رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( ۱۸ دی ۱۳۹۶ )
• مرگ “مظفرالدین شاه قاجار” و جانشینی فرزندش “محمدعلی میرزا” (۱۲۸۵ش)
مظفرالدین شاه، پنجمین پادشاه سلسله قاجاریه بود که پس از چهل سال ولیعهدی در ۴۴ سالگی به سلطنت رسید. دوران حکومت او برابر با آغاز قیام مشروطه به رهبری روحانیت در اثر ظلم و فساد دربار و فقر و فساد در جامعه بود که در نهایت به پیروزی این نهضت منجر شد و شاه قاجار، فرمان مشروطیت را صادر …
• رحلت آیت اللَّه “سیدمحمد طباطبایی” از رهبران مذهبی نهضت مشروطیت ایران (۱۲۹۹ش)
آیتاللَّه سید محمد بن صادق طباطبایی در سال ۱۲۲۰ش (۱۲۵۸ ق) در کربلا به دنیا آمد. تحصیلات مقدماتی و مبادی علوم را نزد پدر فرا خواند و سپس در تهران از محضر فیلسوف بزرگ زمان، میرزا ابوالحسن جلوه استفاده کرد. از آن پس راهی عتبات گردید تابه مقام اجتهاد نائل آمد و جزو خواص یارانِ میرزای …
• اشغال هویزه توسط مزدوران بعثی عراق (۱۳۵۹ ش)
پس ازمحاصره هویزه توسط دشمن بعث، تعدادی از بسیجیان به فرماندهی سید محمد حسین علمالهدی به دفاع برخاسته و به نبردی سخت پرداختند. اما این مقاومت به شهادت این پاسداران جان برکف منتهی شد. در پی این حادثه، نیروهای دشمن در ۱۸ دی ۱۳۵۹ ش وارد هویزه شده و آن را اشغال کردند. پس از آن، فرمانده …
• عملیات کوچک ایذایی در منطقه البَکر و اَلاُمیه توسط سپاه (۱۳۶۶ش)
• شهادت شهید مهدی هادیان (۱۳۶۰ش)
شب ولادت حجه بن الحسن (ع)، کودکی از عاشقان و مشتاقان حضرت (عج) پا به عرصه گیتی نهاد: شهید مهدی هادیان. ششم شهریورماه سال ۱۳۴۳ش، مادر برای نخستینبار کودکش را در آغوش گرفت و برای ابراز ارادت به مولا، نامش را مهدی گذاشت. مهدی، دوران کودکی را در کوچههای مسجدسلیمان سپری کرد و در سن …
• سناتور رضا بوشهری بازرگان و نماینده ادوار سابق مجلس درگذشت(۱۳۵۰ش)
• برف سنگین و بی سابقه در تهران، مدارس و مغازه ها را تعطیل نمود(۱۳۵۰ش)
• شرکت مس سرچشمه با یک میلیارد سرمایه تأسیس شد(۱۳۵۰ش)
• دادگاه بدوی نظامی رأی خود را درباره ۱۲ متهم به شرح زیر صادر کرد(۱۳۵۲ش)
طیفور بطحائی، خسرو گلسرخی، منوچهر مقدم سلیمی، کرامت الله دانشیان، عباسعلی سماکار، محمدرضا علامه زاده، رحمت الله جمشیدی محکوم به اعدام بقیه بین ۳ تا ۵ سال حبس محکومیت یافتند
• بنابراین گزارش ساواک در ساعت ۹، بریده مطلبی که از روزنامه اطلاعات به قلم احمد رشیدی مطلق تحت عنوان «ایران و استعمار سرخ و سیاه» بر روی دیوار مدرسه خان قم نصب شده بود، توسط یکی از طلاب با صدای بلند خوانده شد.(۱۳۵۶ش)
