲۵ ق در اِشبلیّه در اندلس قدیم واقع در اسپانیای امروز به دنیا آمد. وی به هنگام حملهی ارتش اسپانیا به این شهر، در سال ۶۴۶ ق به اسارتِ سربازانِ اسپانیایى افتاد، اما پس از مدتی گریخت و به کشور مصر رفت. ابن فَرَح در مصر …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( ۲۶ فوریه ۲۰۱۸ )
• مرگ “مانی” از مدعیان پیامبری در ایران در زمان سلسله ساسانیان (۲۷۶م)
مانی، یکی از مدعیان پیامبری در ۱۴ آوریل سال ۲۱۶م در همدان به دنیا آمد. وی در ابتدا به آموختن حکمت و علوم و مطالعه در ادیان زرتشتی، مسیحیت و دیگر مذاهب زمان خود پرداخت و در ۲۴ سالگی ادعای پیامبری کرد. مانی کتابی به نام ارژنگ داشت که نقاشیهای متنوعی داشت و حاوی دستورات او بود. وی آیین …
• نبرد تاریخی “موهاک” بین نیروهای عثمانی و مجارستان (۱۵۲۵م)
دولت عثمانی در زمان سلطان سلیم، دهمین خلیفه عثمانی به بالاترین حد شکوفایى و عظمت رسیده بود و در عین گستردگی فتوحات، همچنان در اروپا به پیش میرفت. در سال ۱۵۲۱م ارتش عثمانی بر بلگراد تسلط یافت و ولایت “ونیز” هم اطاعت و تبعیت خود از دولت عثمانی را اعلام نمود. با این همه اگرچه هدف عثمانی …
• تولد “ویکتورهوگو” نابغه ادبیات فرانسه (۱۸۰۲م)
ویکتور ماری هوگو، درخشانترین چهره ادبی قرن نوزدهم فرانسه، در ۲۶ فوریه ۱۸۰۲م در شهر بِزانْسون این کشور به دنیا آمد. وی از سالهای ابتدایى زندگی وارد عرصه ادبیات شد و آثار بزرگان این رشته را مطالعه کرد. هوگو در ۲۵ سالگی به عضویت آکادمی فرانسه درآمد و همزمان با آن به عنوان یکی از اعضای …
• پایان یافتن انجمن برلین برای تعیین سرنوشت قاره افریقا (۱۸۸۵م)
قرن نوزدهم دورهای دیگر از استعمار به شمار میرفت و کشورهای امپریالیستی هر کدام بخشهایى از آسیا و افریقا را تحت سلطه خود قرار داده بودند. مسائلی چون اصول دموکراسی و ناسیونالیسم که در کشورهای سلطهگر به عنوان مبانیِ پذیرفته شده مطرح بود، از سوی همین کشورها در سایر نقاط جهان اعمال …
• امضای عهدنامه دوستی میان ایران و شوروی (۱۹۲۱م)
در عهدنامه دوستی ایران و شوروی که چهار سال پس از انقلاب شوروی در ۲۶ فوریه ۱۹۲۱م منعقد شد، مسکو اعلام کرد که از سیاستهای استعماری روسیه تزاری در مورد ایران پیروی نمیکند. بر همین اساس، شوروی تمام قراردادهایى را که روسیه با ایران بسته و به ضرر ایران بود، لغو کرد. همچنین مسکو در عهدنامه …
• درگذشت “ویلیام اینْگْ” فیلسوف انگلیسی (۱۹۵۴م)
ویلیام رالْفْ اینْگ، فیلسوف انگلیسی، در ششم ژوئن ۱۸۶۰م در انگلستان به دنیا آمد. وی پس از تکمیل تحصیلات خود به تدریس در دانشگاه آکسفورد پرداخت و پس از آن به مدت ۲۳ سال رئیس کلیسای جامع سنت پل لندن بود. ویلیام اینگ نسبت به نادانیها و بیدادگریهای زمانه، نظری انتقادی داشت و از این …
• روز برگزاری “وارتانانک” جشن بزرگ ملی مسیحیان
https://iccnews.ir/?p=8792