به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، بررسی های آماری نشان می دهد درسال گذشته، ۲۲.۶ میلیون نفر جمعیت شاغل در کشور بوده که از این میزان طول مدت اشتغال بیش از ۱۲.۱ میلیون نفر معادل ۵۳.۸ درصد کمتر از ۱۰ سال برآورد شده است.
براساس داده های مرکز آمار و اطلاعات راهبردی، طول مدت اشتغال در شغل اصلی برای حدود ۵.۶ میلیون نفر از شاغلان کشور ۲۴.۷ درصد بین۱۰- ۲۰دهه دهه دوم اشتغال بوده است.
همچنین طول مدت اشتغال در شغل اصلی برای حدود ۳.۱ میلیون نفر از شاغلان کشور معادل ۱۳.۸ درصد بین۲۰-۳۰ سال اعلام شده است.
بررسی های میدانی نشان می دهد طول مدت اشتغال در شغل اصلی برای حدود ۱.۸ میلیون نفر معادل ۷.۸ درصد بیش از ۳۰ سال بوده است.
به گزارش واحد آمار و برنامه ریزی اتاق تعاون ایران، نیروی کار کشور از نظر طول مدت اشتغال بسیار جوان بوده و بیش از ۱۵.۶ میلیون نفراز نیروی کار کشور ( ۶۸.۷) درصد طول مدت اشتغال شان کمتر از ۱۵ سال است.
گفتنی است، هر فرد در صورت اشتغال رسمی در کشور میتواند بدون در نظر گرفتن موارد استثنا پس از سی سال کار، بازنشسته شود.لذا بررسی وضعیت نیروی کار کشور از نظر طول مدت اشتغال، میتواند در برنامه ریزی های مربوط به منابع انسانی نقش اساسی ایفا کند
گفتنی است، براین اساس میانگین طول مدت اشتغال در کشور حدود ۱۲.۲ سال برآورد می شود که این شاخص برای زنان حدود ۱۱ سال و برای مردان نیز حدود ۱۲.۵ سال بیان شده است.
لازم به ذکر است که این مدت اشتغال برای مردان و زنان کمی متفاوت است. همانگونه که مشاهده می شود هرچه طول مدت اشتغال افزایش می یابد نقش زنان کمرنگ تر می شود. به عبارت دیگر زنان با اشتیاق بیشتری وارد عرضه فعالیت اقتصادی می شوند ولی بسیار زودتر از مردان از نیروی کار کشور خارج می شوند که دلیل آن را می توان به عوامل اجتماعی از قبیل ازدواج، داشتن فرزند و … مرتبط دانست.
براساس این بررسی، بیش از ۱.۸ میلیون نفر از شاغلان ( ۷.۸ ) درصد) بیش از ۳۰ سال در شغل اصلی خود فعالیت دارند.
البته بخشی از نیروی کارکشور عمدتاً در بخش خصوصی به فعالیت اشتغال دارند و غالب آنان کارکنان مستقل، کارکنان فامیلی بدون مزد و کارفرماها هستند که در مقوله اشتغال رسمی و قوانین بازنشستگی نمی گنجند.
https://iccnews.ir/?p=6553