طلاب با شنیدن نام امام صلوات فرستادند و ضمن خروج از مدرسه، اقدام به برپایی تظاهرات کردند و به سمت منزل آیت الله گلپایگانی رفتند. ایشان ضمن ایراد سخنانی، از طلاب خواستند تا وحدت خود را حفظ نمایند؛ همچنین اعلام کردند «اینها دروغ می گویند که ما با کارهای آنان موافقیم. علما همه مخالفند.» …
• صبح امروز کلاس های درس حوزه علمیه قم در اعتراض به مقاله توهین آمیز «ایران و استعمار سرخ و سیاه» تعطیل شد.(۱۳۵۶ش)
• در ساعت ۱۵/۳۰، اجتماعی از طلاب در منازل آیت الله نجفی و آیت الله سید صادق روحانی برپا گردید. (۱۳۵۶ش)
در ساعت ۱۶/۳۰، طلاب حوزه علمیه در مسجد اعظم اجتماع کردند و پس از سخنرانی آیت الله شیخ مرتضی حائری درباره مقاله توهین آمیز روزنامه اطلاعات، مجددا تظاهرات دیگری در قم برپا گردید که تا ساعت ۲۰/۳۰ ادامه داشت. در تظاهرات امروز شهر قم، تظاهر کنندگان شعارهای «درود بر خمینی ـ مرگ بر این حکومت …
• مظفرالدین شاه قاجار در اثر استمرار بیماری در ۵۴ سالگی درگذشت. جنازه وی در تکیه دولت به امانت گذاشته شد تا طبق وصیّت آن مرحوم به کربلای معلی حمل شود(۱۲۸۵ش)
• در جنگ سختی که بین قوای دولتی و سپاهیان سالارالدوله رخ داد مدعی تاج و تخت ایران شکست خورده عقب نشینی کرده و کرمانشاه به تصرف قوای دولتی درآمد (۱۲۹۰ش)
• مدارس نظام مشیرالدوله و قزاقخانه و ژاندارمری به یک واحد آموزشی به نام مدارس کل نظام تبدیل شد و سرهنگ عزیزالله خان در رأس آن قرار گرفت (۱۳۰۰ش)
• درگذشت دکتر سیدجمال سادات گوشه اولین جراح دست میکروسکوپی ایران( ۱۳۹۴ ش)
این استاد فقید متولد ۱۳۰۹ تهران و دارای فوق تخصص جراحی پلاستیک، ترمیمی و سوختگی و جراحی ترمیمی دست و دکتری پزشکی بود. وی عضو افتخاری فرهنگستان علوم پزشکی ایران و مشاور علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی بود. از جمله مواردی که در کارنامه علمی و اجرایی شادروان …
قانون لغو اختیارات اقتصادی دکتر میلسپو رئیس کل دارایی تصویب گردید. (۱۳۲۳ ش)
• قانون لغو اختیارات اقتصادی دکتر میلسپو رئیس کل دارایی تصویب گردید. (۱۳۲۳ ش)
• سادچیکف سفیر شوروی در امر شیلات و مسائل دیگر با مصدق ملاقات و مذاکره کرد. (۱۳۳۱ ش)
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( ۲۰ ربیع الثانی ۱۴۳۹ )
• تولد “حاج لطفعلی بیگ آذربیگدلی” شاعر و ادیب(۱۱۳۴ ق)
لطفعلی بیگ آذربیگدلی از شاعران معروف ایران در قرن دوازدهم هجری است. وی با هاتف و مشتاق اصفهانی و استادان دیگری که دورهی بازگشت ادبی را آغاز کردند، معاصر بود. چندی در خراسان و اصفهان و شیراز گذراند و مدتی مداح جانشینان نادرشاه و سپس ستایشگر کریم خان زند بود تا این که در سال ۱۱۹۵ …
• درگذشت آیتاللَّه “شیخ هاشم قزوینی” مدرس برجستهی حوزهی علمیهی مشهد(۱۳۸۱ق)
