رهبر معظم انقلاب اسلامی با دیدگاه ژرف و عمیق خویش که این خصیصه برجسته زبان زد سیاست مداران بینالمللی است در یک دهه اخیر در انتخاب شعار سال که در واقع رهنمود اجرایی و نقشه راه توسعه کشور است، توجه به امر تولید و اشتغال را موکداً بیان فرمودند بنحویکه با باور به تولید داخل بتوان اقتصاد تولید محور را پایه گذاری نمود.
از سوی دیگر توجه به شرکتهای دانش بنیان و استارت آپها در چند سال اخیر نیز مورد توجه واقع شده، لیکن هنوز شرکت های دانش بنیان در مسیر آغازین راه هستند که با اعلام شعار سال ۱۴۰۱ مبنی بر تولید،دانش بنیان، اشتغال از سوی رهبر انقلاب، ایشان بنحوی مسیر حرکت شرکت دانش بنیان را واضح تر نمودند. ایشان ابتدا تولید را نام بردند سپس دانش بنیان و اشتغال را و در ادامه سخنان، ایشان فرمودند منظور از اقتصاد دانش بنیان، نگاه علمی و فناورانه به تولید در همه عرصه هاست که نتیجه آن کاهش هزینه های تولید، افزایش بهره وری، ارتقای کیفیت محصولات، رقابت پذیر شدن تولیدات در بازارهای جهانی و کاهش قیمت تمام شده محصولات در داخل خواهد بود.
با این استراتژی مهم و سرنوشت ساز یعنی در کنار هر واحد تولیدی میبایست یک مرکز تحقیقات و دانش بنیان ایجاد شود تا بتواند تحول ایجاد نماید.
با این رهنمودهای شفاف مقام معظم رهبری، بخش تعاون اقداماتی می بایست به انجام برساند از آن جمله به موارد ذیل میتوان اشاره نمود:
۱- شناسایی شرکت های دانش بنیان موجود در بخش تعاون و ایجاد بانک اطلاعاتی شرکتهای دانش بنیان بخش تعاون ج.ا.ا با تعیین رسته و تخصص مربوطه .
۲- ایجاد ارتباط بین تشکل های تخصصی با شرکتهای دانش بنیان مرتبط به هر رشته تخصصی در واقع با شناسایی شرکت های دانش بنیان و رسته تخصصی آن می بایست آن را به تشکلهای تخصصی بخش تعاون (اتحادیهها، تعاونیهای تخصصی،تعاونی توزیع و دیگر تشکل های مرتبط) اتصال دارد مشخصاً از تشکل و شرکت دانش بنیان خواسته شود طی جلسات مشترک ظرفیت های شرکت دانش بنیان از یک سو ارزیابی و از سوی دیگر چگونگی بهره برداری از این ظرفیت را در تشکل تخصصی خود اعلام نمایند.
در این راستا کمیسیون دانش بنیان اتاق نقش محوری هدایت را بر عهده خواهد داشت .
۳- با خروجی بند ۲ این ظرفیتها و شرایط بهره برداری از آن در جلسات مشترک میتواند منجر به تحولات بسیار ارزشمند و اثر بخش گردد . سهامدار شدن تولیدکنندگان بزرگ در شرکتهای دانش بنیان و ایجاد تحول در تولید کشور و برکات متعدد و بسیار میگردد. با این شرایط شرکت های دانش بنیان پس از مدتی به بلوغ علمی و فناوری رسیده و در شرکت های تولیدی نیز تحولات در بحث فناوری ، بهبود سیستم ها توسعه بازار و … رخ خواهد داد .
با اجرای بند ۲ و ۳ بزرگترین و بهترین اتفاق روی خواهد داد و آن لینک نمودن شرکت های تولیدی با شرکتهای دانش بنیان است .
۴- لازم است کمیسیون محترم دانش بنیان اتاق با همکاری کمیسیون همتراز خود در اتاق بازرگانی ایران و نیز مشاوران حقوقی معاونت محترم علمی و فناوری ریاست جمهوری نسبت به قابلیت دادن حقوق مالکیت معنوی و ارزش گذاری آن بنحوی که قابلیت ثبت در دفاتر را داشته باشد در یک برنامه ۳ تا ۶ ماه اقدام عاجل را بعمل آورند. بنحویکه با اجرای این مهم ارزش مالکیت معنوی یک شرکت دانش بنیان می تواند بعنوان یک رهینه نزد بانکها قرار گیرد .
۵- حفظ شرکتهای موجود دانش بنیان از طریق شرکت های تولیدی حرکت در راستای هوش مصنوعی بمنظور تحلیل داده ها و پیش بینی آن .
https://iccnews.ir/?p=52590
تهرانی
سلام جناب مهندس علیخان علیخانزاده
یادداشت پر محتوی و کارشناسی شده با قابلیت اجرایی و مبتنی بر ظرفیتهای بی بدیل بخش تعاون در حوزه کارکردهای بهبود روند تولیدات و خدمات با استفاده از صنایع دانش بنیان و استارت آپ ها میباشد
باید طرحی نو در انداخت و با جهاد تبیین در این حوزه موجبات جوب نخبگان و فارغ التحصیلان رشتهای مرتبط با فعالیتهای اقتصادی را در قالب تشکلهای تعاونی با اعمال حمایتهای مادی و معنوی سازماندهی و شبکه سازی نمود تا از این رهگذر هم به تحقق توسعه اقتصادی همراه با عدالت اجتماعی و ایجاد اشتغال پادار و رشد بهره وری در کشورمان کمک کنیم علی برکت الله
ارادتمندتان ابراهیم تهرانی مشاور اتاق تعاون ایران