آیتاللَّه شیخ هاشم قزوینی، عالمی ربانی و متفکری عمیق و زاهدی وارسته بود. مقدمات را در قزوین فرا گرفت و برای تکمیل تحصیلات به اصفهان رفت و در سی سالگی در مشهد از محضر اساتیدی چون آقا حسین قمی و حاج میرزا محمد آقازادهی خراسانی استفاده کرد. ایشان با مقام علمی بالا همه ساله ایام ماه …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( ۸ ژانویه ۲۰۱۸ )
• درگذشت “گالیلو گالیله” منجم و ریاضیدان شهیر ایتالیایی (۱۶۴۲م)
گالیلو گالیله ریاضی دان و فیزیک دان ایتالیایى در ۱۸ فوریه سال ۱۵۶۴م در شهر پیزا در ایتالیا به دنیا آمد و در فلورانس به تحصیل پرداخت. وی علوم پزشکی و ریاضیات را آموخت و سپس در نجوم مشغول گردید و در این علم شهرت یافت. یکی از اولین دوربینها را او اختراع کرد و به وسیله آن معلوم ساخت …
• صدور اعلامیه ۱۴ مادهای “وودرو ویلسون” رئیس جمهور امریکا (۱۹۱۸م)
پس از جنگ جهانی اول، امریکا علیرغم کسب منافع و غنائم بیشمار، کوشید نفوذ معنوی و اخلاقی خود را در جهان گسترش دهد و در چشم ملل خسته از جنگ به صورت منادی صلح و آزادی جلوهگر شود. به این منظور و با توجه به اینکه کشورهای زرخیز افریقا و آسیا را حریفان اروپایى قبلاً تسخیر کرده بودند و …
• آغاز سلطنت “عبدالعزیز ابن سعود” در جزیره العرب به کمک انگلستان (۱۹۳۲م)
عبدالعزیز بن سعود یکی از رؤسای قبایل حجاز بود که در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم به مقابله با دولت عثمانی پرداخت و به فتوحاتی نایل آمد. در سال ۱۹۰۳م، که ترکان عثمانی از ناحیه احساءِ حجاز بیرون رانده شدند اساس حکومت سعودی بنیان نهاده شد. در جریان جنگ جهانی اول، سعودیها با بریتانیا …
• آغاز جمهوری پنجم فرانسه به ریاست ژنرال “شارل دوگل” (۱۹۵۹م)
در سالهای بعد از جنگ جهانی دوم، فرانسه گرفتار بحرانهای سیاسی گوناگونی بود. هیچ حزبی اکثریت مطلق پارلمانی را نداشت تا بتواند دولتی با ثبات را تشکیل دهد. کابینههای ائتلافی نیز چنان متزلزل بودند که قدرت گذراندن لوایح را در پارلمان فرانسه نداشتند. در ادامه این جریانها، زمانی که دولت …
• مرگ “چوئن لای”، سیاستمدار و اولین نخست وزیر کمونیست چین (۱۹۷۶م)
چوئن لای، اولین نخست وزیر یا رئیس شورای دولتی جمهوری خلق چین در سال ۱۸۹۸م به دنیا آمد. وی برای ادامه تحصیلات راهی پاریس شد و در آنجا، به کمک چینیهای تبعیدی، حزب کمونیست را با الهام از حوادث انقلاب اکتبر روسیه پایهریزی و سازماندهی کرد. چوئن لای پس از بازگشت به چین مدتی به امور سیاسی …
• مرگ “بیدن پاول” صلحدوست انگلیسی مؤسس سازمان پیشاهنگی (۱۹۴۱م)
بیدن پاول مؤسس سازمان پیشاهنگی در ۲۲ فوریه ۱۸۵۷م در خانوادهای مذهبی در لندن به دنیا آمد. وی از جوانی وارد ارتش شد و به درجات بالای نظامی دست یافت.
https://iccnews.ir/?p=6376